Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rimelig og praktisk regnbukse?

#1

My sa for siden:

Jeg må ha ny regnbukse, og trenger hjelp.

Jeg går ALDRI lange turer i vanntette klær, og definitivt ikke bukser, fordi jeg blir fort klam. Det jeg trenger er derfor en regnbukse jeg bare kan trekke utenpå en vanlig, ikke-vanntett turbukse, når det plutselig blir helt krise. Jeg trenger derfor ikke legge masse penger i en som er superfancy og teknisk, med dyre pustende membraner etc, den trenger ikke engang se bra ut, men den må være praktisk, lett å ta av og på, også med sko, og holde meg tørr så lenge det er nødvendig.

De viktigste kriteriene er derfor dette:
HELT vanntett.
Vid nok til å kunne trekkes over vanlig turbukse.
Glidelås e.l. nederst i bena, slik at den kan tas på over fjellsko.
Justeringsmuligheter i livet (belte skjer ikke).

Mindre viktig, men også ønskelig:
Lufting (altså glidelås lenger oppe på lårene).
Lommer.
Tar liten plass i sekken.

Hittil har jeg bare funnet dyre, fancy, tekniske skallbukser, som har glidelås nederst i bena. Enklere, mer rene regnbukser har bare stramming med borrelås, knapp eller strikk nederst, men ingen åpning, og kan ikke tas på over sko. I alle fall ikke mine sko, i str 41, med grov såle. Og jeg nekter å stå midt i skogen i regnvær og ta av meg skoa for å få på meg regnbukse.

Hvis jeg ikke finner en får det bare bli en dyr fancy skallbukse likevel (som nesten ikke vil bli brukt), men har et håp om at noen her har gode tips ...


#2

Heilo sa for siden:

Jeg har sånn dyr teknisk sak - faktisk har jeg to. Jeg elsker dem! Nettopp fordi de er lette å trekke utenpå, og man kan åpne opp i sida og lufte. Norrøna Falketind og Arcteryx (vet ikke produktnavn) er begge veldig gode og praktiske og oppfyller aller specs. Bortsett fra det med billig... :knegg:


#3

My sa for siden:

Ja, i den prisklassen skal jeg lett greie å finne noe, helt på egenhånd. :knegg: Og hadde jeg hatt det aller minste tro på at den kom til å bli brukt mer enn ca en gang hvert femte år, kunne jeg alltids funnet på å kjøpe en også. Men det jeg trenger hjelp til nå er å finne en helt enkel regnbukse. Den trenger ikke være pustende og ikke være fin. Bare lett å ta av og på, og vanntett.

#4

Nera sa for siden:

Jeg har tidligere tipset om regnbuksa mi fra Black Diamond, som jeg bruker til sykling. Den er ganske enkel, og har glidelås hele veien i begge sidene. Det er damevarianten av denne.


#5

Retz sa for siden:

Hva med å kjøpe en bra, teknisk bukse brukt? Jeg kjøper nesten alle mine turklær på Finn, og enkelte plagg som er rådyre nyinnkjøpt, har jeg fått latterlig billig. Da har jeg gjerne lagrede søk med varsel.


#6

jolie sa for siden:

Sjekk sport outlet. Der har jeg kjøpt helt greie skallplagg med 15000 i vannsøyle til en rimelig penge til minstemann.


#7

My sa for siden:

Det nærmeste jeg har kommet etter å ha trålet noen av sportsbutikkene i byen i dag er ei fra HH, til 1200 kr, som infridde på de fleste punkt, bortsett fra at den var merkelig lav i livet. Og ei fra Rab, som var ganske perfekt, super passform og funksjonalitet - bare at den kunne vært litt lengre i bena (dvs damemodellen var alt for kort i bena, 30", mens herremodellen var 32" og grei nok, men fortsatt en tanke knapp), og som kosta 2000 ... Utenom disse var det rimelige regnbukser uten glidelås nederst, eller Goretex-bukser fra Norrøna, Arc'teryx etc, som bråker mer enn et fly, er myke som knekkebrød og koster over 3000. :gal:

Jeg synes 2000 kr er alt for mye for ei bukse som egentlig er litt i korteste laget, stort sett bare vil ligge i sekken, for å trekkes utenpå turbukse en sjelden gang under kraftig regn (turbuksene jeg har i softshell holder i lett regn), og tas av igjen så fort det slutter å regne.

