Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En søndag i Oslo med (utenlandske) gjester - hva gjør vi?

#1

My sa for siden:

Vi får besøk av venner fra Europa i slutten av juli. De kommer til Oslo med danskebåten kl 10 om morgenen, så har vi hele dagen sammen og skal overnatte (overnatting er bestilt), og kjører videre neste morgen. Så vi har en hel dag å slå ihjel i Oslo, og det er altså da en søndag, så shopping utgår (heldigvis). Så hva gjør vi?

Til sammen med oss og dem blir vi fire voksne og fire barn/ungdommer (tre 14-åringer og en 12-åring). Våre venner er interessert i mye forskjellig, både kunst og design, kultur generelt, god mat, og ellers sport og friluftsliv (som vi får mer av senere i ferien). Ungdommene deres har ikke vært i Oslo før, våre venner har heller ikke vært der mye (bare mange andre steder i Norge), så vi kan godt være Turister med stor T. Jeg har litt vanskelig for å se Oslo med nye og "utenlandske" øyne, så jeg trenger tips.

Det jeg har tenkt på som aktuelt så langt er

  • Operaen-operataket

  • Deichmanske

  • Astrup Faernly-museet (evt Nationalmuseet eller Munch-museet, alt etter hva de synes høres mest interessant ut, men slik jeg kjenner dem er AF kanskje det mest aktuelle, og jeg tror ett kunstmuseum er mer enn nok for mine ungdommer), muligens gå dit fra Bjørvika, via Akershus Festning ... ?

  • Bading (Sørenga eller Tjuvholmen) - mest for at dagen skal bli levelig også for ene 14-åringen min.

  • Ja, og Slottet og Frognerparken bør man jo kanskje ha sett.

Andre alternativ eller forslag? Ikke at vi trenger veldig fullpakket program, men greit å ha en del ideer å velge mellom, sikkert mye jeg ikke tenker på. Mine har vært i reptilparken og teknisk museum før, og er ikke så veldig interessert i det egentlig, og det tror jeg ikke de besøkende er heller. Vi er heller ikke veldig glad i typisk organisert action som escape room, Fangene på fortet o.l., men tar gjerne imot tips om andre typer severdigheter og attraksjoner.

Og hvor spiser vi? Trenger tips til både lunsj og middag, og steder de har god is eller annet som er stas.


#2

liefje sa for siden:

Hvis du går runden du skisserer, gå langs fjorden mellom AF og operaen og spise på Vippa. Så Karl Johan tilbake via Storting og slottet. Det har vi gjort med utenlandske venner. Derfra evt trikken til Frognerparken. Det kan man spise på Anne på Landet eller den andre ved siden av som hjernen min ikke husker navnet på. Evt spise på Festningen med utsikt.


#3

liefje sa for siden:

Ungdommen kan bade både ved Munch og AF hvis de ikke vil se museet. Mye is på Aker Brygge


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg ble imponert av Munch-museet. 17-åringen min også (men hun tar kunstfag på vgs og er kanskje ikke helt mainstream på sånt? :vetikke: )

Bading er greit å kombinere med Munch; enten i Bjørvika eller på Sørenga. Og hvis man ikke er fokusert på å spise norsk mat, synes jeg Koie Ramen har skikkelig god ramen (filial i Bjørvika). De har gode burgere på Døgnvill (filialer både i Bjørvika og på Tjuvholmen).

Hvis de ikke har vært i Oslo før, tenker jeg Vigelandsparken er et must. :nemlig:


#5

Turban Smukk sa for siden:

Hvis det skulle bli veldig varmt eller dere får lyst: Båt til en av øyene?


#6

Miss Norway sa for siden:

Kom til å tenke på den der Viking Planet-greia? Digitalt eller interaktivt museum om vikinger? Ikke vært der, så hverken en an- eller avbefaling, mest en tanke. Siden de er turister lixom.


#7

Input sa for siden:

Viking Planet er det absolutt verste museet jeg har vært på. Det er svindyrt og man har sett alt på 2 minutter. Det er også skikkelig dårlig historisk håndtverk. Til og med daværende 9-åring synes det var krisedårlig. Sterk avbefaling fra oss, med andre ord. Se heller VÍKINGR på Historisk museum om man er interessert i vikinger. Den er veldig fin.


#8

My sa for siden:

Et godt forslag den runden du beskriver der Liefje! :nikker: Og den store fordelen er jo at både Munch og AF lar seg kombinere med bading. Kan godt hende vi besøker begge to, og legger inn mulighet for bading begge steder. Spise på Vippa var en god ide. De ankommer jo med DFDS, men det er litt tidlig for lunsj.

Tror vi dropper viking-temaet ja, :knegg: med mindre vi drar og ser Osebergskipene. Men jeg tviler. Sist de var her på besøk var vi faktisk på vikingmuseum, på Borg i Lofoten, når jeg tenker meg om.

Litt usikker på hva annet som kan være aktuelt på museumsfronten, jeg vet i grunnen ikke så mye om hva som finnes. Bortsett fra Bygdøy og Folkemuseet (og på vei nordover skal vi overnatte på Fagernes camping, som ligger klin oppi Valdres Folkemuseum, og selv bor vi et steinkast unna det ypperlige folkemuseet her i byen, så det er neppe noe vi bruker tid på i Oslo, selv om jeg selv kunne tenke meg det en gang). Men det holder kanskje med et kunstmuseum eller to. Det kommer vel litt an på været også (i mitt hode er det ALLTID fint være i Oslo :knegg: ). Også rusle litt rundt på strategiske plasser. Tar gjerne imot flere tips til spisesteder! Ramen er et godt forslag ja. :jupp:

Takk for tips! :takker:


#9

Turban Smukk sa for siden:

jeg hadde faktisk tenkt å anbefale Vikingskipsmuseet på Bygdøy (heter det det?), men det er stengt fram til 2025, minst, så det utgår uansett.


