Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste rute fra Lom til Ålesund?

#1

Noba sa for siden:

Google foreslår tre ulike ruter og det er ikke så stor forskjell i anslått tid så jeg tenker alle er aktuelle. Jeg har kjørt den via Romsdal en gang før. De to andre er via enten via Geiranger eller via Stryn. Siden vi har kjørt via Romsdal før har jeg mest lyst til å kjøre en av de andre rutene. Poenget er å få en finest mulig tur med mye fint å se på og fine steder å stoppe. Noen som har anbefalinger om hvilken rute som er finest?


#2

Blånn sa for siden:

Via Geiranger er en kjempefin rute.


#3

My sa for siden:

Geiranger ja. :nikker: Evt med en avstikker til Dalsnibba.


#4

Noba sa for siden:

Er turen fra Geiranger til Ålesund også flott? Jeg har vært i Geiranger mange ganger og vet det er veldig fint der, men ikke kjørt videre.


#5

My sa for siden:

Tja, den er egentlig ganske lik det meste ellers i distriktet, ikke noe spektakulært, som Geiranger eller Trollstigen, det er vel bare jevnt over fint overalt. Det er vel kanskje flottere om du tar veien via Stranda og Sykkylven, men da legger du til en time og to ekstra fergeturer.

#6

ingling sa for siden:

Hvis du har vært i Geiranger før ville jeg også kjørt via Stranda og Sykkylven, hvis opplevelsen er viktigere enn tidsbruken. Ferge kan jo være litt sjarmerende også. :nemlig:


#7

Alexa sa for siden:

+1 på Dalsnibba på vei mot Geiranger, prøvde det i fjor. :nikker:


#8

Timar sa for siden:

Det prøvde jeg også i fjor. Hadde det ikke vært for all tåka, så hadde det sikkert vært spektakulært. :humre:

Jeg elsker fjord og fjell, og er smått misunnelig på turen deres!


#9

Lhi-My sa for siden:

Fra en innfødt i strøket rundt Lom, tror jeg min beste anbefaling er å styre unna Lom så godt du kan. Kaotisk, fullt, dårlig parkering, lite å se, timeslange køer på Norges mest oppskrytte bakeri (det finnes flere andre som har MYE bedre bakst og null kø, men noe av sjarmen er kanskje nettopp køen og å ha vært der alle andre snakker om at de har vært).

Det samme kan vel sies om Geiranger. Norge er full av små fine perler masseturismen ikke har oppdaget ennå. Let etter de og la «horden» få besøke Lom, Geiranger og alle de andre stedene med kaos, køer og folk over alt. Iallfall med mindre du synes nettopp alle menneskene, køene og kaoset er stas da. Jeg liker ikke slikt og etter stemningen å dømme på en full og kaotisk parkeringsplass i Lom litt utpå sommeren i fjor, er jeg ikke alene om det, men andre liker det jo tydeligvis siden Lom har blitt så populært.


#10

Albertine sa for siden:

Jeg elsker omgivelsene rundt Geiranger og synes turen ned fra Strynefjell er veldig flott, og det samme gjelder Ørnevegen opp på andre siden. Er det fint vær, er Dalsnibba et selvskrevent mål. Men det er ufattelig mye trafikk, og det virker som om trafikkreglene ikke gjelder når man skal ta bilde av natur. Beregn god tid, og for all del, IKKE stopp i Geiranger!

Vil dere se noe litt annet uten de store folkemengdene anbefaler jeg å kjøre via Stryn. Vegen ned fra Strynefjell er omtrent like kul som ned mot Geiranger, og det er utrolig vakkert langs vannet. Ta en liten avstikker ved Ørsta og besøk Union hotell Øye, det er virkelig verdt turen. Har dere mulighet til å stikke ut til Flø er også det en opplevelse.


#11

Syrinx sa for siden:

Kjør ned Strynefjellet og innom Hjelle. Det er en liten perle.


