Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du spist i dag - lavkarbo

#1

GinaK sa for siden:

Noen som spiser lavkarbo?

Jeg har akkurat startet å spise lavkarbo. Eller så godt som det lar seg gjøre med familie..:tvitvi:
Blir bare tjukkere og tjukkere. Er i 50-årene så det er ikke så lett å slanke seg altså. Så nå prøver jeg med maten.

Har akkurat begynt å lese om det så det er bratt læringskurve.
Trenger veldig tips til ALT! :ja:
Frokost, lunch og middag. Og kos. :o

I dag spiste jeg 1 stk Findus Fish&Chips. Burde visst ikke det for den hadde altfor mye karbo. Tilbehør: kokte erter, blomkål, brokkoli og 100g strimlet squash. Og litt Toro Hollandaisesaus.
Lunch: 2 havreknekkebrød med Tubeost, mager. Burde ikke spist knekkebrød heller så må finne noe lurt.

I går ble det spagetti med kjøttsaus. Spiste kjøttsausen og med 100g strimlet sqaush. Var godt.

Må ut og kjøpe noe så jeg får lagd grøt eller noe sånt til frokost.

Hva har du spist? Håper noen har lyst til å dele. :digger:


#2

Erica sa for siden:

Jeg har gått på lavkarbo slankekur en gang, og da pleide jeg å lage hjemmelagde knekkebrød på frø og kjærner, veldig lite karbohydrater i de. Ellers så bakte jeg også lavkarbobrød. Det er enkelt og jeg syns det smaker helt greit. Frokost og lunsj ellers var cottage cheese med hjemmelaget granola, lavkarbostil, salat, omelett. Til middag gjorde jeg det enkelt, droppet ris, potet, pasta, og hadde mer grønnsaker. Når jeg skulle kose meg kunne det være bær med vaniljekesam, lavkarbo sjokolade. Følg nettsiden fettogforstand.no - der er det masse oppskrifter.


#3

kamp sa for siden:

Frokost
1 kokt egg, en god avokado med lime, litt nøtter og noe skinke som jeg rulla inn god skinke

Lunsj
Kopp kake (sjokolade), denne er god og metter lenge…..

Middag - helstekt kylling med blomkålris stekt sammen med løk/hvitløk/sopp. Kraften fra kyllingen ble saus.
Kunne fint hatt litt salat men gadd ikke kutte opp..

Så har jeg litt nøtter ved siden av i løpet av dagen
Tenkte jeg skulle ha litt kokosyogurt (hjemmelaget) med bringebær til påmkvelden.


#4

Che sa for siden:

Mange år siden jeg gikk på lavkarbo, men du vil oppleve at halvfabrikata er karboverstinger.


#5

kamp sa for siden:

I dag spiste jeg gresskarpannekake med kokossmør til frokost..


#6

Señora sa for siden:

Frokost/Lunsj:
*Egg og bacon med agurk og tomat
*Omelett med skinke og ost
*Coop frøknekkebrød med pålegg
*Mandelmelk med frø/nøtter og bringebær/blåbær (gjerne frosne og blendes til smootie) Bruker steviadråper med vaniljesmak til søtning
*salat med kjøtt/fugl/fisk (alt som vokser over jorden av grønnsaker) +avocado. Rømmedressing eller hjemmelaget tzatziki, evt. olje og eddik
*Rester fra middag

Middag:
Alle grønnsaker som vokser over jorden (mais er ikke grønnsak, det er korn)
Rent kjøtt/fisk/fugl
Tzatziki, aioli
Blomkålris
blomkålstappe
Squashgetti


#7

Eia sa for siden:

Frokost i dag: 2 kokte egg. Det går mye i eggvariasjoner - omelett, stekt, rørte etc. Med og uten grønnsaker.

Beste sommermiddagen: grillet fisk eller kjøtt, med ovnsbakt squash, paprika, litt løk og fetaost, krydret rikelig med en variasjon av basilikum, rosmarin, timian, oregano, salt og pepper. :nam:


#8

kamp sa for siden:

Cloudbread coop.no/extra/oppskrifter/lavkarbo-brod-cloud-bread/
Spekeskinke og litt salat på til frokost

Så tenkte jeg mikse sammen noen «kanelbollemuffins» som jeg kaller de, det er noen muffins med linfrø og kokosmel som minner om kanelbolle i smak til lunsj.

Middag i dag blir torsk med Chorizo, chili, 1/2 granat eple og sellerirot pure


#9

GinaK sa for siden:

Takk for tips.

