Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flyteknikerstreik og lockout

#1

Storm sa for siden:

Jeg vet godt at dette er «hvor langt er et tau»-spørsmål, men spør allikevel. :knegg: Noen som vil mene/spekulere i hvor lenge flyteknikestreiken/lockouten vil vare? Kan det strekke seg over flere dager, eller vil tvungen lønnsnemnd komme kjapt?


#2

meisje sa for siden:

Vanskelig, men beredskapen påvirkes så snart flyene står pga manglende vedlikehold. Usikker på hvor mange dager det kan ta. Håper på få dager siden vi har planlagt flyreise til helgen.



#4

Storm sa for siden:

Hm, ja, det kommer nok kjapt. Det står de gjorde service på alle ambulanseflyene i timen før midnatt, så da er de vel flyklare for en periode i hvert fall.


#5

Ellisiv sa for siden:

De styrer mot tvungen lønnsnemd raskt med dette. Tipper senest i morgen.

Sas pilotene ønsker nok også en kort streik, siden de har meldt at de tar ut alle pilotene i ett jafs hvis det blir streik neste uke.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Tipper også det går maks en dag eller to, også overtar pilotstreiken. Den tror jeg faktisk kan vare noen dager lenger, og få ringvirkninger noen etterfølgende dager. Hilsen synseren.


#7

GinaK sa for siden:

Jeg tror også at denne streiken blir stoppet kjapt. Håper også det veldig, for sønnen skal på tur i morgen kveld så håper han kommer seg av gårde..
De unge er ikke så bekymret. Han sa at de lurer litt på å kjøre nedover.. :eek:

Kjenner en som sitter fast på Kreta nå. Skulle dratt hjem i går, men fikk ulike beskjeder og siste er nå at de prøver å komme med til KBH i morgen.


#8

Millen sa for siden:

Flytekniker streiken går mot tvungen lønnsnemd kjapt pga ambulansefly.
Tror og det blir pilotstreik i SAS fra onsdag, og vil vare en stund. Deretter tror jeg SAS vil gå konk i løpet av året..
En av våre unger skulle fly med SAS innenlands etter onsdag, men vi har booka nye billetter med Norwegian istedet.


#9

Che sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg ikke helt vet hvor ofte en flytekniker trengs? Når jeg skal ta fly i morgen, kan jeg da tro at flyet vil gå når flyteknikere ikke er på jobb? (Klart tvungen lønnsnemd kan jo tvinge seg fram raskt)


#10

Input sa for siden:

Sånn jeg har skjønt det må et fly godkjennes av flytekniker hver døgn. Det er derfor de jobber om natten. Men kan ha misforstått, synes det er har vært mye motstridende informasjon her.


#11

Gaia sa for siden:

Jeg tipper vi ser en tvungen lønnsnemnd i det første ambulansefly står på bakken. Hvis de må godkjennes i løpet av 24 timer hver gang de har flydd, og senest etter 72 timer (som jeg har lest ett sted) så er svaret 24 timer etter første ambulansefly har vært i bruk etter siste service, og senest 72 timer etter lockouten startet.

Jeg er egentlig overrasket over at partene ikke ble enige. Resultatet av tvungen lønnsnemnd blir typisk det andre i samme sektor har blitt enige om, og for flyteknikerne tipper jeg det ikke blir over frontfaget. Så vidt jeg har skjønt lå arbeidsgiversidens siste tilbud over det. Men det baserer seg bare på løse rykter, ikke faktisk kunnskap.

Jeg er egentlig overrasket over hvor lite taktiske fagforeningen synes å ha vært i denne saken, men det er sikkert mye jeg ikke vet om eventuell misnøye hos medlemmene deres. :vetikke:


#12

Millen sa for siden:

Det jeg har fått med meg at det er visst ikke bare lønn, mrn også rekruttering til yrket uten at jeg vet så mye mer.


#13

IzziCreo sa for siden:

Det viser seg at det er lange ventelister for å komme inn på studiet, så det med rekruttering er det flere som ikke helt forstår.


#14

Storm sa for siden:

Riksmeklingsmannen sier han ikke har planer om noe snarlig initiativ for å få partene til bordet. Er det han som evt bestemmer om tvungen lønnsnemnd, eller er det regjeringen?

Jeg skal egentlig på utenlands jobbreise tirsdag-torsdag, og planleggingsfreaken i meg synes usikkerhet er ubehagelig. Egentlig er det også flere andre grunner også til å avlyse, så det ligger i kortene at jeg avlyser.


#15

millact sa for siden:

Tror det er få skoleplasser.


#16

Malama sa for siden:

Meget mulig.
Eller var det få lærlingeplasser jeg leste om?


#17

Gaia sa for siden:

Det er regjeringen som beslutter tvungen lønnsnemnd. Grunnen til at riksmeklingsmannen ikke tar initiativ er at partene står for langt fra hverandre, så det fremstår som lite hensiktsmessig. I alle fall nå som arbeidsgiversiden har svart med lockout.


#18

Appelsin sa for siden:

Jeg har sjekket inn på morgendagens tidlige fly og håper det er i skikkelig god stand :sparke:


#19

Fintdethei! sa for siden:

Jeg ser i min spåkule at det flyet er i tipp topp stand, og at dine splitter nye bikinier kommer til å oppleve gode dager i dagene/uken(e) som kommer:D.


#20

Appelsin sa for siden:

Hvis de strever med rekruttering på bakgrunn av for få skoleplasser/lærlingeplasser, hjelper ikke 17 % lønnsøkning.
Da må helt andre tiltak til.


#21

Appelsin sa for siden:

Jeg kan også se det levende for meg :elsker:

(Har litt større problemer med plassen i yarisen, men har en slags plan der også nå :knegg: )



#23

sindrome sa for siden:

Der ble det tvungen mekling/lønnsnemnd.

Da kan jeg begynne å satse på at det blir fly til Gatwick neste torsdag!! Yay! Reiser med Norwegian, så ingen pilotstreik i sikte (bank i bordet) og Gatwick har ingen planlagt bakkemannskapsstreik tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.