#12

My sa for siden:

Jeg må innrømme at heller ikke jeg helt skjønner poenget med Lom, men antar det er fordi jeg også ser det litt for mye fra "innsiden", og har litt vanskelig for å se det med øynene til noen som er utenfra. Vågå har jo kommet seg betraktelig de siste årene, så nå kan man sikkert like gjerne stoppe der. :vetikke: Men kanskje mer fornuftig å høre på noen som ikke er fra området, jeg ser i grunnen ikke sjarmen med noen av stedene, bortsett fra fjellene rundt. Stor forskjell på å være turist og være "innfødt" (dvs innflyttet innfødt, eller "innbodd" i alle fall :knegg: ).

Geiranger er fint da, altså ikke selve bygda, den er jo ikke noe spesielt, men naturen i området.


#13

GeekyGirrrl sa for siden:

Hvis du skal komme fort og greit fram uten mye dill og dall (les: fjord og fjell :knegg:) så er Stryn og Kvivsvegen smooth og god vei.
Du kan stoppe i Austefjorden og studere verdens største padde i betong: Stor interesse for paddene i Austefjorden

Dersom du trenger en pause etter denne vannvittige spektakulære attraksjonen kan du gå på Albertines kafe i Volda, om den da har åpnet?


#14

Albertine sa for siden:

Den har nok ikke åpnet ennå, men det er lov å komme inn for en kaffekopp likevel. :jupp:


#15

Noba sa for siden:

Takk for mange gode tips, nå blir det valgets kval her… Og for å gjøre det enda mer vanskelig å velge, så foreslo min bror at vi kjører fra Geiranger til Eidsdal, tar ferga til Linge og derfra heller kjører mot Åndalsnes heller enn mot Liabygda… Han anbefalte å stoppe i Åndalsnes.

Men altså, My og Lhi-My, dere har helt tydelig ikke fått med dere at jeg er født og oppvokst i Lom..… Ingen som kjenner meg og vet det, hadde turt å kritisere Lom, og i alle fall ikke bakeriet, så jeg hører det…. :knegg:


#16

My sa for siden:

:haha:


#17

Gri sa for siden:

Mitt forslag er Lom - Geiranger-innom Hjørundfjorden - Sæbø - Ørsta - Ålesund. Då får du iallfall mykje vakker natur! Union hotell Øye er verd ein stopp i Hjørundfjorden.


#18

Blånn sa for siden:

Vi kommer til Volda i uke 29. Skal bo hos svigers, da. Gleder meg til kafeen åpner for det blir nok en del Volda-turer fremover siden eldste trolig skal studere der til høsten.


#19

Tangerine sa for siden:

Hva er Albertines kafe? Kanskje jeg må sjekke den ut snart?


#20

Noba sa for siden:

Gri, jeg får ikke opp denne ruta på kartet uten at vi må ta en avstikker både ned til Geiranger og til Sæbø, stemmer det? Ser vi eventuelt kan ta ferge fra Geiranger til Hellesylt, men ser ikke ut som at vi da heller kommer forbi Sæbø?

#21

Gri sa for siden:

Du må ta ferje frå Geiranger til Hellesylt, derfrå kan du køyre til Hjørundfjorden (td. Øye, Urke) så ferje Leknes til Sæbø (denne er gratis frå 1. juli). Køyreturen frå Hellesylt til Leknes (altså mellom ferjene er ikkje lang, ca 30 minutt, men det er vakker natur undervegs, og om du vil besøke det historiske hotellet på Øye, så tek det jo lenger tid.


#22

Albertine sa for siden:

Vi åpner kafé i Volda i august, og har allerede åpnet for overnatting. Vi har kjøpt et hus fra 1885, og har totalrenovert 1. og 2. etasje. Oppe har vi fire gjesterom, to bad, et lite kjøkken og stue, og nede er det kjøkken, selve kafeen og toaletter. Nå har vi hatt problemer med byggherre og kjøkken, så det er dessverre ikke ferdig og blir nok ikke ferdig før i begynnelsen av august. Det er også lang levering på espressomaskina, så vi åpner nok ikke før i slutten av måneden. Var på baristakurs i helga og er supergira etter å prøve egen maskin!


