Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvite sko til dressbukse og skjorte, hvilke anledninger?

#1

Hyacinth sa for siden:

Sønnen min skal på en tilstelning der man skal kle seg pent, men ikke i dress. De har fått beskjed om hvit skjorte og mørk bukse. (For å danne et bilde, kan jeg jo si at det dreier seg om åpningen av 22. juli-minnesmerket ved Utøya. Det kommer nok mange folk, samt presse og kongefamilien etc.)

Spørsmålet er: Synes du det er upassende med hvite sneakers? Eller må vi på handletur? Normalt ville jeg sagt «go», men jeg er usikker i dette tilfellet, og det er han også.


#2

Hyacinth sa for siden:

Og nå ser jeg at jåleforumet er for «hudpleie, hår, sminke, kropp mm.» :knegg: Jaja.


#3

millact sa for siden:

Hadde sagt go. Det er unge folk og det er sommer.


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenker også det. Men han er ganske delaktig i arrangementet og vil kanskje være veldig synlig.


#5

Karamell sa for siden:

Halvparten av konfirmantene hadde nye, skinnende hvite sneakers, ca, på seremonien fra HEF. Kanskje noe mindre enn halvparten, men meget synlig. :knegg: Jeg sier kjør på dersom de er rene.


#6

Input sa for siden:

Jeg ville spurt noen andre, mer erfarne politikere som også skal dit.


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kommer han nok til å gjøre. Og god ide!


#8

My sa for siden:

Det mener jeg må være helt innafor, på en ung mann i dresskode "pent men ikke dress". Hadde sagt go.


#9

Hyacinth sa for siden:

Morsomt med de trendene. Min var konfirmant i HEF for tre år siden, og da hadde ingen hvite sko, men alle hadde blå dress. :knegg:


#10

Nenne sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke er passende. Jeg ville sendt ham med pensko, hvis det ikke er aktuelt ville alternativ plan B vært sorte sneakers med sort såle, noe nøytralt.


#11

Hyacinth sa for siden:

Dresskoden er nokså spesifikk:

«Alle må huske å ta med en hvit skjorte eller bluse, samt mørk bukse eller skjørt til åpningen. Overdelen skal være helt hvit, dekke skuldrene, ikke være gjennomsiktig eller ha utringning. Underdelen må dekke knærne.»


#12

Karamell sa for siden:

Begge mine har blå dresser nå. :knegg: Yngste var koronakonfirmant og eldste er vel 5 år siden - da hadde han koksgrå. Men var mye blått i år også, i nevøens konfirmasjon.

På min tid hadde guttene magebelte og noen hadde battlefasong på jakken. :knegg: Min bror, 4 år yngre enn meg var vel konfirmant på tidlig 90-tallet, og han ser ut som han kunne stilt i år med midtskill og blå dress.


#13

veobra sa for siden:

Jeg synes det er innafor. Jeg hadde vurdert å kjøpe nye sneakers hvis de er synlig slitt eller ganske skitne.

Lurt å sjekke med andre i samme situasjon. Hvis alle andre stiller i mørke skinnsko hadde jeg vurdert å låne noe.


#14

Hyacinth sa for siden:

Mannen min hadde lilla sko. I kid you not.


#15

Input sa for siden:

Dette er jo dress uten dressjakke, da. Jeg ville som sagt spurt, men om de jeg spurte ikke var helt eksplisitte på at det gikk greit, ville jeg skaffet pensko. Det ville jeg kanskje uansett, for det kan ikke bli feil, men om man risikerer å være den eneste eller en av få i hvite sko, føler man seg veldig synlig, og det er ikke noe gøy det heller. Når man er med på noe så høytidlig er det kjipt å gå og føle at man er feil kledd.


#16

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er akkurat det.


#17

My sa for siden:

Ser på bilde fra seremonien til mine for en måned siden at de aller, aller fleste guttene har blå dress og brune eller svarte skinnsko (flest brune), og bare noen svært få har hvite sneakers. Så ikke veldig utbredt i gruppene som var konfirmert sammen med mine heller.

#18

Karamell sa for siden:

Det skal være respektfullt så hadde kanskje dratt på en skobutikk med billige dressko dersom de bare skal brukes en gang. Med mindre han skal gå mye, da bør de være bedre å gå med enn "plastskinn". :gruble:


#19

Input sa for siden:

Skal han være aktiv i politikken kommer det mer enn nok anledninger der han bør ha svarte pensko.


#20

Hyacinth sa for siden:

Han har vært det lenge. Og han har alltid hatt både svarte og brune pensko. Men jeg tenkte at hvite kanskje kunne fingere greit denne gang.


#21

millact sa for siden:

Om hvite sko ikke passer inn hadde jeg gått på Zara el og kjøpt mørke mokkasiner. De får du for rundt fem hundre tror jeg.


#22

Hyacinth sa for siden:

Hvis de nye, hvite ikke funker, så kan han nok ha de brune som egentlig er litt for små. Svarte har han også (til korpsuniform), men det synes jeg ikke er pent til blå bukse og hvit skjorte. Svart bukse har han ikke.


#23

My sa for siden:

Sende en e-post og spørre der denne informasjonen kommer fra?

#24

Hyacinth sa for siden:

Joda, det kan han jo helt klart gjøre.


#25

Tjorven sa for siden:

Personlig synes jeg det skurrer, men det er fordi jeg er en gammel dame. Det er helt åpenlyst at det regnes som gangbart for tenåringer.


#26

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg skjønner hva du mener. På noen områder er jeg kanskje litt gammeldags selv, på andre ikke.