Og jeg trenger den nå til helga. :gaah: Hadde klart meg med vanlig turbukse hvis jeg skulle gå på tur, det er meldt noe regn, men ikke veldig intenst. Men siden jeg skal sitte i kano i timevis bør jeg ha helt vanntett bukse.

Spørs om jeg får prøve Sport Outlet i morgen. Hadde håpet jeg skulle slippe å dra ut av sentrum, for det har jeg egentlig ikke tid til.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Krokavatn Pant fra Heldre, på Sportoutlet til 475,- ser ut til å dekke dine behov. Glidelås hele veien ned, og vannsøyle 15000. Vet ikke om de har den inne på en butikk i nærheten av deg (eller om du i det hele tatt har den i nærheten).

sportoutlet.no/product/68420?c=263


#9

My sa for siden:

Ja, jeg så på den jeg også, de har den på min nærmeste SO. Ser også ut til at de har flere andre aktuelle der. Men må nesten dra dit og prøve, så det spørs om det får bli en tur etter jobb i morgen.

#10

apan sa for siden:

Jeg har hatt helt klassisk HH regntøy, og synes faktisk det var egnet til mange anledninger. Jeg brukte ofte buksa sammen med skalljakka for eksempel.


#11

Sissel sa for siden:

Prøv Stormberg, de pleier å ha slike bukser med strikk i livet.


#12

My sa for siden:

Har sjekket nettsiden deres, og det så ikke ut til at det var så mye aktuelt. Ingen av regnbuksene ser ut til å ha glidelås nederst i bena, og bare noen ytterst få av (de dyreste) skallbuksene. Men Stormberg ligger vegg i vegg med den nærmeste Sport Outlet-butikken, så jeg prøver begge to senere i dag, og ser hva jeg finner.

#13

My sa for siden:

Ja, det skulle jeg gjerne hatt. Men det eneste jeg fant tilgjengelig fra HH her i nærheten var "klassiske" regnbukser uten glidelås nederst, bare trykknapp for å stramme den inn (og for smal til å ta av og på over fjellsko), også den ene som var merkelig lav i livet, den satt langt nede på hoftene, og kostet over 1000 kr.


#14

Galathea sa for siden:

Har kjøpt ei lett regnbukse til datteren min på stormberg, den virker lett og grei kvalitet, har ikke glidelås nederst, men borrelås. Mjelle heter den


#15

My sa for siden:

Hvis den ikke har glidelås er den uaktuell. Jeg må få den av og på mens jeg er ute på tur, uten å ta av skoa. Som i fjellstøvler med grov såle i str 41.

#16

My sa for siden:

Javel, da endte det visst opp med en mer teknisk fænsi sak likevel, til 1499 (dvs 1999, men med 25% rabatt pga TT-handledager på Axel Bruun). Så da har jeg i det minste sikret godvær hele helga. :knegg:


#17

apan sa for siden:

Det er ikke så bra nei. Min hadde trykknapp, stemmer det. Men til gjengjeld kostet det type 600 kroner for et helt regnsett.


#18

My sa for siden:

Det hjelper dessverre ikke at det er billig, når det ikke kan brukes. Når hele poenget (for meg) er at den skal kunne trekkes rett på, utendørs, hvor som helst, i dårlig vær, uten at man må av og på med sko i blautmyra.

#19

apan sa for siden:

Enig i det. Nå er det altså sånn at jeg husker at jeg fikk den buksa over skoene. Men du har jo funnet en løsning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.