Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du spist i dag - lavkarbo

#1

GinaK sa for siden:

Noen som spiser lavkarbo?

Jeg har akkurat startet å spise lavkarbo. Eller så godt som det lar seg gjøre med familie..:tvitvi:
Blir bare tjukkere og tjukkere. Er i 50-årene så det er ikke så lett å slanke seg altså. Så nå prøver jeg med maten.

Har akkurat begynt å lese om det så det er bratt læringskurve.
Trenger veldig tips til ALT! :ja:
Frokost, lunch og middag. Og kos. :o

I dag spiste jeg 1 stk Findus Fish&Chips. Burde visst ikke det for den hadde altfor mye karbo. Tilbehør: kokte erter, blomkål, brokkoli og 100g strimlet squash. Og litt Toro Hollandaisesaus.
Lunch: 2 havreknekkebrød med Tubeost, mager. Burde ikke spist knekkebrød heller så må finne noe lurt.

I går ble det spagetti med kjøttsaus. Spiste kjøttsausen og med 100g strimlet sqaush. Var godt.

Må ut og kjøpe noe så jeg får lagd grøt eller noe sånt til frokost.

Hva har du spist? Håper noen har lyst til å dele. :digger:


#2

Erica sa for siden:

Jeg har gått på lavkarbo slankekur en gang, og da pleide jeg å lage hjemmelagde knekkebrød på frø og kjærner, veldig lite karbohydrater i de. Ellers så bakte jeg også lavkarbobrød. Det er enkelt og jeg syns det smaker helt greit. Frokost og lunsj ellers var cottage cheese med hjemmelaget granola, lavkarbostil, salat, omelett. Til middag gjorde jeg det enkelt, droppet ris, potet, pasta, og hadde mer grønnsaker. Når jeg skulle kose meg kunne det være bær med vaniljekesam, lavkarbo sjokolade. Følg nettsiden fettogforstand.no - der er det masse oppskrifter.


#3

kamp sa for siden:

Frokost
1 kokt egg, en god avokado med lime, litt nøtter og noe skinke som jeg rulla inn god skinke

Lunsj
Kopp kake (sjokolade), denne er god og metter lenge…..

Middag - helstekt kylling med blomkålris stekt sammen med løk/hvitløk/sopp. Kraften fra kyllingen ble saus.
Kunne fint hatt litt salat men gadd ikke kutte opp..

Så har jeg litt nøtter ved siden av i løpet av dagen
Tenkte jeg skulle ha litt kokosyogurt (hjemmelaget) med bringebær til påmkvelden.


#4

Che sa for siden:

Mange år siden jeg gikk på lavkarbo, men du vil oppleve at halvfabrikata er karboverstinger.


#5

kamp sa for siden:

I dag spiste jeg gresskarpannekake med kokossmør til frokost..


#6

Señora sa for siden:

Frokost/Lunsj:
*Egg og bacon med agurk og tomat
*Omelett med skinke og ost
*Coop frøknekkebrød med pålegg
*Mandelmelk med frø/nøtter og bringebær/blåbær (gjerne frosne og blendes til smootie) Bruker steviadråper med vaniljesmak til søtning
*salat med kjøtt/fugl/fisk (alt som vokser over jorden av grønnsaker) +avocado. Rømmedressing eller hjemmelaget tzatziki, evt. olje og eddik
*Rester fra middag

Middag:
Alle grønnsaker som vokser over jorden (mais er ikke grønnsak, det er korn)
Rent kjøtt/fisk/fugl
Tzatziki, aioli
Blomkålris
blomkålstappe
Squashgetti


#7

Eia sa for siden:

Frokost i dag: 2 kokte egg. Det går mye i eggvariasjoner - omelett, stekt, rørte etc. Med og uten grønnsaker.

Beste sommermiddagen: grillet fisk eller kjøtt, med ovnsbakt squash, paprika, litt løk og fetaost, krydret rikelig med en variasjon av basilikum, rosmarin, timian, oregano, salt og pepper. :nam:


#8

kamp sa for siden:

Cloudbread coop.no/extra/oppskrifter/lavkarbo-brod-cloud-bread/
Spekeskinke og litt salat på til frokost

Så tenkte jeg mikse sammen noen «kanelbollemuffins» som jeg kaller de, det er noen muffins med linfrø og kokosmel som minner om kanelbolle i smak til lunsj.

Middag i dag blir torsk med Chorizo, chili, 1/2 granat eple og sellerirot pure


#9

GinaK sa for siden:

Takk for tips.

I dag har vi spist stekt laks med hollandaisesaus og kokte grønnsaker, brokkoli, blomkål og litt gulrøtter. Gutta spiste også ris.
Lunch ble 2 kokte egg.
Frokosten glemte jeg. Er hønepasser for naboen så ble litt stress før jeg dro.

Synes det går greit.
Er ikke helt hysterisk mht melk i matlagingen osv men gjør så godt jeg kan ..
Har laget lavkarbovafler og alle har smakt. Gubben er vanligvis skikkelig anti til sånt men han synes der smakte bra. Eldstemann synes det smakte helt likt vanlige vafler.


