Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Legitimasjonskrav på innenlandsflygninger - tips?

#1

Bluen sa for siden:

Er det noen som har råd til meg i denne saken? Jente (15) befinner seg på Sørvestlandet. Hun og ei venninne tok Haukeliekspressen vestover og ferierer nå hos venninnas besteforeldre. Vi har bestilt flybillett for jenta hjem fra Haugesund i morgen ettermiddag, og det viser seg å være legitimasjonskrav også på innenlandsflygninger. Passet hennes ligger hjemme. (Hun er selvsagt den eneste i familien som ikke har ID-kort, ettersom hun fortsatt hadde gyldig pass da vi andre fornyet i vår. :gal: ) Ungen kommer til å få panikk når det går opp for henne at hun ikke har alt på stell.

Har snakket med både flyselskapet (80 minutter i telefonkø :gal: ) og Avinor. Rådet fra sistnevnte er "man må bare prøve". Jeg tenkte å skanne passet hennes, evt. stemple med "rett kopi" (som om det skulle hjelpe) og maile henne det, men det hjelper neppe stort. Han nevnte til og med fødselsattest, men den er jo også hjemme. Er det noe annet lurt vi kan finne på? Lurer jo litt på om vi må sende passet over fjellet med bud. :sparke:


#2

annemede sa for siden:

Vi sendte passet på e-post for legitimasjon på jernbane, det funket fint. Har hun Pocket-ID?


#3

Stompa sa for siden:

Har ikke måttet legitimere meg på innenlandsflyginger på årevis, så dette tror jeg er en sovende regel.


#4

Bluen sa for siden:

Ja, det har vært mitt inntrykk også.

Pocket-ID har jeg ikke hørt om, annemede.


#5

Mikkeline sa for siden:

De er ganske streng på legitimasjon når man reiser på ungdomsbilett opplever jeg. Jeg vil likevel tro at kopi av pass vil bli akseptert. Det er jo primært for å sjekke ta de er innenfor aldersspennet billettene er gyldige for, og at de ikke reiser under andres navn.


#6

Bluen sa for siden:

Det er ikke ungdomsbillett, for det fantes ikke på denne datoen. Vanlig voksenbillett.


#7

veobra sa for siden:

Jeg har aldri vist legitimasjon på innenlandsflygninger. Selv om de vel har sagt at det må man kunne vise frem. Har de strammet inn i det siste slik at dette i praksis praktiseres? Jeg syned ikke det høres alt for riskikablet ut å ta sjansen, egentlig.

Jeg skjønner at det er noe annet med en 15-åring som ikke har kjente rundt seg. Bankkortet har selvfølgelig ikke bilde lenger det heller.


#8

løve70 sa for siden:

:nemlig: Tror aldri noengang jeg har måttet legitimere meg på en innenlandsflyvning.


#9

Gerbera sa for siden:

Med tanke på at flyet plutselig kan bli kansellert, i disse dager, hadde det vært like greit at hun tar buss tilbake igjen også?


#10

Milfrid sa for siden:

Hm. Min 17-åring er på tur nå og har ikke vist noen form for leg meg bekjent. Flydd til Alts forrige onsdag og er på tur hjem i dag. Jeg har heller aldri vist noe på fly. Han har ikke med seg annet enn bankkort, passet er igjen hjemme.


#11

star sa for siden:

Mine to måtte ikke legitimere seg i april. En på voksen billett og 1 på barnebillett. De reiste alene.


#12

Bluen sa for siden:

Ikke så lenge flybillett er kjøpt i dyre dommer, i alle fall. :sparke: Og hun vil gjerne hjem akkurat til dette tidspunktet. (Men det er klart jeg ser for meg at det kan ende slik, i disse tider.)


#13

Appelsin sa for siden:

Går det buss Oslo-Haugesund?
Jeg pleier å sende jule- og bursdagsgaver til familien med Vestlandsekspressen, de frakter pakker mot minstebetaling på rundt 150,-


#14

Bluen sa for siden:

Det er en mulighet jeg har tenkt på, ja. De tok buss til Haukeli - framme klokka 6 om morgenen. :eek: Kanskje det går buss direkte til Haugesund også - tror jentene skal tilbringe mesteparten av morgendagen der. På den annen side føles det litt risky å sende et pass på den måten også, og særlig når vi skal utenlands om få dager. Et annet aber er at jeg ikke har lyst til å kommandere venninnas besteforeldre til å kjøre hit og dit.


#15

Fersken sa for siden:

Haukeliekspressen går fra Haugesund til Oslo
10:15 → 18:20
Reisetid 8t 5min
Pris barnebillett (6-17år) 699 kr


#16

zinatara sa for siden:

Jeg har ikke opplevd å måtte identifisere meg på innenlands på lenge. I utgangspunktet kan man jo sjekke inn, sende bagasje og gå igjennom gaten uten å ha snakket med en eneste ansatt.

Det jeg har opplevd når jeg har reist widerøe er at de ber reisende med ungdomsbillett komme til skranken ved gaten for å identifisere seg. Men ellers aldri noe.


#17

Stompa sa for siden:

Det var en periode etter 9-11 at alle måtte legitimere seg. Innført samtidig med utvida sikkerhetskontroll og begrensninger for væske i håndbagasjen. Men det må være MINST 10 år siden de slutta å sjekke leg på alle.


#18

Mikkeline sa for siden:

Da tror jeg ikke at hun vil bli spurt om legitimasjon, men helt sikker er det jo vanskelig å være. Jeg tror kopi av pass vil være godt nok med mindre man treffer på en som vender vrangsiden til.


#19

millact sa for siden:

Min datter og jeg viste ikke noe da vi dro for noen år siden. Skulle egentlig tatt tog, men hun ble plutselig så fryktelig bilsyk den ene veien, så jeg orket ikke en tilsvarende retur og bestilte flybillett. Hadde ikke med noe legitimasjon til henne, men hadde et helfokort med. Ble aldri spurt om noe.


#20

Karamell sa for siden:

Ville sendt henne MMS av passet og satser på at de ikke krever det, tror jeg. Har ikke måtte vise på evigheter og vi flyr en del.


#21

Palmen sa for siden:

Hadde jeg også gjort


#22

Polyanna sa for siden:

Har reist masse fra Haugesund. Aldri vist leg. Det ble noe snakk om det da ungene reiste derfra alene på ungdomsbilletter nylig, men da også ble det ikke, likevel. Da hadde jeg funnet frem det jeg hadde på mobilen, som vel var digital fødselsattest eller noe, men vips så var de ombord uten trøbbel. Men det var altså pga ubgdomsbilletten.


#23

Adrienne sa for siden:

Samme erfaring her. Eneste gang leg har vært en greie var med ungdomsbillett, men vi kom oss igjennom uten den gangen også.#25

amo sa for siden:

Haukeliekspressen går mellom Haugesund og Oslo. Det er endestasjonene .


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.