Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nytt hus - give me all your tips and triks! :vilha:

#1

Pøblis sa for siden:

Vi har kjøpt hus som skal stå ferdig om ett år. Vi skal innrede stort spisekjøkken, ett bad hvor vi må gjøre valg av fliser, innredning, armaturer, glassdører - the works, ett vaskerom med dusj, et gjestetoalett, vi skal velge trappeløsning, solskjerming og planlegge belysning og oppbevaring.

Jeg har noen tanker og ideer om fargevalg og ulike løsninger, men vil gjerne ha tips fra alle dere som har renovert eller bygget nytt i det siste. Hva elsker du og hva angrer du på?


#2

Nenne sa for siden:

Hvis du kan få bygd inn oppbevaring i trappa, er dette veldig grei plass å utnytte.

To stekeovner i kjøkkenet vil jeg anbefale og plass til å henge kjøkkenhåndklær skjult. Vi er også veldig glad i øya vår, der er det plass for flere å lage mat sammen.

Vi har badekar på det ene badet og selv om det ikke brukes ofte er det veldig godt å ha når en av oss er frosne.

Hadde jeg bygget nytt nå ville jeg hatt vinrom.


#3

kamp sa for siden:

Kjøkken øy!


#4

annemede sa for siden:

To oppvaskmaskiner! Sentralstøvsuger med smulelist, også i yttergangen!


#5

Apple sa for siden:

Så spennende! Er det enebolig?

Vi har kjøpt nytt for nesten 3 år siden som skal være klart om 2 uker. Det vil sikkert være ting jeg finner ut av etterhvert, men enn så lenge har vi lagt pengene i dyr benkeplate og sannsynligvis skap/ oppbevaringsløsninger. Man kan jo bruke vanvittig på tilvalg, men vi begrenset oss veldig. Det var veldig dyrt! Valgte badekar for 18000 og fikk et jeg synes ser dritkjipt ut. Angrer litt for at vi ikke droppet det og kjøpte selv.

Mulig jeg angrer på at vi tok kombiskap også, det var veldig lite!

Ett år er ikke lenge å vente da!

Forresten: hvis solskjerming er inkludert, sjekke hvor det gjelder. Vi fikk beskjed om at det var i hht regler på solvegger og regner da med screens på den ene veggen. Viser seg at bare halve vindusflaten er dekket, for det er visstnok i hht regler. Hadde vi visst det, hadde vi nok valgt annerledes.


#6

Pøblis sa for siden:

Takk! :blomster:
Vi skal ha oppbevaring under trapp - kanskje tilogmed vinrom under trapp.

Vi skal ha tre meter øy på kjøkkenet, det blir helt superfint, tror jeg.

Sentralstøvsuger har jeg ikke engang tenkt på, det må jeg snakke med utbygger om.
Vi er i utgangspunktet kun to voksne som blir boende fast, så jeg vet ikke om vi trenger to oppvaskmaskiner?

Keep 'em coming! :vilha:


#7

Pøblis sa for siden:

Tomannsbolig. OG solskjermingen er så vidt jeg vet, ikke inkludert. Jeg har steinplate på kjøkkenet nå, og det skal jeg ha videre også, det har topprioritet. Vi kommer nok til å velge frittstående side-by-side-kjøleskap, vi har det nå, og bare elsker det.


#8

Apple sa for siden:

Hadde ikke valgt to oppvaskmaskiner for to voksne. Har aldri savnet det med fire stykker heller, med unntak av julen. Dog ser jeg mer nytten av to stekeovner, dersom du har plass.


#9

Apple sa for siden:

Steinplate er lekkert!

Vet det er noen krav til solskjerming på nybygg, men kjenner ikke reglene skikkelig. Har du plass til side by side er jo det nydelig. Det har ikke vi og tok bare standardkjøleskapet som fulgte med. Angrer.


#10

Strå sa for siden:

Vi bor i en totalrenovert enetasjes bolig fra 1970. Det jeg er mest fornøyd med/elsker, er badekar på det ene badet, kjøkkenøy, varmekabler i gulvene, takspotter i mange kretser og dimmere. Jeg er også glad i overskap med skyvedører fremfor sånne som svinger ut. Jeg elsker den vedfyrte stekovnen med bakerovn, selv om den elektriske steketoppen og komfyren blir mest brukt. Det var det jeg kom på sånn i farta.


#11

Strå sa for siden:

Ting jeg ikke savner er sidebysidekjøleskap og to oppvaskmaskiner. Vi har oppvaskkum og utslagsvask, det holder.


#12

Hyacinth sa for siden:

Henger her, hvis det er greit.

