Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sagene

#1

Tangerine sa for siden:

Vi skal til Norway Cup i år og spillerne skal bo på Bjølsen Skole. Det er vel i Sagene bydel såvidt jeg har skjønt.

Har dere tips til hva jeg kan gjøre/spise/se/drikke etc. i området der når jeg har litt tid til overs? :blafre:


#2

Polyanna sa for siden:

Du kan i hvert fall gå tur langs Akerselva, oppover og nedover! :hjerter:


#3

Luftslottet sa for siden:

Sagene er veldig koselig og det er mange fine spisesteder og annet i nærområdet, som en uavhengig bokhandel. Buldring på Klatreverket på Torshov, kanskje?
Det så ut som Den lille kokosbollefabrikken er stengt, der har vi pleid å gå.
Veldig fin tuslerute langs Akerselva ned til Grünerløkka eller Mathallen.


#4

Lavender sa for siden:

Sagene samfunnshus som er foran kirken og flere andre kaffebarer og uteserveringer. Det er besøksgård og kjøkkenhage i det krysset, husker ikke navn. Og kolonihager ved Bjølsenparken. Er du good to go bruker kan du gjøre kupp på Åpent Bakeri sitt fabrikkutsalg. I samme gamle fabrikkområdet er det pent ved fossen og Hønse Louvisas hus. Derfra er det kort vei til trikken og Grünerløkka. Mathallen er ikke langt unna. I krysset ved Sagene Lunsjbar er det er pakistansk restaurant med take away som er verd besøk. Klatringen ved elven er super, også pizzarestauranten vis a vis på ring 2. Oppover elven er Frysja og Stilla badeplasser, og teknisk museum.


#5

Tangerine sa for siden:

Så flotte tips! :vilha: :hjerter:


#6

apan sa for siden:

Sagene og Torshov er flotte boområder der mange av oss har både bodd og elsket å være. Rusling langs Akerselva ja, gjerne ned mot Løkka og Mathallen. Åpent bakeri på Torshov. Mat og mer på Sagene/Bjølsen er en gammel slager, ikke vært der de siste årene. Jeg liker Kaffebrenneriet på Sagene også. Bare å rusle rundt egentlig. Sikkert bare meg, men jeg liker å gå inn bakre inngang til Ullevål sykehus, krysse området og plutselig nærme meg Majorstua.


#7

apan sa for siden:

Oppover elva er også fint ja, gjennom Nydalen og til Kjelsås. Der kan man også bade.


#8

Cumulus sa for siden:

Vi kjøper ofte med mat fra Bamboo. Anbefales! :jupp: Også veldig koselig på Tivoli, Villa paradiso, ved elva.


#9

Tallulah sa for siden:

Bjølsen skole ligger vegg i vegg med Bjølsenparken, en fin gammel park som tilhørte Bjølsen hovedgård og var tiltenkt å være et arboret. Øverst, på grensa inn mot Hjemmets kolonihager ligger en vakker, gamme lindeallé som tyskerne lot hestene sine gnafse på under krigen. Nå er det også plassert ut små skilt som forteller om spiselige planter i parken.
I hjemmets kolonihaver ligger porteien 2 (muligens mest stas for den eldre garde), og man ser den også fra gangstien langs Kongsvingergata, hus nr 2 etter parken. Kolonihaven er åpen hver dag, med kafe på søndager mellom 12 og 15.

På andre siden av Bjølsenparken finner du Voldsløkka med både fotballbaner, gressbaner, strandvolleyball og joggeløype, og krysser du den har du Peppes Pizza (bare take away/bestilling). Du kan spasere til Damplassen, her er et åpent bakeri, Kolibri kolonial, samt pizza, en liten klesbutikk og blomsterbutikk. På vei opp til Voldsløkka kan du gå forbi en flott street art mural, i Holmestrandgata/Stavangergata.

