Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Merkelige julegaver fra arbeidsgiver?

#1

torsk sa for siden:

Et tema ved lunsjen i dag var "skal tro hva vi får i julegave fra jobben i år?", noe som trigget masse akking over tidligere gaver (det har blitt en god del rælete pc-vesker etter hvert), samt folks erfaringer fra andre jobber.

Så - hva er det rareste du har mottatt som julepresang fra arbeidsgiver?

(Jepp, jeg er klar over at ikke alle får noe fra arbeidsgiver. Og at man egentlig burde være glad for at man får noe som helst).


#2

Libra sa for siden:

Paraply, gaven var gitt etter en litt humpete fusjon... :rolleyes:


#3

Bluen sa for siden:

Jeg har fått en striesekk. (Den inneholdt riktignok skinke, røkelaks, kniv, rødvin etc., så det kunne vært verre.)


#4

torsk sa for siden:

Flaks - det kunne jo bare vært en katt!


#5

Bluen sa for siden:

Ja, puh, heldigvis var det bedre kjøtt enn som så. :lettet: Katta kom et par år seinere, da hele skiten gikk konkurs.


#6

Candy Darling sa for siden:

Rar og rar, jeg synes egentlig de kan spare seg for å gi type (dyre) dekketallerkener med julemotiv og tinnstettglass. Slike ting kan umulig oppfylle alles smak, og det hadde vært bedre å gi pengene til et veldedig formål (som julebordkassa eller noe). Og nei, jeg blir ikke i firmaet 10 år til, slik at jeg har dekketallerkener til 12. :gal:


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg har fått et musikkleksikon på CD-rom. I 2002.


#8

torsk sa for siden:

Selv har jeg ikke fått så mye rart, men en kollega vant lunsjrunden ved å fortelle om julegaven i sin forrige jobb; der fikk alle en plastpose full av epler.


#9

Maverick sa for siden:

:haha:


#10

Søster sa for siden:

Refleksvest. :rolleyes:


#11

Maverick sa for siden:

Jobbet han i en stall? Som hest?


#12

Blondie sa for siden:

Det bytter man da bare! Der jeg jobber nå har de gitt PPs Ferdinand Finne-servise til de ansatte i en årrekke. Det med sitroner. Jeg blir fysisk kvalm av å se på det, så jeg har byttet det inn til et annet (og betydelig billigere) servise. Kjempekjekt. :jupp:

Det rareste jeg har opplevd fra en arbeidsgiver er det året mannen fikk en brosjyre som beskrev hva de lagde på stedet han jobber. :rofl:
Han hadde da jobbet der i femten år og spurte faktisk direktøren om han syntes de gjorde en så dårlig jobb at de måtte informeres om hva de egentlig lagde. :knegg: (og ja, de fikk bare den brosjyren)


#13

torsk sa for siden:

:knegg: (


#14

Maverick sa for siden:

Jeg har aldri fått noen sære julegaver, men var ikke veldig takknemlig for Valdreskeramikken jeg ble belemret med i min tid som blomsterpike.


#15

Obelix sa for siden:

Har i min arbkarriere fått: et kubbelys og liten sitat bok sammen, et aquevitglass og en julestjerne.
Jeg synes det merklige var at vi fikk noe i det hele tatt.


#16

Guava sa for siden:

Mannen min fikk en gang ei skjærefjøl og en diger kjøttkniv. Vi ble veldig glad for gaven, men den ble gitt på julebordet og å gi en slik gave på et julebord kan jo være litt risky :knegg:

En gang fikk han også en eske med spekemat, flatbrød, balsamico og olivenolje+ en gulrotskreller. Gulrotskrelleren har super kvalitet, men den så litt malplassert ut i pakken.

Jeg får stort sett ganske så ordinære julegaver. Bøker, CD eller gavekort har det stort sett vært. Ingen kniver eller gulrotskrellere fra min arbeidsgiver.


#17

Che sa for siden:

Finnlandshette!