Vi planlegger totalrenovering/ombygging. Har ikke kommet langt i prosessen, men ønsker meg gasspeis. Vil også ha sentralstøvsuger og en eller annen form for gulvvarme i 1. etasje.


#13

Apple sa for siden:

Ja, vi har vannbåren varme i gulvene i alle etasjer. Det blir vi fornøyde med.


#14

annemede sa for siden:

solceller på taket? :blafre: Svigerfar produserer 100 kwt pp en god dag.


#15

Charlie sa for siden:

Hvis jeg skulle bygd nytt eller totalrenovert, ville jeg bygd inn bildeoppheng og lister med spoter. Slike galleriskinner som du ser i offentlige bygg og museer.

De beste listene kan holde både malerier og speil, og spotene klikkes lett inn. Veldig enkelt å henge opp, flytte på, regulere - og helt uten hull i veggen. Listene kan lett ettermonteres, men om det planlegges fra start kan de bygges inn og bli helt usynlige:

www.artiteq.no/


#16

Isprinsessen sa for siden:

Varmt vann i kran ute.
Stikk ute til radio og vaffeljern.
Belegg, ikke flis, på baderomsgulv.


#17

Madicken sa for siden:

:jupp: Dette fikk vi gjort nokså nylig, og det er veldig praktisk.


#18

Apple sa for siden:

På hvilken måte?


#19

Tjorven sa for siden:

Spisestuesofa. Uten tvil vårt mest elskede møbel.


#20

C3PO sa for siden:

Jeg telte hver eneste gjenstand jeg hadde på kjøkkenet, også det som sto frem, og design et kjøkken med skuff og skapplass til alt. Det jeg savner er et høyskap til støvsugeren, så den bor i kjelleren. Øya vår har glassdører vendt mot stua, med det fine porselenet osv. mot kjøkkenet er det skuffer med bruksgjenstander.


#21

Neket sa for siden:

Skittentøysjakt fra bad oppe til vaskerom nede. :jupp: Elsker den. Ikea kjøkkeninnredning på vaskerommet, med lang benk. Stikk i skuffen på badet til hårføner osv.

Og husk at regndusj krever større plass enn vanlig dusj, ellers blir det upraktisk. På lillebadet har vi 80x80 dusjkabinett, noe som fungerte strålende med vegghengt dusj, men med regndusj må man enten skru av vannet for å ta i sjampo/balsam eller stå klint opptil veggen. :knegg: Sparer vann da. På det andre badet har vi 90x150, mye bedre.


#22

Galathea sa for siden:

Syns energiløsninger for framtida må med når man planlegger nybygg: balansert ventilasjon, vannbåren varme med varme fra jordvarme/bergvarme, solceller på tak.
I vår hus er jeg godt fornøyd med sentralstøvsuger med smulelist og elsker trappa og verandaen med glassrekkverk, de store vinduene og den brede skyvedøra ut til veranda/uteplass.

Jeg angrer på at vi ikke fikk til skittentøysjakt, det høres veldig praktisk ut.


#23

Nada sa for siden:

Vi bygde hus for fem år siden og jeg er fortsatt svært fornøyd med lekker klebersteinovn som magasinerer varmen. I tillegg er skittentøysjakt fra badet og ned til vaskerommet helt herlig, så slipper man rot på badet. Egen matbod ved siden av kjøkkenet er også noe jeg er glad for hver dag; der er dypfryseren, hyller med tørrvarer, pant/glass/metall.


#24

Apple sa for siden:

Mye jeg ønsker meg selv her. Bla skittentøysjakt og matlager. Dog er det ikke alltid mulig når man kjøper ferdighus.


#25

m^2 sa for siden:

Kjøkken med to romslige arbeidsplasser, elsker det. Før hadde vi en til glutenfri sone og en til glutenholdig men nå kan vi lage mat sammen/samtidig og ha to arbeidssoner.

Jeg er også veldig glad i google home og philips hue-systemet vårt. Vi har bevegelsessensorer i alle rom, inne og ute, og settinger på lysene ift tid på døgnet. (farge, styrke, varighet) så lyset bare fikser seg selv avhengig av tidspunkt og evt bevegelse. (F.eks går lyset på soverommet gradvis på fra 0645 og rullegardina går opp 0700. Ved bevegelse etter 2300 kommer det bare nattlys på rundt om i huset, og etter nårdetnåer er det dempet og i noen grad fargeendret belysning som kommer på, ute kommer det lys på ved bevegelse men dempet på natt osv). Enten ved philips hue pærer eller lamper, eller ved stikkontakter. Vi har også kjøkkenvifte, rullegardiner på soverommene, varmeovner og -pumpe, tv, lyd i alle rom, ringeklokke, :gruble: det er noe mer og... på samme system. Kaffemaskin og stekeovn. Vi kan i praksis sitte på rompa i sofaen og skru på stekeovnen ved å snakke til den. Sånn som REMA-reklamen, vet du :humre:
Unntatt badene for der var lys og varme innstallert allerede.
Selv om "dama" helt åpenbart er dama til sambo og ikke tli meg (hun hører ikke alltid på meg :mumle: ) er jeg veldig fornøyd.