I dag har vi spist stekt laks med hollandaisesaus og kokte grønnsaker, brokkoli, blomkål og litt gulrøtter. Gutta spiste også ris.
Lunch ble 2 kokte egg.
Frokosten glemte jeg. Er hønepasser for naboen så ble litt stress før jeg dro.

Synes det går greit.
Er ikke helt hysterisk mht melk i matlagingen osv men gjør så godt jeg kan ..
Har laget lavkarbovafler og alle har smakt. Gubben er vanligvis skikkelig anti til sånt men han synes der smakte bra. Eldstemann synes det smakte helt likt vanlige vafler.


#10

kamp sa for siden:

Jeg lager vafler med philadelfia, egg,fiskehusk og bakepulver (evt litt bakesukker). Knall gode.
Så lenge man ikke legger veldig vekt på disse er uten ditt og datt så forsvinner de fort :rolleyes:

Pass på å ikke spise deg lei på egg for fort, da særlig lettvint «hardkokt» egg.

Titt litt rundt på nettsider. Omhelse.no har mange gode forslag. Fettogforstand er vel den mest kjente (men jeg er ikke tilhenger av havrefiber overalt…).

Steinalderbrød er veldig godt. Praktisk å ha noen skiver i frysen også.

Nå som det er (flere plasser) litt varmere ute er hurtig is praktisk. Stevia med vanilje, frosne bringebær, kokosmelk/fløte/mandel fløte i food prosessor.


#11

Fluke sa for siden:

Frokost - kaffe med fløte :sparke:
Lunsj - 2 egg, osteskive, majones, litt grønn salat med paprika og fetaost


#12

Pøblis sa for siden:

Dere lavkarbofolk - går dere ned i vekt?
Jeg har prøvd, men går ikke ned uten å samtidig telle kcal - og da bortfaller mye, dvs. det meste med fett i. så bye, bye majones, hollandaise, bacon og veldig mye kjøtt.


#13

My sa for siden:

Jeg gikk ned, men det var nok pga kombinasjon med periodisk faste (talte ikke kalorier). Noe som gikk forholdsvis lett, siden typisk lavkarbomat stort sett metter veldig lenge (i alle fall hos meg) og holder blodsukkeret stabilt, i tillegg til at jeg ikke er særlig sulten om morgenen. Så jeg greide meg fint med å spise kun lunsj og middag.

#14

GinaK sa for siden:

Jeg leste om havrefiber og tenkte at det er noe jeg må kjøpe. Må vel ha det til bakst?
Lurer på å handle inn sukrinmelis også..
har handlet inn litt forskjellig frø, fiberhusk, mandler, etpar pakker philadelphiaost og sukrin søtning.
Bruker samme vaffeloppskrift som deg, kamp. Blir 4 plater. Det holder i massevis.

Synes middag er enklest. Har laget en runde med frøknekkebrød. Ble veldig godt. Hadde godt med salt i så det smakte litt. Noen på jobben smakte og synes det var veldig bra.
Skal prøve meg på grøt.
Tenkte å ta en tur til grensen til helgen. Tipper det er bedre utvalg og rimelige med sånn type mat der.


#15

kamp sa for siden:

Trenger overhode ikke havrefiber.. det er noe relativt nytt i Norge og vi har da klart oss i alle år uten, men man får et mer «vanlig» preg på bakst ja.
Men skal alt erstattes? Men det skal vistnok smake godt da. Jeg vil bare ikke ha det etter en del kunnskap om lektiner, goitrogener og fytater, samt at det er jo ikke næring i det..

Personlig liker jeg ikke sukrinmelis. Sukrin i seg selv har gjerne et litt metallisk smak og melis versjonen kan være nokså ekstrem på (den er blandet med litt stevia i tillegg).
Når jeg lager «vanlig» mat nå så går det i bakesukker.

Ikke overdriv mengde fett.
Noen tror man kan spise så mye fett man vil.
Dette er nokså feil. Reduser kh, øk fett men ikke i ekstreme mengder og spis samme mengde protein.


#16

Karamell sa for siden:

Middag: Tacosalat med kjøttdeig og avokado. Som regel lager jeg med kylling, men eldste har bursdag og ønsket "vanlig". Guttene spiste også lefser.

I morgen skal jeg ha marinerte reker og salat til middag.

Til frokost eller lunsj spiser jeg alltid cottage cheese med bær. Jeg vet ikke om det er lavkarbo, men det er bedre enn brød.


#17

Agent Scully sa for siden:

Lunch; kyllingsalat og zeroh is
Middag: en slags omelett
Kveldsmat: lavkarbobrødostesmørbrød og champagne(!*)ikke LK


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.