#10

Fersken sa for siden:

Er det helt i slutten av juli er det også Norway Cup, så muligens er det litt ekstra mye fotballfolk rundt omkring.


#11

My sa for siden:

Det er uka etter (dvs dagen etter) Dana Cup i alle fall, så det stemmer kanskje. Men det går nok bra.

#12

apan sa for siden:

Jeg tenker at om det er fint vær, er det absolutt ikke nødvendig (i mitt hode) å oppsøke noe museum. Jeg ville gått på operataket og på Deichman, ruslet i Bjørvika, badet et sted, gjerne spist på Vippa ja, men Vippa mister sin sjarm om man må sitte inne synes jeg. Om man kan sitte ute, er det helt supert. Hva med å leie en badstubåt hvis de liker sånt? Det kan være moro med litt større barn (ikke at jeg har gjort det selv).
Evt gått på Løkka, oppover Akerselva, vært ved Mathallen.
Vigelandsparken er jeg enig i at er et must om de ikke har vært der, og det er jo fint at den også er ute.

I Bjørvika er det flere fine steder for litt mat. Er det ikke noe italiensk is der også? Det er uansett Godt brød med en fin uteservering, eventuelt Olivia. Så er det Talormade for donuts.

Jeg kan også tipse om at baren på toppen av Munchmuseet er veldig kul, fin utsikt. Jeg antar man kommer inn der med barn også (har ikke prøvd). Gøy å ta heisen opp og ta en brus eller en drink der oppe.

Det er forresten også en ny mathall i Bjørvika, og den kan det også være fint å gå i for en matbit.


#13

My sa for siden:

Takk for gode innspill Apan! Jeg har også tenkt på muligheten rusletur på Løkka, Akerselva, Mathallen, Telthusbakken ... Tror nok ett museumsbesøk er nødvendig, eller i det minste ønsket, av typen kunst, gjerne moderne. Stilig arkitektur er et pluss. Men vi trenger ikke overdrive, kan se an været. Men greit å kjenne til mulighetene.

Mine venner ville trolig digget en badstubåt, så egentlig et godt forslag. Selv hater jeg badstu (og skjønner heller ikke vitsen om sommeren). Og bader heller ikke hvis jeg ikke må. Jeg er egoistisk, jeg legger opp til noe jeg selv liker. :knegg:


#14

Minerva sa for siden:

Jeg synes Roseslottet var utrolig flott. Mye viktig historie, også info på engelsk. Kan rekke forbi det viktigste på 1time 1,5 med tanke på ungdommene.
Du får rask sigtaeeing forbi Holmenkollen-anlegget og magisk utsikt over Oslo med på kjøpet.


#15

My sa for siden:

Vi har sett Roseslottet tidligere, så jeg tror ikke vi gidder å dra dit igjen. Men ellers bra forslag!

Holmenkollen kan for så vidt være verdt turen i seg selv, sist vi var der ville mannen og ungene ta kollensvevet, :skremt: men pga koronarestriksjoner på antall personer i tårnet samtidig (det var i 2020) var det så lang ventetid at de droppet det. Så mulig de har lyst til å prøve igjen. Og vennene våre er sportsinteresserte nok til å kunne synes det er gøy å se hoppanlegget (muligens skimuseet også), og utsikt er aldri feil. Men det tar jo litt tid, så vi får se hva vi prioriterer.


#16

rajraj sa for siden:

Hvis dere skal holde dere langs fjorden mellom Munch og AF, anbefaler jeg middag på Skur 33 eller Solsiden. De ligger rett ved hverandre, nedenfor festningen (vis a vis Aker Brygge). Skur 33 har italiensk mat og både inne- og uteservering, Solsiden har sjømat og lokaler som er åpne og luftige ut mot vannet.

Alternativt kan dere ta båten ut til Bygdøy, ta en tur innom Kon Tiki-museet og så gå et lite stykke til den lille shuttlebåten ut til Lille Herber'n. En utrolig koselig og litt annerledes restaurantopplevelse på en liten øy. Helt overlegent hvis været er bra. Det kan høres litt strevsomt ut, men om dere legger inn et ærend til Kon Tiki (eller Fram, men det synes jeg personlig er et ulidelig kjedelig museum), så er dere nesten der. Og det er verdt det!


#17

liefje sa for siden:

Enig om Lille Herbern på en solskinnsdag. Bussen til Bygdøy er effektiv. Men Så vidt jeg husker ikke mulig å reservere, så det er lurt å komme når de åpner. Og sjekke på forhånd om de har åpent. Jeg opplevde det motsatte, altså stengt, da jeg kom dit med min mor på nesten 80. Det var kjempekjipt. Det sto på nettsiden at de var åpne, men de hadde annonsert at de var stengt akkurat den dagen bare på Instagram


#18

nokon sa for siden:

:nemlig: Min niåring meinte at det einaste som var spennande der var gavebutikken.


#19

My sa for siden:

Greit å vite hva vi ikke bør gidde å bruke tid på også. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.