Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lang tid bruker man på å flytte?

#1

Apple sa for siden:

Vi flytter fra rekkehus til nytt rekkehus rett over gata. Huset vi bor i nå har stue, loftstue, 3 soverom, et par kott, et bad. Sånn ca.

Har ikke begynt å pakke noenting. Har flyttefolk tirsdag som skal ta de store tingene og så har vi bestilt utvask om 2 uker.

Hvor lang tid tar det for oss, tror dere? Er det bare å ta det chill, eller hadde dere vært stressa? Har to uker på oss. 😬


#2

Blondie sa for siden:

Jeg flytter i morgen og har pakket det meste de siste tre dagene. Resten tar jeg når jeg står opp i morgen. Det meste tok jeg jo før visning, så det var bare litt igjen.

Har dere mange skap og kommoder, ville jeg tømt dem nå. Det er gjerne endel sortering i sånt.


#3

millact sa for siden:

Du bør begynne å pakke nå. Pakk kasser hver dag. Selve flyttingen tok vi på en dag. Flyttet i feb fra enebolig til leilighet.

Kvitt deg med alt som ikke brukes først.


#4

Myria sa for siden:

Jeg ville begynt å pakke nå. Korreksjon: JEG ville begynt å pakke for to uker siden (:knegg:), men siden du ikke gjorde det ville jeg definitivt begynt nå. Det er mye man ikke har bruk for i det daglige og som kan pakkes ned i god tid i forveien, og man har alltid langt flere ting enn man tror. Selve flyttingen er gjort på én dag, men pakkingen kan ta litt tid og det er greit å slippe å stresse de siste to dagene.


#5

Tjorven sa for siden:

Flytting er en strålende anledning til å kaste alt det man uansett aldri bruker. Benytt anledningen selv om dere skal flytte nå. Jeg ville startet for lenge siden.


#6

-ea- sa for siden:

Evt er man ferdig om fem-seks år eller mer.


#7

millact sa for siden:

Jeg startet i romjulen med å pakke til flytting 7 uker senere. Det tar mye lenger tid enn du tror. Loftet hadde vi da gått gjennom i sommer og hadde brukt høsten til å selge unna og gi bort mengder til bruktbutikk. Vi rakk å få korona to uker før flytting. Da var jeg glad vi hadde startet tidlig.


#8

Malama sa for siden:

Enig med røkla, begynn nå. Eller helst for noen uker siden. Det tar lenger tid enn man tror, og lurt å ha såpass god tid at du får tid til å vurdere hva du skal kvitte seg med. Stress - pakking, da blir alt med


#9

Magica sa for siden:

Jeg hadde vært stressa! Men det har jo litt å si hvor lenge dere har bodd der… men pakk ivei! Og rydd og kast.


#10

Apple sa for siden:

Uæææ! Er urutinert på dette. Har nok endel vi kan kvitte oss med. Sliter med å kvitte meg med lego og playmo. Men det brukes jo ikke.

Flyttet bare tvers over gata, så sparer mye tid på det.


#11

millact sa for siden:

Vi flyttet kort, 2 minutter å kjøre, men det må likevel pakkes i kasser.

Sparte på lego, brio, favoritt barnebøkene og litt babyleker.


#12

millact sa for siden:

Og ikke pakk kassene for tunge; du må kunne bære dem. Merk dem med rom og hva som er oppi. Plasser i samme rom i nytt hus.


#13

Blondie sa for siden:

Jeg har kastet veldig lite, men jeg har gitt bort mye. Til det lokale loppemarkedet, på Finn, til bekjente og til gjenbruksteltet på gjenvinningsstasjonen. Det er jo ikke ødelagt selv om jeg ikke bruker det, hadde aldri fått meg til å kaste disse tingene.


#14

frukt sa for siden:

Lego og Playmobil får du alltids tak i om behovet skulle melde seg. ;)


#15

veobra sa for siden:

Hvis du ikke trenger rydde, sortere og kvitte deg med masse ting tar det mye mindre tid. Hvis det du har til overs er lego og playmo så har du ikke veldig mye ekstra, i mine øyne. Jeg hadde forrestet tatt vare på det, i alle fall en del av det.