Tvers over veien for Bjølsen skole (Adv. Dehlies plass, han som startet samvirkelaget i Norge) ligger Tiffanys som har gode burgere og bowls, og den beste takeawaypizzaen på Pizza Pancetta. (lokalhistorie: David Toska og Abid Raja gikk på Bjølsen skole) Strikkelilly er Oslos eldste garnbutikk, Litt oppover Bergensgata finner du Mat&Mer, men de har sommerstengt tror jeg, en ny sushi jeg ikke har testet ut ennå, Nord bakeri og Reto brukthandel for de av oss som liker slikt.

I området rundt Sagene kirke finner du Kaffebrenneriet, snart Jungel Pizza, Kaffegram, Bamboo (asiatisk) og Nazar (tyrkisk). Litt ned i gata for Kaffebrenneret Stockflethsgate ligger Sagene potteri, med nydelig keramikk. Klær og interiørbutikken Detaljer er fin, samme med klesbutikken Mokai. I Arendalgata ligger også Sagene Torg (internasjonal mat og grønnsakshandel), Sagene bokhandel (veldig bra liten bokhandel) og en helvegansk matbutikk rett rundt hjørnet i Grimstadgata. Her er det også apotek, om man skulle trenge det. Se min kjole ligger på hjørnet av Arendalsgata og Mogata. Der ligger Sagene lunsjbar, en cafe med historie og digg taxilunsj.

Oppover langt elva kan dere bade i Nydalen, der finner dere også to Godt brød, eller fortsette opp til Nydalsdammen, der man også kan bade.

Ved Lilleborg finner dere Villa Paradiso Tivoli, samt garnbutikken Værbitt.

Nedover elva kan dere spise vafler på Hønselovisas hus, eller fortsette ned til Løkka. Rett ved Hønselovisa ligger også Fomoto (kaffe, vafler og interiør), Månefisken (uteservering) og Verksted Jord (blomster, interiør, klær). Her ligger også arbeidermuseet i Oslo.


#10

liefje sa for siden:

Skogssopptoast på Hønse Lovisas Hus anbefales også sterkt. Spiste den tidligere i uken etter et besøk på Verksted Jord (kjempesøt butikk med interiør, klær, planter etc. i nydelig gult trehus). Kafeen Fomoto er også rett i nærheten. Det er kombinert kafe og butikk med fine lampetter hengende i trærne utenfor.


#11

Polyanna sa for siden:

Kan man favorittmerke tråder? For denne vil ja ha i arkivet! :hjerter:


#12

Tangerine sa for siden:

åååå, så mange flotte tips! Takk dere. :hjerter:


#13

Tallulah sa for siden:

Om du går over på Torshovsiden så driver lokale ungdommer kafé utenfor nyoppussede Torshov kirke, du finner bibliotek på Sandakersenteret, en Åpent bakeri til (som blir pizzarestaurant på kvelden) i krysset Hans Nielsens Hauges gate/Åsengata, samt interiørbutikken Konstabel, klesbutikken Mary Indiana og blomster og klær hos Mustang Sally i Vogtsgate. I Torshovgata finner du baren Albatross (eller Måka, blant lokale. De har en utstoppet måke.) og den argentinske pizzaen Caminto på vestsiden av Vogtsgate, og Lasarett vinbar og Bruun-Larsen på østsiden.


#14

nokon sa for siden:

Ser at Oslolosen Tallulah har fått med det meste her. Sagene-området er eigentleg bare mitt favorittområde å traske gatelangs og ta det litt som det kjem i, i denne byen.


#15

Tjorven sa for siden:

Elsker FP! (Og denne gang Talullah i særdeleshet) :hjerter:


#16

Tangerine sa for siden:

Nå er visst guttene flyttet fra Bjølsen til Sofienberg, men det er vel ikke så langt unna?

Anyways, har dere noen gode tips deromkring dere vil vekke til live for dere selv også? :D


#17

Tallulah sa for siden:

Da har du Botanisk hage og Tøyen bak deg, og Grunerløkka foran deg. Der er det så mye å se og gjøre at det er bare å ta seg til rette. Kos deg!


#18

Polyanna sa for siden:

Naturhistorisk museum har pusset opp og skal være fantstisk. Gleder meg til å besøke det!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.