Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt på tilbud?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Hvor får jeg tak i billig (men bra) pinnekjøtt i Stavanger/Sandnes-området nå? :fattig men vil invitere familien på pinnekjøtt 2. juledag:


#2

Alfa sa for siden:

Spar har i allefall hatt ein del 99 kr kg tilbod.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Spar? Har vi Spar her? :tenke: Ah ja, det ligger vel en nær sentrum her, når jeg tenker meg om. Takk. :)


#4

Alfa sa for siden:

No vart eg forresten veldig svolta.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg og! Pinnekjøtt er det beste jeg vet, selvsagt med 50 tonn fet kålrabistappe til (ikke svigermor sin, med kun moset kålrabi og olje!!). Gleder meg ihjel til pinnekjøttet!
Har aldri laget det før, men det er vel ganske enkelt.


#6

Alfa sa for siden:

Ja, det er det, men vi brukar alltid å sprøsteike det litt i langpanne i ovnen etter at det er ferdigdampa. Då vert det endå betre.
3 timar damping og ca 20-30 minutt i ovnen (men følg med så det ikkje svir seg).


#7

Marge sa for siden:

Du trenger vel ca. 1 kg til 3 voksne personer.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Skal sprøsteke det litt i ovnen etterpå ja, lærte det av Ms. Lee her inne. :)
Jeg tror jeg kjøper 2 kg jeg. Min bror spiser vel til han må på sykehuset til pumping. Jeg spiser lite, mamma spiser ingenting for hun er vegetarianer (hun får noe annet + tilbehøret) og min mann spiser helst medisterkaker. Men jeg vil ha MASSE rester. Rester er digg.

Pinnekjøttet må forresten være røkt. Jeg liker bare røkt, det er best.


#9

syllan sa for siden:

På Hana er det Spar butikk:) Rett ved AJ.


#10

maggypop sa for siden:

Byhagen og Hana.



#12

Dixie Diner sa for siden:

Usj, har sett på alt dette billig-kjøttet til 99,- kr, og ALT er jo bare bein? :sur:
Det beste kjøttet koster jo 229,- kroner kiloet minst, og jeg synes det er i overkant dyrt. Jeg får lete videre på fredag, finner jeg bare dårlig kjøtt kjøper jeg heller ribbe!


#13

Interference sa for siden:

Har du prøvd på maxi?
Vet at du kan be om ganske spesialsaget pinnekjøtt der om du gidder å gå ned på dagtid. ;)
Men jeg aner ikke hva kiloprisen ligger på (lenge siden jeg har vært på jobb).


#14

annemede sa for siden:

Rema pleier vel ofte ha pinnekjøtt? :vetikke: (Har faktisk aldri kjøpt pinnekjøtt.)


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg har samme problemet, ikke at vi er så veldig fattige, men jeg vil invitere familien 2. juledag og har lyst på pinnekjøtt. Jeg kjøpte over to kg på Obs på Mariero her en dag. Det kostet rundt 150-170 eller noe sånt for kiloen. Jeg ser jeg bør kjøpe mer, for jeg har tenkt å invitere flere.

Jeg smakte forresten verdens beste kålerabistappe på kaféen på Madla Handelslag. Spurte etter oppskriften, men de sa at det var Holmen(s) som laget den for dem. Hm.. :gruble:

Jeg vet noen liker med kun kraft, andre med fløte, noen absolutt uten fløte og jeg vet ikke hva. Noen med potet, noen uten , noen med og noen uten gulrot. Noen med hvit saus, noen ikke. Mitt problem er først og fremst konsistensen. Den blir så forbanna trevlete i konsistensen.

Hvordan lager du mosen?


#16

Benzo sa for siden:

Styr i hvert fall unna Slakteren sitt. :nemlig:


#17

Dixie Diner sa for siden:

Takk for tips. :D
Når det gjelder kålrabistappe så lager jeg den slik:

Koker kålrabi i småbiter, heller av vannet, tilsetter kraft fra pinnekjøttet (om det er det vi skal ha), tilsetter MASSE meierismør og litt fløte, salt og pepper og moser i vei. Jeg elsker den stappen.
Svigermor moser kålrabi, tilsetter pepper og olje. :snill: :spy:


#18

Isolde sa for siden:

Kålerabi stappe må ha smør (margarin siden mannen spyr av smør) og melk/fløte og salt og pepper eller bare pepper om det er pinnekjøttkraft.