#23

Albertine sa for siden:

Så artig! Bare gi meg et pip, så skal dere få en sniktitt. :)


#24

Blånn sa for siden:

Kanskje jeg sjekker muligheten for B&B om svigers blir for traurige. :knegg: Neida, de er hyggelige og vi bor i utleiedelen om sommeren.


#25

Noba sa for siden:

Tusen takk, nå klarer jeg å få det opp på kartet også. Jeg er veldig gira på det historiske hotellet i Øye mens sjåføren er lite gira på trafikkaos i Geiranger så lurer nå på Lom - Stryn - Øye - Sæbø - Ørsta - Ålesund. Kan det være ok?

#26

Noba sa for siden:

Eller det er kanskje en unødvendig omvei via Ørsta? Er det finere med ferge fra Leknes til Standal og så kjøre langs Hjørundfjorden til Festøya?


#27

gajamor sa for siden:

Dette er en veldig fin tur, med ferge ut Geirangerfjorden forbi fossene og Åkneset. Trafikk-kaoset i Geiranger er overdrevet, så lenge man ikke baserer seg på å stoppe nede i bygda. Pleier å være mulig å parkere på Fjordsenteret og gå trappene langs fossen. Det er ei lita bygd, så skal ikke mange biler til før det ser kaotisk ut. Rushen i Oslo tar vesentlig lengre tid.

Alternativet til ferja til Hellesylt, er å ta Eidsdal-Linge. Da bør man kjøre innom Norddal på veien. Det er en avstikker fra Eidsdal, men vel verdt det. www.norddal.com/ Veien fra Linge til Ålesund er mer kjedelig, men helt grei transportstrekning.


#28

Gri sa for siden:

Det er nok absolutt eit fint alternativ. Ferja Leknes-Standal går nok ikkje så mange gongar pr dag, og det kan vere ein må ringe ferja for å melde sin ankomst på førehand, men så lenge ein er obs på det er det nok veldig fint. Vil du ha enda ein ting på dei trakter så stopp på Trandal, der er Christian Gaard som tek imot gjestar og du kan ta bilete av deg sjølv i reisa/huska deira (Google gjerne huske Trandal).


#29

Gri sa for siden:

Om ikkje Geiranger er så viktig er dette ei flott (og mykje billigare pga du slepp ferja Geiranger-Hellesylt) rute.


#30

Noba sa for siden:

Takk for masse god hjelp, nå gleder jeg meg skikkelig til turen. Er meldt ok vær i morgen til og med. :)


#31

Gri sa for siden:

God tur!


#32

Tangerine sa for siden:

Så spennende da, gleder meg til å prøve! Jeg bor ca, 30 minutt ubnna med bil. Eldste skal kanskje studere i Volda til høsten, så da kommer jeg sikkert oftere dit. :)


#33

Noba sa for siden:

Jeg har glemt å oppdatere her og si at vi fikk en kjempefin tur, så tusen takk for tipsene. Bildet fra Hjelle fikk litt av en respons på min elles så kjedelige Insta, det var virkelig en perle og akkurat sånt som jeg elsker. Union i Øye ble dagens nedtur, de skiltet stort og skremmende at de ikke ville ha besøk av andre enn overnattende gjester, så, vi vendte om ganske slukøret. Men turen ned til Øye var så vakker så verd ned lell å ta omveien via der. Også må jeg si at Ålesund er jo virkelig en flott by og vel verd å besøke.


#34

Gri sa for siden:

Så kjedeleg velkomst på Øye. Eg var det for nokre dagar sidan, då såg eg eit slikt skilt til hagen, men spurte om det var lov å sjå inne, og vart tatt vel imot og kunne gå fritt i 1. etasje, og kunne kjøpe kaffi og kake om vi ville.
Fint de fekk sjå vakker natur på turen iallfall!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.