Man fikk den i forbindelse med julebordet som var ute i skogen - men for meg som måtte ha nattvakt den kvelden, ble finnlandshetta virkelig merkelig:sparke:

Forøvrig fikk jeg også en penn i gave den samme jula.

tidligere kommuneansatt


#18

Teofelia sa for siden:

En julestjerne – som alle sammen ble oppfordret til å la stå på jobb til over jul, for det var den eneste julepynten avdelingen ble tildelt det året. :dåne:


#19

syllan sa for siden:

Kommune ansatt jeg også.. å har bare fått en penn i min karriere på 8 år...
Ellers ingenting..


#20

Søster sa for siden:

Hahaha, jobber du også i staten?


#21

Teofelia sa for siden:

Den gangen gjorde jeg det, ja. :humre:

Det gjør jeg for øvrig nå også, men årets julegave virker adskillig mer lovende. (Jeg har ikke åpnet den ennå.)


#22

Anda sa for siden:

Tror jeg må dåne litt sammen med deg. :dåne:


#23

Veronal sa for siden:

Hattifnatten: Du er sikker på at gulrotskrelleren ikke var en parmesankutter?

Jeg har aldri jobbet en plass hvor jeg har fått julegave. Mannen jobber en plass som ga fantastisk flotte matkurver inntil året han begynte - da startet de opp med dekketallerkener i tinn. :knegg: Nå begynner vi å få en anseelig samling av dem, faktisk. Ellers overtar jeg ganske ofte julegavene min stefar får. Det mest ubrukelige må være dekanteringskaraffelen som ligger. Tar opp unevnelig mengde plass. Jeg håper det er mulig å anrette blomster i den.


#24

Guava sa for siden:

:nikker: Det stod gulrotskreller på pakningen.


#25

Susse sa for siden:

En plate 70% sjokoade og en flaske håndsprit fikk vi i fjor (legevakt)

Fra hovedarbeidsgiver, kommunen for min del, får jeg "god jul" på lønnsslippen.


#26

Veronal sa for siden:

:knegg: Hehe, ja, da var det virkelig malplassert.


#27

Gaia sa for siden:

Jeg har egentlig ikke fått spesielt mange merkelige julegaver, men pappaen min får alltid vin. Til tross for at han har jobbet samme sted i 15 år og til tross for at den som kjøper julegaven er veldig klar over at han er avholdsmann. Ett år ble vinen hans byttet ut med spekeskinke, hvilket var praktisk siden han dessuten er vegetarianer. Noe kontorsjefen også er klar over. :hehehe: Jeg tror han hadde foretrukket dekketallerkner, men han tar det med et smil, altså. Og vi får vinen og spekeskinken, så jeg liker jo julegavene fra jobben hans. :knegg:

Ellers har jeg som styreleder fått en rekke pussige julegaver, men ikke noe jeg har reagert veldig på.


#28

Bokormen sa for siden:

I fjor fikk mannen er diger, glorete og sikkert veldig dyr blomsteroppsats. En svær kurv med forskjellige blomster og nisser og sløyfer i fleng. Vi endte opp med å sette den i gangen, den dekket en hel kommode. :sjokk:


#29

TBM sa for siden:

Sikker på at han ikke bare overså den 1000-lappen som var klistret inn bakerst?


#30

Billa sa for siden:

Min arbeidsgiver gir alle mulighet til å velge hva de vil ha utifra 6 ulike varianter. Det er ulike varianter fra f.eks Rosendahl og Menu, også er det alltid et alternativ for de av oss som har plenty allerede og heller vil gi en sum til et veldedig formål.


#31

Superior sa for siden:

Ikke noen rare gaver egentlig..
Selv om vi også har fått en slik brosjyre som Blondie beskriver.
Men en ting vi har stusset på var at vi fikk et askebeger og to vinglass, av en arbeidsgiver som ikke tålte at noen drakk eller røykte. Den grublet vi litt på :gruble:


#32

Divine sa for siden:

Det fører ikke til at alle FØLER at de bør gi til det veldedige formålet, da? At de som velger gave føler seg litt råtne? Det ville jeg følt meg, tror jeg ...