Mos uten melk/fløte er py. Det gjør min svigermor og. Gleder meg til å feire jul hjemme.


#19

tinkadott sa for siden:

Hm... jeg kjøper kun pinnekjøtt av villsau! Det er prima vare - noe av fettet er marmorert inn i kjøttet og er 1000 ganger bedre enn vanlig pinnekjøtt!

Som tilbehør bruker vi kålrabistappe, rosenkål, soppstuing og hvit saus. Mange stusser når vi snakker om hvit saus - men det gir en helt spesiell smak på maten og må bare anbefales for alle! Prøv noe nytt!!1 Sausen lager du med ribbefett! Det er himmelskt!!

Hvor mye kålrabi må jeg kjøpe når jeg skal lage stappe til 7 stykk? Ikke laget stappe før jeg :;


#20

Benzo sa for siden:

Jeg lagde til syv på mandag. Brukte 3 middels store kålhoder, 2 gulrøtter og 2 poteter+smør, kraft og fløte. Det ble en del igjen, brukte resten til røkte pølser dagen etter. :)


#21

Dixie Diner sa for siden:

Bedre å lage for mye enn for lite når det gjelder kålrabistappe. Egentlig finnes det ikke noe som heter "for mye" når det gjelder kålrabistappe. :avhengig:


#22

maggypop sa for siden:

Jeg elsker kålrabistappe :elsker:
Men jeg synes faktisk at en blanding av posestappe (ai nøu - helligbrøde:eek:) og kokt kålrabi med kraft, fløte og pepper.

Posestappen gir den melete konsistensen som binder det hele sammen. Det er mulig potet gjør samme nytten, but why change a winning team?


#23

tinkadott sa for siden:

så du bare blander i en pose potetstappe i kålrabistappen da liksom elleR? Jeg bruker å gjøre det når jeg lager lapskaus ;)


#24

Frantzen sa for siden:

Jeg bruker rømme i stappa, jeg :nemlig:


#25

Polyanna sa for siden:

Melk/fløte i kålrabistappen?!? Er dere rusk???


#26

Polyanna sa for siden:

:sjokk: :sjokk: :sjokk:

Neiognei! dobbelt:skuffet:


#27

Teofelia sa for siden:

Teomannen lager verdens beste kålrabistappe, med basis i tykk, tykk hvit saus og masse smør. :nam:

#28

Fibi sa for siden:

Jeg gidder ikke lage hvit saus ved siden av, men har smør og fløte i den kokte kålrabien når jeg moser den. Og litt mel for å binde den sammen. :jupp:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Fløte i kålrabistappe er vel ikke noe å daue over? Er ikke det helt vanlig da? Står jo i de fleste oppskrifter jeg har lest. Rømme, potetstappe og lignende derimot ... :måpe:
Men er det godt, så er det jo godt. Jeg MÅ iallfall ha 5 tonn smør i. :nam:


#30

Isolde sa for siden:

En potet eller 2 oppi er veldig godt. og kansje en gulerot.


#31

Polyanna sa for siden:

Jeg er nok mer på "purist"-siden når det gjelder stappen til pinnekjøttet. Den syns jeg må være ganske "ren" i smaken. Men ellers lager jeg ofte en rotmos med både det ene og det andre i. Poteter, rømme, hvitløk, fløte, hva som måtte passe. :ja:


#32

Chanett sa for siden:

Man må ha fløte i kålrabistappen til jul. Noe annet skulle tatt seg ut.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Nå har jeg handlet pinnekjøtt på Obs. De hadde 4 forskjellige typer, alt fra 119,- kr til 350,- kroner. :eek:
Jeg kjøpte til 119,-, og fant faktisk noen ganske bra stykker. Så da blir det pinnekjøtt 2. juledag. :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.