#10

kamp sa for siden:

Jeg lager vafler med philadelfia, egg,fiskehusk og bakepulver (evt litt bakesukker). Knall gode.
Så lenge man ikke legger veldig vekt på disse er uten ditt og datt så forsvinner de fort :rolleyes:

Pass på å ikke spise deg lei på egg for fort, da særlig lettvint «hardkokt» egg.

Titt litt rundt på nettsider. Omhelse.no har mange gode forslag. Fettogforstand er vel den mest kjente (men jeg er ikke tilhenger av havrefiber overalt…).

Steinalderbrød er veldig godt. Praktisk å ha noen skiver i frysen også.

Nå som det er (flere plasser) litt varmere ute er hurtig is praktisk. Stevia med vanilje, frosne bringebær, kokosmelk/fløte/mandel fløte i food prosessor.


#11

Fluke sa for siden:

Frokost - kaffe med fløte :sparke:
Lunsj - 2 egg, osteskive, majones, litt grønn salat med paprika og fetaost


#12

Pøblis sa for siden:

Dere lavkarbofolk - går dere ned i vekt?
Jeg har prøvd, men går ikke ned uten å samtidig telle kcal - og da bortfaller mye, dvs. det meste med fett i. så bye, bye majones, hollandaise, bacon og veldig mye kjøtt.


#13

My sa for siden:

Jeg gikk ned, men det var nok pga kombinasjon med periodisk faste (talte ikke kalorier). Noe som gikk forholdsvis lett, siden typisk lavkarbomat stort sett metter veldig lenge (i alle fall hos meg) og holder blodsukkeret stabilt, i tillegg til at jeg ikke er særlig sulten om morgenen. Så jeg greide meg fint med å spise kun lunsj og middag.

#14

GinaK sa for siden:

Jeg leste om havrefiber og tenkte at det er noe jeg må kjøpe. Må vel ha det til bakst?
Lurer på å handle inn sukrinmelis også..
har handlet inn litt forskjellig frø, fiberhusk, mandler, etpar pakker philadelphiaost og sukrin søtning.
Bruker samme vaffeloppskrift som deg, kamp. Blir 4 plater. Det holder i massevis.

Synes middag er enklest. Har laget en runde med frøknekkebrød. Ble veldig godt. Hadde godt med salt i så det smakte litt. Noen på jobben smakte og synes det var veldig bra.
Skal prøve meg på grøt.
Tenkte å ta en tur til grensen til helgen. Tipper det er bedre utvalg og rimelige med sånn type mat der.


#15

kamp sa for siden:

Trenger overhode ikke havrefiber.. det er noe relativt nytt i Norge og vi har da klart oss i alle år uten, men man får et mer «vanlig» preg på bakst ja.
Men skal alt erstattes? Men det skal vistnok smake godt da. Jeg vil bare ikke ha det etter en del kunnskap om lektiner, goitrogener og fytater, samt at det er jo ikke næring i det..

Personlig liker jeg ikke sukrinmelis. Sukrin i seg selv har gjerne et litt metallisk smak og melis versjonen kan være nokså ekstrem på (den er blandet med litt stevia i tillegg).
Når jeg lager «vanlig» mat nå så går det i bakesukker.

Ikke overdriv mengde fett.
Noen tror man kan spise så mye fett man vil.
Dette er nokså feil. Reduser kh, øk fett men ikke i ekstreme mengder og spis samme mengde protein.


#16

Karamell sa for siden:

Middag: Tacosalat med kjøttdeig og avokado. Som regel lager jeg med kylling, men eldste har bursdag og ønsket "vanlig". Guttene spiste også lefser.

I morgen skal jeg ha marinerte reker og salat til middag.

Til frokost eller lunsj spiser jeg alltid cottage cheese med bær. Jeg vet ikke om det er lavkarbo, men det er bedre enn brød.


#17

Agent Scully sa for siden:

Lunch; kyllingsalat og zeroh is
Middag: en slags omelett
Kveldsmat: lavkarbobrødostesmørbrød og champagne(!*)ikke LK



#19

kamp sa for siden:

Frokost - stekt sopp, med en Chorizo pølse (Jacobs)
Lunsj - kanelbolle muffins og kokosyogurt med blåbær

Så et epilepsi anfall

Kveldsmat ble derfor ikke før 2130
Da ble det grønnsaksskuffer rett med omelett


#20

Eia sa for siden:

To kokte egg og kaffe. :enkel:


#21

Serafin sa for siden:

Jeg er pokka nødt til å ta grep. For jeg kjenner at blodsukkeret mitt er helt på tur. Kanskje ikke så rart, da jeg lever på is for tiden. Det går bare ikke lenger.

Så jeg er nødt å skjerpe meg. Sporenstreks. Første jeg må finne er noe jeg kan stappe i meg når jeg står opp på morgenen. En halv pakke oreokjeks som i dag er jo ikke bra.

