Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzaovn

#1

tinkadott sa for siden:

Gass. Ute. Noen som har? Tips til perfekte pizza?



#3

GydaG sa for siden:

Vi har også den over, mitt tips er å lage pizzadeigen dagen før- la de bare hvile i kjøleskapet. Vi deler de i porsjonstykker og pakker en og en klump, og pizzaen blir vel så god dag 3.



#5

Syrinx sa for siden:

Jeg har også en Ooni, men noe eldre modell. Uansett, den er helt topp.

Setter deigen noen døgn før og har den på kjøl, romtemperatur etpar timer før utbaking.
Bruker tørr mozarella på. Kjøper "kubber" i Sverige, skiver opp og har i fryseren.


#6

tinkadott sa for siden:

Takk! Det er den vi har fått tak i. Noen tips for hvordan man lettest steker pizza og får den inn og ogut av ovn uten å ødelegge den helt?


#7

Syrinx sa for siden:

Bruk pizzaspade med semule som "kulelager".


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg ser at pizzaovn kan være stas, men det blir veldig god pizza på pizzastål i vanlig komfyr også. Og det koster mye mindre (og tar veldig mye mindre plass).


#9

Syrinx sa for siden:

Det er helt sant, men det kan ikke sammenlignes.


#10

Tjorven sa for siden:

Blir den enda bedre i pizzaovn, altså? Er det virkelig mulig?

Pizza fikk en helt ny dimensjon hjemme hos oss etter at vi fikk pizzastål i hus.


#11

Gri sa for siden:

Vi bruker pizzaspade med mjøl på. Passer på å legge pizza lengst fram på pizzaspada. Når den har steikt bittelitt går det fint å snu på den både med pizzaspade, og andre steikespader av metall.


#12

Syrinx sa for siden:

I pizzaovn så får man en enda mer intens varme, både over og under. Det er akkurat som at bunnen karmelliseres på en måte. Vet ikke, sikkert noen som har mer kunnskap om kjemien og hele pakka. Mer smak og sprøere bunn.


#13

Erica sa for siden:

Stor pizzaspade som er perforert, da sitter følger mye mindre av melet med inn med pizzaen. Så er det lurt å ha en peeler, det er en liten rund spade som du bruker for å snu pizzan rundt mens den steker. Den må snus 2-3 ganger undeveis. Forelen med en peeler er at det går fort, og du unngår å løfte pizzaen fra steinen så mye, og pizzaen blir da godt stekt under.

Baker ut med semolinamel, ja. det fester minst på deigen og gir god gli. Pass bare på å holde spaden rett når bærer pizzaen på spaden...


#14

Selma sa for siden:

Vi steker også pizza på stein i vanlig stekeovn hjemme. Pizzaovnen har vi på hytta. Det er noe eget med å lage pizzaen ute og resultatet pleier å bli supert. Nå har vi bestilt grillpanne til vår pizzaovn så nå skal den testes som grill også


#15

løve70 sa for siden:

Den blir veldig mye bedre ja :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.