Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjerning av gammel olje før beising av terrasse

#1

Polyanna sa for siden:

Vi skal gå iver fra den forbannede oljen på terrassen, til beis. Vi har brukt terrasserens, og har i tillegg jobbet og skrubbet som fanden på noen steder der det sitter tykt med svarte lag med gammel olje. Men det er noen områder igjen.

Hvor rent må vi få det før vi kan beise? Skrekken er å få flassende beis pga for dårlig grunnarbeid. :skremt:


#2

GinaK sa for siden:

Er du heilt sikker på at du vil ha farge?
Jeg gjorde omvendt. Fjernet fra beis og gikk tilbake til olje. Husker ikke hva jeg brukte men det var noe etsende som jeg fikk etseskade fra på fingrene. Brukte oppvaskhansker og arbeidshansker utenpå. Vær forsiktig.
Skrubbet hver eneste cm av terrassen pluss 2 trapper. Tok sin tid.


#3

Polyanna sa for siden:

Aldri mer olje. :niks:


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg har etter mange år fått et hatforhold til beis og sier derfor aldri mer beis…


#5

Eia sa for siden:

Her er det også aldri mer beis. Vi går over til olje.


#6

IzziCreo sa for siden:

Min erfaring er at det er forskjell på hvilken farge du skal gå for. Jotun Strå var veldig sensibel på grunnarbeidet, mens Shimmergrå virker å være mer grei. Det har nok kanskje også med at sistnevnte ser veldig naturlig ut på treverket.

Hvilken farge har du på oljen? Et alternativ er å slipe det ned med maskin. Det finnes en sånn fiffig maskin ved navn Blitz som man kan leie hvis man har gjenstridige terrasser. Google og se video for resultat :jupp:

Vi har så mye terrasse at det hadde vært fullstendig uaktuelt å olje noe som helst hvert år, så beis er gull. Når det er sagt så har vi (les mannen) blitt flinkere til godt grunnarbeid og bruk av terrassebeisfjerner. Gulvet hjemme fikk seg et skikkelig flott løft i fjor. Mannen har testet ut to typer terrassebeisfjerner, og Jotun kom best ut i hans test. Den andre var Gjøco tror jeg.


#7

Polyanna sa for siden:

Takk, izzi! Du forstod spørsmålet. :knegg:

Hva ligger i godt grunnarbeid, tenker du? Vi har kjørt en runde med basic terasserens, og så en runde med mer rens pluss skraping av gjenstridige flekker og mer skrubbing. Og så en runde sandpapir. :gal:


#8

IzziCreo sa for siden:

Det høres veldig bra ut. Men dere er fortsatt ikke fornøyd? Mannen forteller at han fikk bort det meste, men litt satt igjen enkelte steder. Nå ser gulvet veldig fint ut som sagt. Han gjorde ikke mer enn det dere har gjort.


#9

Pøblis sa for siden:

:sniker:

Henger litt her for gode råd. Vi bygger hus, og jeg lurer på hvordan vi skal behandle tre terrassegulv.

Her vi bor nå, beiset vi - det flasser. Skikkelig.


#10

IzziCreo sa for siden:

Kan det være at dere har påført for mye beis, Pøblis? Eller beiset uten å bruke terrassebeisfjerner først? Vi har slurvet litt en gang med begge disse tingene, og resultatet ble ikke bra. Og deler flasset. Samt fuktig vær er kjipt. Pass på duggpunkt.

Hvis man liker naturlig tregulv, så kan jeg absolutt anbefale Jotun Shimmergrå. Samt å beise nytt gulv 1-2 mnd etter at det er lagt. Ikke la dere lure til å tro at det skal ligge et år før behandling. Det gjorde vi, og det ødela nesten gulvet. Sprakk opp og så stusselig ut. Men grønnskjæret fra impregneringen må være borte. Så kan det beises.


#11

Hyacinth sa for siden:

Izzi, vi har hatt Shimmergrå i alle år, og det flasser ikke, men det slites av etter få uker. Er skikkelig skuffet. Vi ventet heller ikke et år med ny terrasse. Det angrer vi på, for bordene sprakk. I det hele tatt hater jeg terrassegulvet vårt. Det er stort og ser ikke ut i måneskinn, langt mindre solskinn.


#12

GinaK sa for siden:

Vi hadde også Shimmergrå. Ble utrolig raskt slitt i gåsonene. Beiset over hvert år men ble stygt raskt så tok vekk hele skiten. Nå er det tilbake til oljing.


#13

Erica sa for siden:

Digresjon (beklager Polyanna!), men husker du hadde noen innlegg om nytt hus, relativt stort, på en flate. Hva landet dere på?


#14

Pøblis sa for siden:

Vi har kjøpt ny tomannsbolig, på to plan. Vi gleder oss! :hyper:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.