Vi har to pakker pinnekjøtt liggende som går ut i disse dager. Det er best før, så helt sikkert ingen krise, men vi har vel laget pinnekjøtt en eller to ganger i våre liv, så hva vet vel vi :knegg:
Pinnekjøtt frister ikke sånn innmari denne helgen og neste helg passer det ikke... Må/bør vi hive oss rundt? Det er vel ikke mye jobb, men vi må nok invitere noen da det er for mye til oss... Noen som har laget det i Ultrapro? Har hørt at det skal være godt. Tips tas i mot til pinnekjøtt-noviser; både i forhold til best før-dato, tilberedning og tilbehør.
Kan brukes etter best før men langt over så kan fettet harske og smake ekkelt.
Jeg har ikke prøvd ultrapro men skal prøve selv da jeg har en del i år.
Men jeg damper og hiver det på grillen, da kan man bruke eks bbq saus på.
Godt utradisjonelt tilbehør til pinnekjøtt er sellerirot pure (damp sellerirot og mos med litt fløte, smør e.l. Kan fint ha litt urter i)
Hokkaido fries (skjærer i biter, vender i oljen og steker i ovn/air friyer)
Persillerot er også godt til pinnekjøtt.
Anbefaler også dette. :jupp: Nydelig med grillet pinnekjøtt! :nam: Men må vannes ut og dampes/kokes (vi koker det under vann) først ja. Strø gjerne litt sukker på, eller ha på litt honning, før grilling.
Aldri tenkt på best før dato på pinnekjøtt. Men det skyldes nok at kjøttet vi salter og tørker på loftet hos mine forelder ikke kommer med sånn lapp.
Men det er nok helt klart holdbart, om enn fettet kan harskne etterhvert ja, det finner du ut av.
Klassisk pinnekjøtt er vel ikke det som frister mest i juni, så grilling kan absolutt være et alternativ. Jeg hadde sikkert puttet ene posen i frysere og tatt det igjen til høsten også da (er et i fryseren dere har de liggend, så ligger det godt der)