Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Arrangere korpstur til utlandet?

#1

Floksa sa for siden:

Her er det mange med mye korpserfaring!
Og kanskje noen har prøvd seg på utenlandstur også.
Vi ønsker oss det neste år. Helt Tyskland. Men vi lurer på å slå oss sammen med 2-3 andre lokale korps og reise på egenhånd, ikke til en ferdig festival.

Jeg er ganske god på å organisere familiens ferier, men å dra på tur med 60 11-19 åringer uten foreldre og med instrumenter og drillstav er en litt annen skål :lol:

Og jeg tenker vi bør begynne nå.

Såh!!! Bring it on!
Hva gjorde dere?
Hvor var dere?
Hva var lurt og hva var dritt?
Organisert vs uorganisert?
Fly eller buss?


#2

Fintdethei! sa for siden:

For en type 7-8 år siden, var vi i Berlin med et lite skolekorps som jeg da var styreleder for.
Vi reiste alene, og ikke til en festival eller noe. Jeg husker vi bestilte gjennom et reisebyrå som skreddersydde turer for korps, og de ordnet med tillatelser til å gjøre et par pop-up konserter i Berlin sentrum. Det er ganske strengt med tillatelser til det, så alt må være klart på forhånd.
De tok seg av bestilling av fly, hotell, reserverte på steder vi skulle spise mat. Vi var i det store badeland utenfor Berlin (ombygget flyhangar), og vi var i dyreparken. Litt tid til butikkshopping var det også.
At det ble streik på flyplassen dagen før vi skulle hjem, krydret bare hele turen med organisering og logistikk på høyt nivå av meg selv og et par andre ledere.
Alt i alt en kjempefin tur!


#3

Appelsin sa for siden:

Jeg tør ikke skrive for mye av frykt for å avsløre identitet :humre: , men barnas korps har vært to ganger i EM og flere ganger "bare" på tur. Vanligvis har det vært cirka 80 til sammen, så en rimelig bra flokk, hvor de fleste musikantene hadde med minst én forelder. Overnatting på nokså billig, kjipt hotell, og et par felles måltider. Vi har reist med fly, noe som er deilig, men samtidig også krevende mtp. alle instrumentene, massiv mengde spesialbagasje :humre:

Jeg har foreløpig vært med én gang, og syntes det var litt slitsomt, men veldig koselig. Barna har virkelig elsket det, da.

Det har vært mye arbeid å arrangere, tror jeg. Og det var bindende påmelding allerede i oktober, når turen skulle være juni året etter.


#4

apan sa for siden:

Lillesøster dro i dag. De har brukt et byrå, litt usikker på om det er flere korps der på samme tid. Jeg ville nok fått noen til å arrangere det. Mye orging. Bare å samle inn samtykker etc har vært et prosjekt. De tar buss.


#5

Pøblis sa for siden:

Jeg har vært på en rekke korpsturer, og heier litt på et ferdig opplegg - det er rimelig nok å orge selv på slike turer. Vi var i Tyskland i området Lubeck/travemunde, og det var en fin tur. Vi spilte noen konserter - bla annet på en flott utescene langs strandpromenaden i Travemunde, hadde en dag i Hansapark og bodde på leilighetshotell med frokost og middag inkludert.
Vi pleier å være godt utrustet med ledere, alle har ansvar for en fast gruppe på maks 4-5 musikanter, gjennom hele turen, og ingen har ansvar for egne barn (hvis det ikke er helt spesielle forhold som tilsier det). Jo yngre barn, jo færre per leder. Når vi har hatt med videregåendeleever, har vi hatt opptil 6 musikanter per leder.

VI dro med buss fra sentrale østlandet, tok ferge Helsingborg/Helsingør, og Rødby/puttgarten.

Alle reiseledere har ansvar for å sørge for at egen gruppe er i bussen ved avganger, at de spiser ved måltidene og hjelper til å klargjøre uniformer og instrumenter når man skal ut.
VI pleier å ha et tett opplegg hvor det aller meste gjøres i fellesskap - også når vi har fritid.

Vi har også vært i Gøteborg, i Blokhus DK flere ganger, ved Gardasjøen, på Mallorca (det var en ikke-så-vellyket tur, vi bodde på party-party-hotell - mye bråk og utrygge barn) og i fastland-Spania.


#6

apan sa for siden:

Det du beskriver der er akkurat det lillesøsters korps gjør akkurat nå, Pøblis. Fikk bilde fra ferja Rødby - Puttgarden istad. Hun tok et bilde av spriten i taxfree. Tror korpset har tatt denne turen før også.


#7

Pøblis sa for siden:

Som noen skriver over her - å dra med fly er MYE pes med instrumenter - det blir mye spesialbagasje som det tar lang tid å sjekke inn.

Og så ville jeg helt uten tvil valgt organisert tur. Det er mye som skal organiseres av transport, måltider, gøy og spilling og reise frem og tilbake og underveis i turen.


#8

Pøblis sa for siden:

Jeg likte den turen godt - en av de bedre korpsturene jeg har vært med på. Og Hansapark er skikkelig moro!


#9

apan sa for siden:

De gleder seg veldig til det.


#10

Malama sa for siden:

Jeg har bare vært med på en korpstur, og da var vi på fersig opplegg på Bornholm, og det var nok å organisere ja. Et par fedre i korpset med busslapp, minst en av dem jobber som bussjåfør, så var busstur i alle fall greit.

