Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den perfekte håndbagasjen?

#1

IzziCreo sa for siden:

Nok en håndbagasje tråd :knegg: Er jo hot topic om dagen!

Vi må gå til anskaffelse av minst to, kanskje tre kofferter eller bager som går som håndbagasje på fly. Det jeg ser på er egenvekt på dingsen, samt hvor mange liter den kan ta. Og der er det ganske store forskjeller. Den som tar mest tar hele 55 liter (duffeltrillebag) mens de fleste trillekofferter ligger på 32-42 liter.
Har dere noen preferanser? Koffert (hard eller myk) eller trillebag? Noe annet jeg ikke har tenkt på? Finnes kanskje noen fiffige med ryggstropper også?

Jeg har sett på disse:

American Tourister 2,5 kg og hele 55 liter.

Den forelsket jeg meg fullstendig i, men den rommer jo en god del mindre enn den over. Men det kan jo være greit å ha mulighet til variasjon også?

Samsonite Roader duffelbag 2,2 kg og tar 39,5 liter.

Samsonite Base Boost lave 2 kg og 41 liter:

Kom gjern med forslag :jupp:


#2

veobra sa for siden:

Samsonite har en bag som veier 0,6 kg og rommer 55 l. Da får man pakket med seg en hel del. Det ser ikke ut til at den kan bæres på ryggen.
www.samsonite.no/roader-duffle-s--drifter-grey/143268-E569.html?cgid=luggage_cabin-luggage

Jeg lette en del for et års tid siden da vi var på jakt. Jeg endte med en trillekoffert som er ganske lett. Det er veldig forskjell i vekt på dem.

Er det en ide med litt forskjellig? Skallkoffert til det som må beskyttes og den som vil slippe bære. Bag eller sekk til de som godt kan ta noe på ryggen? Når dere er flere som reiser sparer man fort flere kilo på å velge noe som veier lite.


#3

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips, veobra! Den virker jo suveren når man ønsker lav vekt og mest mulig innhold. Man må dog være beredt på å bære det hele :nemlig: Den kunne nok vært super for Izzi-mannen.


#4

veobra sa for siden:

I forhold til en del annet var den ikke så veldig dyr heller. Det er mulig det finnes andre bager som passer like bra.


#5

IzziCreo sa for siden:

Enig. Veldig fin pris.


#6

Retz sa for siden:

Jeg har en eldre modell av denne:

bagbrokers.no/products/samsonite-c-lite-ultralett-hard-kabin-utvidbar-koffert-55cm-42-l-svart?variant=41463717855400&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=CjwKCAjw5NqVBhAjEiwAeCa97eyz7Qhm6b9CXAkkOkjmwuR4w4EmseHEsv2na8HMAA-KpyMN-HnP7hoCpIEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Ikke akkurat billig, men veldig lett og god å kjøre. Bruker sjelden større koffert på vanlige ferier og turer, og vurderer å gå til innkjøp av en under-setet sekk i tillegg. Jeg har alltid plass til overs i cabinkofferten, og trenger egentlig ikke så mye plass. Har sett meg ut denne sekken fra Osprey:

www.ospreyeurope.com/shop/no_nb/fairview-40-2017



#8

Timar sa for siden:

Jeg vil bare avbefale den jeg har. Tror merket er Epic, kjøpt på Morris.
Den er kjempefin, og superlett å trille med hjul som svinger alle veier.
MEN: Det er jo nesten ikke plass til noe som helst i den. Den er i hardplast som ikke kan utvides, og når den åpnes så består den av to deler som hver lukkes med glidelås. På den ene siden spiser håndtak-systemet mye av plassen i tillegg til at det er veldig begrensende å pakke i to separate, bittesmå rom.

Den ligner på denne, bare at jeg har glidelåstrekk på begge sider:


#9

IzziCreo sa for siden:

Takk for nye innspill. Og veldig, veldig bra med avbefaling også, Timar!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.