Vi har hev/senk TV-benk i enden av senga - det er gull! (også på google-systemet, forøvrig, så vi behøver ikke fjernkontroll). Hvertfall når sambo skal se den evinnelige fotballen.

Også har vi fabelaktige dører på overskapene på kjøkkenet, de vipper opp med et trykk og ned med trykk på en knapp på innsiden. ingen håndtak eller noe på utsiden. Vi har bestilt hos en kjøkkenleverandør på Lier og innstallert selv, men vet flere kjøkkenleverandører har også

På bildet her ser du en annen ting også som jeg :hjerter: og det er oppvaskmaskinen vår med skuffer :hjerter: Den ble egentlig kjøpt for at den skulle være enkel for lillegutt så han skulle slippe å bale med en vanlig oppvaskmaskin og kurvhyller. Og jeg ELSKER den. Det er i praksis to små oppvaskmaskiner som kan kjøres uavhengig av hverandre, og selv om den er mindre i volum enn en stor vanlig maskin passer den jo vårt forbruk som liten familie helt perfekt. Vi kjører stort sett den øverste - med mindre den er i gang, da er det bare å fylle den nederste mens den øverste går. Eller om vi har gjester - da bruker vi begge. Slipper å bøye seg ned også vettu - det er plass til alt av glass, tallerkner og bestikk og sånt i hver skuff!

Også har vi vinskap. Og to tappekraner innstallert i langveggen med skap, med utstyr inne i skapet. Der har vi hjemmelagd øl og cider. DET er luksus.

Jeg er også veldig glad i hjørnekarusellene på kjøkknet som er sånne der innmaten kommer helt ut. (lysboksen i taket derimot, den kan du få gratis av meg :mumle: men det var så styrete å ta den ut at vi lot den være)

Også har vi støvsuger- og vaskerobot (elsker! den går automatisk men kan også startes via google forøvrig) og sånn under-benken-støvsuger på kjøkkenet som man starter med foten og koster grums inn i som er ELSK, men husk at den må ha egen strømtilkobling så lurt å tenke på tidlig. Sånn støvsugerrobot finnes det nå "garasjer" til som man kan ha på kjøkkenet, det fantes ikke da vi lagde kjøkkenet - eller det fantes men ikke å få tak i og jeg klarte ikke å lage selv. Men det skulle jeg gjerne hatt!


#26

Apple sa for siden:

Wow! For et gjennomtenkt system!


#27

Tjorven sa for siden:

Vi har vår robotstøvsuger under spisestuesofaen. Helt usynlig, men veldig tilgjengelig og billig.


#28

Agent Scully sa for siden:

Spisesofa. Og husk å velge bord som oasser, ingen borden i hjørnene av bordet, da kommer du ikke inn i sofaen.
Jeg kan ikke huske sist noen badet i badekaret bå barnebaddt, men ingen av barna vil dusje der, så dermed dusjer de på mitt bad.


#29

Kaprifol sa for siden:

Jeg ville tenkt på framtidsrettede oppvarmingsløsninger. Om jeg kunne velge, så ville jeg hatt vannbåren varme i alle gulv i nederste etasje, og så radiatorer i alle rom i øvrige etasjer. Jeg ville hatt solfangere på taket for å varme opp vann, i tillegg ville jeg hatt bergvarmepumpe. Som reserve skulle jeg hatt en vedovn med glassdører i et oppholdsrom i nederste etasje. Solceller på taket kunne jeg også gjerne hatt, smart å ha mange energikilder.


#30

amo sa for siden:

Jeg ville hatt kontakter i skap/skuff der jeg oppbevarer småelektrisk.


#31

Pamina sa for siden:

Quooker - ferdig kokt vann i springen - genialt!


#32

Madicken sa for siden:

Vel, det blir vel helst til vasking/skylling av det vi driver med ute; sykler, biler, annet sportsutstyr, terrasser, møbler, grillgreier, ting i forbindelse med matlaging, hageutstyr, osv. Vi "bor" ute i sommerhalvåret, da, om det har noe å si.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.