#16

Apple sa for siden:

Vi har ikke mye lagringsplass, et par kott, liksom. Men har kastet meg rundt for å tømme de møblene som flyttes på tirsdag. Feks vitrineskap. Har tenkt at vi sparer mye tid på at vi har så kort vei, at vi har flyttefolk en dag, samt at vi ikke skal vaske selv.

Men ja, det blir jo mye likevel.


#17

Fintdethei! sa for siden:

Man får gjort veldig mye når man først setter i gang. Jeg kan ikke bo i flytteesker i ukesvis. Da vi flyttet sist, tror jeg det meste var pakket på 2 dager. Lego, playmo fra ungene tok jeg og har tatt vare på. Ikke stress, det ordner seg. Lykke til!


#18

Strå sa for siden:

Jeg er bare halvveis enig. Flytting er en strålende anledning til å gi bort alt man ikke bruker. Det man kaster er ødelagte greier man aldri kommer til å reparere. Selve utflyttingen tok en dag, med hjelp.


#19

Apple sa for siden:

Nei, jeg liker heller ikke å bo i esker i ukesvis. Og har ikke så mange plasser å sette eskene heller. Samt at mye av det er i bruk.


#20

millact sa for siden:

Nettopp. Kastet heller ikke, men gav bort. Vi har en stor bruktbutikk her som omsetter for 6 millioner i året. De fikk mesteparten. Vi er der endel selv også. Den er populær.


#21

Apple sa for siden:

Gir bort mye, ja.


#22

Apple sa for siden:

Sønn 17 la ut annonse på Finn med to kasser lego til gis bort. Han fikk over 60 svar på 4 minutter. 6 minutter etterpå var det hentet. Han ble helt overveldet av responsen. Og lei seg når han etterpå så alle som sa de hadde dårlig råd.


#23

millact sa for siden:

Fint gjort å gi det bort!


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan noen ganger si «kaste» når jeg mener «kvitte seg med», enten det er faktisk kasting, salg eller å gi bort. Tipper Tjorven ikke mente at man bokstavelig talt skal kaste brukbare ting i søpla.


#25

Apple sa for siden:

Ja, det gjør jeg også, Hyacinth. «Kaster det ut av huset».


#26

Dali sa for siden:

Vi startet i april og skal være ute ila september. :knegg: Men vi kaster mye, og skal fra stort hus, garasje og hage til noe mindre. Pakker litt hver dag, merker kassene godt og så tar vi selve bæringen på et par dager tenker jeg.


#27

Dali sa for siden:

Og med kaste mener jeg også kvitte oss med. Finn.no kunne tjent gode penger på oss.


#28

Elise sa for siden:

Vi hadde en uke på oss en gang, det var stress.


#29

Lille meg sa for siden:

Det er pakkingen - eventuelt inkludert at man kvitter seg med overflødige ting - som tar tid. Om man har stor nok bil, så tar selve flyttingen mellom boligene, minimalt med tid.

Lykke til!


#30

Charlie sa for siden:

Brukte MYE tid på å selge, sortere og kaste på forhånd (inkl. å fylle garasjen med saker som ble hentet av loppis).

Brukte 1 uke på å flytte ned i gata, og det avbefales veldig. Enda vi hadde flyttebyrå og vaskehjelp.


#31

millact sa for siden:

Hvordan går det?


#32

Apple sa for siden:

Takk som spør! Veldig effektivt den dagen vi hadde flyttefolk. Fikk tatt alle møbler. Har også tatt kjøkken og bad. Har ikke så mye i stuene. Det som gjenstår er kott/ garderober og endel småting. Jeg har tatt litt og litt. Liker å sette på plass underveis.

Nå holder de på å sette opp garderobeskap så nå kan vi snart flytte over klær og sko. Men får sikkert panikk i helga. 😅


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.