#33

Teofelia sa for siden:

Jeg ville ikke følt meg presset til det: jeg gir ganske mye til veldedige organisasjoner fra før, så jeg klarer godt å motta en gave fra arbeidsgiver med god samvittighet.

Men jeg vil 1000 ganger heller gi bort ei geit til en fattig bonde i en afrikansk landsby enn å få noe dill som jeg ikke trenger, så jeg synes det virker veldig fint at et slikt valg finnes.


#34

løve70 sa for siden:

Kan ikke huske å ha fått så mange merkelige julegaver, men jeg har fått noen helt utrolig stygge sølvplett saker (kakespade, ostekniver ++) fra min nåværende arbeidsgiver. Forresten synes jeg å erindre at jeg en gang fikk en strømpe i julegave. Jeg tror de fleste andre fikk en til etterhvert, men ikke jeg...


#35

Enhjørning sa for siden:

:humre:
Der min mann jobber, har det vært vanlig med blomsteroppsats og en flaske med vin eller lignende - i 1999 da jeg også jobbet der fikk vi damene en flaske Veuve Cliquot mens gutta fikk en liter vodka - så overraskelsen var stor da fjorårets julegave var shampo og balsam, deodorant og tannkrem til hele gjengen! :lol:


#36

Shakira sa for siden:

Har de vurdert å gjøre noe med hygienen. :knegg:


#37

Blondie sa for siden:

Helt overbevist. Eieren av selskapet er så gjerrig at han griner når han driter. :knegg:


#38

~TM~ sa for siden:

Den merkeligste gaven var en ganske store pappeske full av odde stearinlys. Men vi bruker mye lys på hytta, så det var greit nok.

Den beste var en striesekk med mengder med julemat og godter; emmentaler, badstuerøkt lammelår, sild, snop, laks m.m. Dette var ganske tidlig i min arbeidstakerkarriere og ikke så lenge etter at jeg flyttet hjemmefra og jeg var strålende fornøyd. Det hadde jeg vært i dag også. God mat er en fin gave!


#39

Esme sa for siden:

Ikke hatt så mange merkelige gaver, heller merkelig utlevering. For noen år siden jobbet jeg på et sykehus hvor kun de som var på jobb 22. desember mellom kl 10 og 12 fikk julegave. Resten fikk ingenting.

Det var et sparetiltak fikk vi beskjed om. :humre:


#40

Nabojenta sa for siden:

Et år fikk min mann(og flere andre ansatte på jobben hans) lammelår som var gått ut på dato. Det stinket, ja ...


#41

Esme sa for siden:

Var det også et sparetiltak? :humre:


#42

Marit K sa for siden:

Jeg opplevde ett år at vi ikke fikk noen julegave, men snarere en telefon fra ledelsen om at vi ikke kom til å få julegave på grunn av en budsjettsprekk, og opplysninge om at "dere skulle egentlig fått håndklær altså"... Ja ja, det er jo tanken som teller. Det hører også med til historien at den tidligere nevnte ledelsen fikk flotte glassboller fra hadeland glassverk det samme året. Var det de som stod for busjettsprekken kanskje? :gruble:


#43

Hyacinth sa for siden:

:D Jeg får ikke noe fra arbeidsgiver til jul. Jo, forresten, et år fikk vi et gavekort på 300 i en bokhandel. Det var kjekt! Men utover det har det ikke dryppet så mye på oss lærere, tror jeg.


#44

Snippa sa for siden:

Nå jobber jeg i skolen, så vi er ikke akkurat bortskjemte med å FÅ ting, men kommunen jeg jobbet i tidligere ga en liten ting hvert år:

  1. år: kopp med kommunevåpen og slagordet "XX -en god kommune å bo i" (vi jobbet der da, men det er kanskje det samme?)
  2. år: nøkkelring med kommunevåpen og slagord
  3. år: fleecepledd med kommunevåpen og slagord
  4. år: hansker og skjerf med.....:TADA kommunevåpen og slagord
  5. år: luer med kommunevåpen og slagord

Der jeg jobber nå fikk vi i fjor mus til lap-topene våre....til bruk på jobb og til jobbmaskinene, ja....