Jeg husker en gammel slektning som kommenterte at mange menn går i farget skjorte i bryllup. Det syntes ikke hun var passende. Var i bryllup for noen helger siden, og det var det vel ca 50/50.


#27

Malama sa for siden:

Min mann er sikkert også litt gammeldags/konservativ på den fronten. Vi skulle i konfirmasjon i år, og eldstemann stiller for første gang ikke i festdrakt (han er 13, konfirmant selv neste år) og kom hjem og opplyse meg om at senteret ikke har en eneste skjorte i guttungens størrelse. Vi endte med å kjøpe skjorte på Gjøvik, det ordnet seg det altså, xs herrestørrelse på dressmann. For det viste seg nemlig at det fantes ikke en HVIT skjorte i guttungens størrelse på senteret hjemme. (eller på gjøvik forsåvidt. Men xs herre funket, han hadde jakke utenpå)

Noe annet en hvitt var åpenbart uaktuelt.

Mora hadde fint latt guttungen bruke blå skjorte i den blå jakka uten å se problemet. Han gikk ikke i dress. Det skal han få til neste år når han selv er hovedperson


#28

Señora sa for siden:

Poden min valgte sine hvite nye basketsko på vitnemålutdeling der antrekket var henvist til "pent". Men altså sort dress med hvit skjorte, jeg syntes ikke det var noe pent med de hvite basketskoene (Nike). Men... poden er 23 og bestemmer selv. Han har flotte goretex pensko fra Ecco, men valgte altså hvite sko.

Jaja, jojo, hør med de andre tenker jeg.


#29

Molly sa for siden:

Jeg er nok veldig konservativ, men tenker at dette er et høytidelig arrangement som krever mørke sko. Jeg hadde sagt ja til hvite, rene sko til konfirmasjon, bryllup, vitnemålsutdeling etc. fordi det er arrangementer som er litt lysere og lystigere.
Uansett så tenker jeg det er lurt å sjekke med de som har sendt ut info om dresskoden.


#30

Vianne Rocher sa for siden:

Sneakers til dress går under «casual pent» i min bok. Jeg tenker det er gangbart i en sånn setting som nevnt her så lenge skoene er rene og de kan med fordel være hvite.


#31

Chablis sa for siden:

Enig med deg.


#32

Fersken sa for siden:

Jeg reagerer mer på blå bukse om det skal være mørke bukser. Men de er kanskje mørkeblå?


#33

Hyacinth sa for siden:

Den er så mørk at den nesten passerer som svart. Det var den mørkeste blå blant alle konfirmantene, for å si det sånn. Definitivt en mørk bukse. :)

(Og «mørk dress» er jo heller ikke nødvendigvis svart?)


#34

My sa for siden:

Hadde det skulle vært svart bukse hadde det vel stått "svart", ikke "mørk".

#35

ingling sa for siden:

Til en sånn anledning ville jeg skaffet mørke sko, helst litt formelle. Jeg tenker det er veldig annerledes enn konfirmasjoner og lignende, når det er et minnearrangement og høytidelig.


#36

Fersken sa for siden:

Er farget av at jeg har noen som har noen "spreke" dresser i min omgangskrets, der blå definitivt ikke er mørk blå eller marineblå.


#37

Hyacinth sa for siden:

Han tok med de for små, brune skoene. Han «gadd ikke» høre med noen andre. Får høre over helgen hva fasiten hos flertallet ble, evt får dere se det på tv. Hvis dere ser én person med mørke sko, så er det han. :knegg:


#38

løve70 sa for siden:

Og brune sko (4 år siden) :knegg:


#39

-ea- sa for siden:

Ser det går fint med hvilke sko som helst. Rørende seremoni. :hjerter:#41

My sa for siden:

Ja, vi kan vel trygt konkludere med at hvite sko hadde gått helt fint. Veldig flott seremoni og flott minnesmerke! :jupp:


#42

Hyacinth sa for siden:

Ble hele seremonien sendt på tv? Nå så jeg nettopp et klipp fra nrk.no, men det var bare «Til ungdommen» på trompet og 77 roser lagt ned.

Ja, jeg smilte litt av at 80% av både gutter og jenter hadde hvite sko! :knegg: Vel, ikke min sønn. :knegg:


#43

-ea- sa for siden:

Hele greia gikk direkte på NRK ihvertfall.


#44

Hyacinth sa for siden:

Hm, da bør jeg klare å finne det da. Er på hytta nå, men skal prøve når jeg kommer hjem.


#45

polarjenta sa for siden:

Jeg så det direkte på vg.


#46

Tjorven sa for siden:

:knegg: Jeg så innslaget på nyhetene og tenkte mye mer på skoene deres enn jeg ellers ville gjort.


#47

Hyacinth sa for siden:

:knegg:


#48

Hyacinth sa for siden:

Nå har jeg omsider fått sett hele seremonien. Rørende og fin. En av de som leste opp navnene på de drepte er min sønns venninne. Sterkt og modig.

Derimot er jeg ikke imponert over NRK. Å la kunstkritikere komme til orde er kjempeviktig, men det var helt tonedøvt å ta det intervjuet midt i denne sendingen. Helt malplasert og pinlig. Og det var også et enormt fokus på kostnader og plasseringen av det omdiskuterte minnesmerket i NRK-studioet. For alle de som ville se denne sendingen på tv fordi de er direkte berørt av terroren må dette være vondt å se på, og selv om temaet er viktig, var det helt unødvendig akkurat da.
Og hva i alle dager drev reporteren med da han intervjuet Stoltenberg? «Hvor lenge blir du i Norge?» :confused:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.