Gleder meg til å finne på noe slikt igjen, men for 2023 er ddet planlagt kortreist tur, vi håper på en lokal korpsfestisvl som har vært utsatt siden den skulle være i 2020... Den er egentlig hvert 3. År så 2023 høres fint ut...

Dette grunnet at over halve korpset er 8-10 år gamle. Og grunnet korona har jo ingen av dem under 12 veldig Mye erfaring med å reise bort uten foreldre. Det er 3 unger i korpset som var med til Bornholm som er med enda, min sønn er en av dem. Det var vel i 2019 det og siden stoppet det.

Så. Ja. Når det om et par år kan være aktuelt med utland så går jeg for ferdig opplegg. Og håper gutta med buss - fedre spiller enda. De er begge yngst i sin familie og går på ungdomsskolen så det spørs. Vi har stort frafall når de blir så gamle. Så ikke 16-19 åringer i vårt korps.


#11

IOA sa for siden:

Jeg vil absolutt anbefale å gå for ferdige pakker, med mindre du er gira på å gjøre en STOR planleggingsjobb + ta høyde for at ting kan skjære seg fordi det er ting du ikke vet om. Jeg har vært med til Blokhus og til Spania, begge deler med ferdig opplegg, og det har vært veldig greit. Neste år skal vi til utlandet.

@malama, korpset mitt har ganske mange små, og vi var på Sommarlandfestivalen nå i helga. For oss var det i underkant av en time å kjøre, men alle koste seg skikkelig, og ingen klagde på at det var for kort å reise. Det ble en veldig fin tur, så jeg anbefaler kortreiste korpsturer. Varighet fra fredag til søndag var helt perfekt også, det holder for de yngste.


#12

Syrinx sa for siden:

Stemmer i for å bruke turarrangør. De har de nødvendige kontaktene og erfaringen som gjør at ikke noe blir glemt.


#13

liefje sa for siden:

Jeg minnes korpstur jeg var på til Nederland for 100 år siden. Vi bodde først i Amsterdam og det var coffee shop i underetasjen. Og et annet sted hvor loppene hoppet i sengene. Min mor var med og hun har fortalt dette i ettertid. Vi musikanter hadde det strålende. :knegg:


#14

millact sa for siden:

Jeg har også vært på korpstur til Nederland. Tror jeg var 12 år. Vi hadde buss fra Norge og tok ferje Kristiansand-Hirtshals. Første overnatting på vandrerhjem i Hamburg og så hotell i NL. Husker ikke hvilke by, men det har nok vært i nærheten av Rotterdam siden vi i alle fall besøkte sjømannskirken der.


#15

millact sa for siden:

Her i byen er det vel to ulike korps som bytter på å arrangere dyreparkfestival. Det pleier å være vellykket (og er en god inntektskilde for korpset).


#16

Floksa sa for siden:

Det hadde vi i fjor. Reisevei ca 15 minutter. Leide et lokalt feriesenter og var der fredag til søndag. Helt nydelig og ungene hadde det flott!
Så vi tenker å gjøre det hvert tredje år. Veldig bra for de yngste som hadde «hjemme» rett rundt hjørnet.

Sist vi var utenlands var i 2018. Tradisjonelt har det vært hvert 3-4 år.
Veldig mange gode tips her altså. Så skal jeg se om jeg får ballen til å rulle.


#17

apan sa for siden:

Jeg var faktisk i Blokhus selv med korpset da jeg var 13 år. Veldig fin tur husker jeg.


#18

IOA sa for siden:

Vil bare understreke at selv om vi reiste kort, var det mange korps der (48 deltagerkorps) og full festivalfølelse med overnatting på skoler, innmarsj og utmarsj, konserter med andre korps og ikke minst konsert med Blåsemafian. Tror det var noe av grunnen til at det var så vellykket.


#19

Malama sa for siden:

Vår korttreiste i 2017, var en arrangert korpsfestival som etter planenn er hvert 3. år, så er var mange andre, og overnatting på skole og innmrs og utmars og fellesnummer og hele greia ja

Planen var jo 2017, 2020, 2023 fra arrangørens side

2020 ble utsatt til 2021.
2021 ble avlyst og siden har det ikke væ t sagt noe mer
Jeg håper de avholder den i 2023 og hr meldt oss på venteliste til 2021, som jeg bre må forsikre meg at jelder for 2023 dersom den blir, så jeg følger litt med på den siden av og til, og ikke noe sagt om 2023 enda, 2022 ble det altså heller ikke, så i år hadde vi avslunting lokalt med folk og pølser og godteri og konkurranse. Ikke såååå stas som festival, så neste år vil jeg ha festival. (vi siker oss inn på kickoff høsten 2022 i stede for estival sommer 2022 da altså)


#20

Kaprifol sa for siden:

Jeg har vært med på korpstur som var ferdig arrangert av reisebyrå. Det var likevel nok å planlegge og jobbe med før og under turen :svett: Busstur er vesentlig greiere enn flytur med instrumenter, forresten.


#21

Taien sa for siden:

Vi drar på korpstur på søndag. Jeg vet at noe er ferdigspikra fra Korpstur.no. vi har flere voksne som reiseledere, som har ansvar for hver sin gruppe på 4-5 unger. Vi skal spille to-tre plasser...bl.a. i Barcelona. Jeg kan skrive mer når vi er hjemme igjen.


#22

Wix sa for siden:

Vårt korps reiser også kun med arrangør. Jeg skal til Blokhus med korps i morgen faktisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.