Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva driver sagopalmen (kongepalmen) min med?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg fikk en sagopalme i februar som ikke har trivdes så godt. Bladene ble litt gule. Nå den siste uken har den skutt ut noen lange, rare grener. (Når man ser på Stranger Things gir det visse assosiasjoner til Vecna, det her.) Jeg finner ikke noe om dette når jeg googler. Er det noen som har sett dette før? De er kjempehøye, og jeg ser jo forskjell fra dag til dag.


#2

Kaprifol sa for siden:

Jeg tror det er nye skudd, kanskje respons på sollys og at den vokser godt nå.


#3

Palmen sa for siden:

Jeg tror det er alien-tentakler.


#4

Pepper Lemon sa for siden:

Slik ser det ut. :skremt:

Men ja, sikkert nye skudd. Bare så rart at de er dobbelt så høye som de andre bladene.


#5

Tallulah sa for siden:

Den får nye skudd en gang i året, tidlig sommer, så det er nok det. Trenger mye lys og at du leker monsun med den et par ganger i året. Det at de er så lange kan være et rop om hjelp. Større potte? På en plante jeg kjøpte fra en hipp, fransk forhandler som hadde marked pp Sentralen i fjor oppdager jeg at rota var bundet inn i et trangt plastnett! Det er for plassbesparelse når de lagrer, men de hadde ikke tatt det av før planta var puttet i potte med mer jord.


#6

Madicken sa for siden:

På alle slike palmer jeg har sett før, har greinene vært omtrent jevnlange, så dette er garantert tentakler. Jeg ville vurdert et bur til palmen. :jupp:


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Et rop om hjelp. :skremt: Stakkars. Jeg får vel potte om da. Men nå ser den jo vekdig stygg ut, med disse lange tentaklene. Mulig den ikke har noen fremtid? Det er jo ikke en plante man får beskjært noe særlig.


#8

Tallulah sa for siden:

Nei, den tåler ikke beskjæring noe særlig. Ville ventet og sett hva som skjer med pinnene, om de blir blader. Da kan du evt. klippe av de andre, kanskje?


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, det var en god ide, heller klippe bort det gamle pjusket.


#10

Magica sa for siden:

Det kan ikke være at den blomstrer da?


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg vet ikke? Det er ikke så lett å se at det kommer noen blomst ennå, i hvert fall. Kun lange pinner, liksom.


#12

Kaprifol sa for siden:

Sagopalmen er en konglepalme, den blomstrer med en konglelignende blomst i toppen av plantens stamme. Hvis du googler Cycas revoluta cone så finner du bilder av hann- og hunnkonglene hos Sagopalmen. Konglene ligner ikke på nye skudd i det hele tatt, så jeg tror din palme holder på å danne et sett nye blader. Selv om tentakler virket hakket morsommere :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.