#45

Chablis sa for siden:

Jobber i barnehage og det ene året fikk vi en pakke knekkebrød, en tannkremtube, leverposteiboks og en liten sjokolade.


#46

Vito sa for siden:

Har jobbet i kommunen, nå i staten og har aldri fått så mye som en kulepenn en gang ... om en ikke da teller med den felles konfekten som blir satt frem til de som jobber på julaften :hehehe:


#47

jolie sa for siden:

Jeg fikk et år en skikkelig feinschmecker-kokebok med ingredienser jeg aldri hadde hørt om engang. Jeg jobba deltid på Rimi :knegg:


#48

Apple sa for siden:

Et glass. Det var av den sorten der man kjøper en eske med 20 for 49.90, og de 19 andre fikk resten av innholdet..


#49

MissS sa for siden:

Det lengste jeg har kommet til julegave som statlig ansatt er et klapp på skuldra og et slapt håndtrykk :rolleyes:


#50

syllan sa for siden:

Slappt håndtrykk...:grøsser:


#51

kiddo sa for siden:

Jeg har stort sett fått ok julegaver (noen magre år fikk vi ingenting), men da jeg var ganske ny i min forrige jobb fikk vi hummersett med ordentlig skallknekker og hummergafler...

Vi diskuterte en del da om det ikke burde følge lønnspålegg med så vi kunne ha råd til å bruke det også :rolleyes:


#52

Carrera sa for siden:

Firmaet jeg jobbet i, ga aldri julegaver til ansatte, men hvert år fikk vi 50% rabatt på varer for opptil 1000 kroner. (klær)

Sambo har fått mye fint fra sin arbeidsgiver. Har blant annet fått krystallglass i alskens typer. Er inngravert bilder av båtene som firmaet har, men det er greit nok.


#53

-ea- sa for siden:

Det aller første året jeg jobbet fikk vi en murstein (!) som man kunne åpne, og inni var det to små tinnbeger og ei (tom) lommelerke med firmalogo på. Nesten synd jeg ikke har denne greia enda.

Fikk også e lite skinnetui (med firmalogo) som inneholdt negleklipper og pinsett. Så liksom for meg sjefen sitte og klippe tåneglene til jul... :o

Der jeg jobber nå får vi to Hadeland-glass hvert år. Kan ikke byttes, da det er firmalogo gravert inn. Sjempefint! :snill:

Firmaet der mannen jobber sendte ett år ut julekort til de ansatte om at de kuttet julegavene og skulle heller gi pengene til et godt formål. Greit nok det. Om ettermiddagen lillejulaften ringte det på døra, og der sto et bud med pakke fra firmaet og ønsket god jul. Det var en liten Sally Ann-gave (lysglass), men hva koster det ikke å sende ut bud over hele Norge på lillejulaften, for å dele ut gaver til de ansatte? :dåne:


#54

gullet sa for siden:

Ikke jeg men mannen; en murerspade - med inngravert logo - med seks snapsglass som var festet med magnet.

Jeg ler fremdeles når jeg tenker på det.

Glassene kastet jeg, murerspaden henger i garasjen og er kjekk å bruke når jeg skal plante.


#55

Acsa sa for siden:

Det var et år vi fikk en kopp, det var det ultimate høydepunktet! De siste par årene har det vært en liten kjedelig kalender med f.eks bilder av trappeganger og auditorier på jobben. Og jeg synes sånne kalendre med store bilder og små datoer er helt ubrukelige, så når de heller ikke er spesielt dekorative...


#56

Miss Norway sa for siden:

Da jeg jobbet på sykehuset i Drammen fikk vi alle et håndkle i frotté, litt større enn et A4-ark og med innvevd "Buskerud Fylkeskommune" over hele håndkleet. Juhu lissom.


#57

Albertine sa for siden:

Jeg har ikke fått noe ennå, men er stygt redd for at det blir noe ala eggeglass i serien "påfugl" av Ari Behn.


#58

LilleRosin sa for siden:

Julegave, hva er det?