Må ut og kjøpe litt barer og sånn i morgen tror jeg, husker at det reddet meg sist runde. Også må jeg finne ut hvordan flatbrød er med karbo, for jeg har dilla på flatbrød og spekemat for tiden.


#22

GinaK sa for siden:

Så bra at det er liv i tråden. 🙌
Lurer litt på om jeg skal droppe frokost og ha sånt fastevindu eller hva det nå heter. Kanskje det heller heter spisevindu? Ikke spise mellom et gitt tidspunkt. Har startet ferie så nå er det enda enklere.
Skle ut i går, med is. Det er vanskeligst i helgene.
Ny dag i dag. Spiser 2 kokte egg nå. Holder på å steke ny runde med frøknekkebrød.


#23

Eia sa for siden:

@GinaK: For meg er det mye enklere å hoppe over frokost i hverdagen. Starter 07.30 på jobb, og starter da dagen med et glass vann og en kopp te. Så går det i kaffe frem til lunsj 11.30.

Det merkelige er at jeg ofte er mer sulten til lunsj dersom jeg har spist for eksempel knekkebrød til frokost. Ingen ting eller 2 kokte egg holder meg mett ganske lenge. :jupp:


#24

Pelen sa for siden:

Jeg spiser lavkarbo (under i hvert fall 40 g per dag) og jeg spiser aldri frokost til hverdags og prøver å ikke spise noe etter kl 19. Akkurat nå trenger jeg å gå ned litt mer og da har jeg denne uken ikke spist noe helt frem til middag, det har overraskende gått forunderlig greit. Jeg har ikke trent noe denne uken, da hadde det nok vært vanskeligere, men jeg har gått turer og drevet med hagearbeid. Jeg har også hatt hjemmekontor, hvilket har underrettet. Jeg har da et vindu på kanskje 2-3 timer der jeg spiser fornuftig lavkarbo. Akkurat i dag, søndag så spiser jeg akkurat nå så unnet meg litt luksus nå. Jeg spiser mozzarella (med olivenolje og tilbehør) samt skinkestek i pakke. Trengte noe kjapt og superenkelt. Jeg tror jeg skal gå ut og hente noen jordbær til dessert.


#25

My sa for siden:

Samme her. Men der er det store individuelle forskjeller. Jeg kjenner også folk som må ha mat med det samme de våkner. Ei venninne av meg våkner ofte om morgenen av at hun er sulten. Kanskje det har med A- og B-mennesker å gjøre? Jeg er helt klart B-menneske, og tror på at det tar lengre tid om morgenen før alle prosessene i kroppen min kommer i gang. Og at jeg derfor rett og slett ikke har behov for mat så tidlig. Min morgensultne venninne er også et utpreget A-menneske, som spretter opp og er klar for det meste med det samme hun våkner. Mens jeg beveger meg i sirup de første timene etter jeg har stått opp.

#26

Eia sa for siden:

My: jeg var også en som "måtte" ha mat med en gang jeg våknet. Det tok litt viljestyrke bare å teste det. Siden jeg fortsatt ikke kan klare meg uten kveldsmat, ble frokost det enkleste måltidet å skippe.


#27

kamp sa for siden:

I dag spiste jeg kokosyogurt (jeg lager den selv..) med bringebær

Stekte et egg med litt bacon, nykål og sopp

Nå til middag fant jeg lammekjøttdeig og skal lage noen lamme kebab greier jeg skal ha salat til

Så blir det vel noe nøtter til kvelds sammen med gresskar kjerner (jeg spiser litt hokkadio gresskar og rister kjernene selv med ønsket krydder)


#28

Karamell sa for siden:

Jeg tror det er vane. Jeg MÅTTE ha mat da jeg var yngre. og helst ikke pålegg som smakte så mye, så det ble mye syltetøy i ungdom/20-årene, før jeg klarte å venne meg av med det og spise mild leverpostei eller noe. Nå trenger jeg ikke mat før etter 11, og gjerne mot 12. Jeg spiser nesten alltd da Cottage cheese (mager type for den smaker bedre enn vanlig, synes jeg) med lettsyltetøy (Den som heter UTAN sukker) eller bær. Ikke frukt.

Det er et aktivt valgt da, for jeg synes fremdeles loff med smør og jorbærsyltetøy er godt liksom, eller Nugatti osv.

I dag har jeg glemt å kjøpe Cottage cheese og jeg gidder ikke dra ut igjen, men har ferdig kokt egg i kjøleskapet og avokado, så det kan fort bli det om en halv time. Klokken er 11 nå.


#29

My sa for siden:

Frokost/lunsj (dagens første måltid kl 11:30): Tre frøknekkebrød (Mesterbakeren sitt, med urter og havsalt) med tubeost og avokado. En hel avokado fordelt på de tre knekkebrødene. Salt og pepper.


#30

Karamell sa for siden:

Har blitt en Tine iskaffe uten sukker (ikke lavkarbo) etter legetime, og et egg så langt i dag + to kopper kaffe med laktosefri melk.

Nå kjenner jeg at jeg egentlig må ha mer mat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.