Jeg skal ha tre venner hit på bobler og afternoon tea på lørdag. Sandwichene blir agurk/smøreost/urter, roastbeef og creme fraîche med pepperrot, eggesalat. Altså ganske klassisk, men uten laks for det liker jeg ikke noe særlig. Det blir scones med lemen curd, syltetøy og clotted cream. Kakedelen har jeg ikke landet helt, men det blir ikke mange ulike petit fours. Det har jeg ikke tid til. Svigerinnen min har laget fine rosa makroner til meg og tenker jeg må ha noe sjokolade i tillegg. Usikker på hva. Har tenkt på sjokoladepannacotta i espressokopper f.eks, men kanskje for kremere etter alt det andre? Forslag?
Jeg bor i gokk så her tror jeg ikke jeg får kjøpt lemon curd en gang. Så må lage selv. Jeg lager scones og curd med oppskrift fra Det søte liv. Clotted cream finnes det mange oppskrifter på der ute. Her en en på norsk: www.matprat.no/oppskrifter/gjester/clotted-cream/
Det finnes mange oppskrifter og tips til sandwichene også, men jeg bare plukker det jeg liker best selv. Har fått servert cucumber sandwich med mynte i ostekremen så det tenker jeg at jeg skal prøve denne gangen. Når jeg har fått det servert ute så har det alltid vært noe røykalaks, men det liker jeg egentlig ikke. Får det ned, men når jeg skal lage selv så driter jeg jo i det. Fant oppskrift på after eight- trøfler i går. Kanskje det hadde vært noe?
Ellers synes jeg hjemmelagde romkugler/ punsjeboller er veldig godt. Gjerne lagd ikke altfor store. De kan også fryses, men da er det ålreit å fryse dem uten krymmel, og rulle dem i krymmel etter tining. Ellers blir de lett litt våte når de tines (gjør ingenting for smaken, da). Danskene kjøper ferdigkaker for å lage sine egne romkugler.