#59

Fibi sa for siden:

I fjor fikk vi en nyyydelig kalender med bilder fra nærmiljøet. Kanskje ikke merkelig, men definitivt kjip. :nemlig: Jobber i dagligvarebutikk (Kiwi), så gavekort, kurv med diverse dill, eller noe hadde vært like lett å få til. Dessuten fikk vi gavekort når jeg jobbet på Rimi. :nemlig:


#60

Guava sa for siden:

Ja det var jo passende. :humre:


#61

Guava sa for siden:

Jeg hadde helt fortrengt en julegave jeg fikk en gang da jeg jobba som deltidsansatt i Posten. Jeg fikk en hvit collegegenser med symbolet til Posten over hele framsida. Den genseren er nå over 10 år gammel og brukes kun hvis jeg trener i mørket.


#62

Blånn sa for siden:

Jeg har bare fått en hilsen fra arbeidsgiver, det var en pose julemarsipan. Den ligger fremdeles uåpnet i skapet (jeg liker ikke marsipan).


#63

Tallulah sa for siden:

Åh, jeg kom på en til: T-skjorte med firmalogo. Kul firmalogo, det var ikke det, men fasongen var girlie, dvs. innsvinget i livet. Det den som trykket ikke tenkte på var at jenter har pupper også, så når man tok den på havnet logoen under armen ca.


#64

Azi sa for siden:

For 2 år siden fikk mannen redningsvest til julegave. Og ifjor fikk han ryggsekk til julegave.

Sommergave iår var skibukse! Snakk om å kjøpe ting på tilbud! Men altså hadde det vært ett lite firma så hadde jeg ikke reagert. Men oljebransjen har vel litt mer råd enn som så.

Da riggen hans ble leid inn av Statoil og BP. Fikk dem fine krystallglass og utrolig masse annet fint, lekkert.


#65

Tallulah sa for siden:

Det plager ikke meg at ting er kjøpt på salg, så lenge det er ordentlige ting og ikke bare skvip som fyller opp.


#66

Azi sa for siden:

Så sant så sant. Men skibuksen til jul og redningsvest til sommer hadde vært mer logisk å fått.


#67

Nessie sa for siden:

Her får vi lite julegaver gitt.. (kommunen).
Men ifjor kjøpte jeg gavekort på rygg og nakkemassasje til alle ansatte. Heldigvis er vi ikke så mange. :knegg: Det tas jo av budsjettet liksom, vi får ikke noe fra administrasjonen.

Iår er det min vikar som skal kjøpe noe, aner ikke hva. Men det kan like gjerne være et Flaxlodd. Barnehagen har sjelden økonomi til store utskeielser sånn sett.

Så jeg har egentlig ikke fått noen rare gaver jeg? :sukk:

Mannen fikk gavekort på Vinmonopolet to år på rad da.. greit nok, men kanskje litt ensformig. Og litt kjedelig for de som evt sliter litt med alkoholen sånn på fritiden. :himle:


#68

tink sa for siden:

Da jeg jobbet deltid på REMA fikk et flott nissepar i keramikk/leire, de var ca halvmeterhøye. Innmari stilige.

Sambo fikk en liknende nisse da han jobbet som støttekontakt, den fulgte oss i mange år som veranda/trappe/hagegnom.

I fjor fikk alle ansatte en blomst fra styret. Helt kurant, det finnes da bedre ting å bruke de få kronene vi har på.


#69

Pelen sa for siden:

Mannen fikk i en periode dekketallerkener med jobens logo gravert inn over det hele. De gikk jo ikke å bytte heller, sikkert dyre og helt forferdelige.


#70

Karamell sa for siden:

Vi får som regel en eske konfekt på deling med alle ansatte. Et sted fikk vi en sånn termokopp med kommunens logo. Et annet sted vi vi en pose twist hver.

Skoleverket ja.


#71

Krem sa for siden:

Akkurat som våre gaver!! :knegg:

Ifjor fikk vi skjærefjøl. Med kommunevåpen og slagord. Hurra..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.