Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe kontinentalseng - hjelp!

#1

Timar sa for siden:

Jeg skal kjøpe meg seng. Har plass til 1.50-seng, og har fått råd om at det er kontinentalseng jeg vil ha.

Vil jeg det? :rolleyes: Det er en sengejungel der ute, og jeg har litt begrenset med tid og motivasjon til å sette meg inn i alt.

Er det noen av dere som har peiling på senger? Det ser ut til at møbelbutikkene stadig har gode tilbud på senger, og da blir jeg litt skeptisk til om de sengene er verdt full pris?

Uansett, jeg har begrenset budsjett. Veldig begrenset, skjønte jeg etter en runde på Skeidar. Det er i praksis bare de rimeligste modellene jeg kan kjøpe.

Så: Er det lurt å kjøpe en rimelig kontinentalseng? Eller kan da en rammemadrass være et like godt alternativ? Jeg ønsker helst ikke sengestamme, da rommet er veldig smalt.

Hjelp?


#2

IzziCreo sa for siden:

My two cents; du må spørre deg selv om du virkelig vil ha kontinentalseng. Jeg vil i hvert fall råde deg til å prøve. Personlig synes jeg de er pene å se på, men ikke spesielt gode å ligge i. Jeg trenger rett og slett en madrass og seng som ikke gir så etter som en kontinentalseng. Vi hadde rammemadrasser tidligere, men gikk over til sengestamme. Vi hadde til og med det på vårt forrige soverom, som var knøtte lite. Det finnes mange sengestammer som er nette, og tar lite romfølelse. Jeg synes egentlig flere av de ser langt nettere ut enn både kontinentalseng og rammemadrass.


#3

-ea- sa for siden:

Jeg kjøpte kontinentalseng på Jysk, valgte ikke den billigste modellen. Har funka fint, madrassene har myk eller hardere side.
Tenkte at dyr seng på Jysk må gi langt mer for pengene enn å kjøpe den billigste på Bohus eller Skeidar - og de kosta omtrent det samme.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg kjøpte en av de rimeligste kontinentalsengene på Møbelringen og er fornøyd. De har en rimelig egenprodusert serie, tror jeg. Jeg brukte den i nesten fire år før den nå lever videre på datterens rom. Ingen dårlig investering for prisen.


#5

Pøblis sa for siden:

IKEA gir mye kvalitet for pengene for madrasser. Vi har «bygget» kontinentalseng med rimeligste rammemadrass + springfjærmadrass og overmadrass. Funker veldig bra, vi har det både hjemme og på hytta.


#6

millact sa for siden:

Da jeg flyttet i feb kjøpte jeg rammemadrass fra Ikea. Gikk fra en Svanemadrass.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Slår også et slag for Ikea. De har også lang garantitid om man ikke er fornøyd.


#8

Timar sa for siden:

Dumme IKEA har ikke 1.50-senger, dessverre. Jeg vil ha så bred som mulig, men 1.60 blir for bredt til et rom som er under 2 meter bredt.

Millact, er du fornøyd med rammemadrass?

Jysk, ja, det er verdt et besøk. Jeg har bare automatisk antatt at det er dårligere kvalitet..

Men hvordan vurderer man kvalitet? :confused:


#9

Tjorven sa for siden:

Jeg skulle også inn og reklamere for IKEA. Den får du i tillegg prøveligge i 90 dager, og så kan den returneres hvis du ikke liker den.

Men det er sant. De har bare 1,40 eller 1,60.


#10

IzziCreo sa for siden:

Ikea kan leveres tilbake innen 90 dager hvis man ikke er fornøyd. Men skjønner problemet med bredden. Vi kjøper dog ikke senger andre steder enn der nettopp fordi vi kan levere tilbake. Vi måtte benytte oss av det flere ganger sist gang vi kjøpte hjemme, for det er ikke lett å treffe 100% når man prøveligger i butikk.


#11

IzziCreo sa for siden:

Tjorven og jeg hadde visst samme tanke!


#12

Stompa sa for siden:

Jeg er på kontinentalseng nr 2, og for meg ville rammemadeass eller sengestamme vært uaktuelt. Synes kontinentalseng gir en helt annen komfort når man bare treffer rett.

Den jeg har nå er kjøpt på Bohus. Det ble ikke aktuelt for meg, så det kan være jeg husker feil, men mener de sa at jeg hadde angrerett.


#13

millact sa for siden:

Ja, jeg er fornøyd. Gikk for 120 siden jeg har det minste soverommet. Hadde 180 før, men den ble gitt bort pga plassmangel.


#14

Syrinx sa for siden:

Det stemmer, de har også den ordningen. Ble ikke aktuelt for oss heller, leverer ikke tilbake en seng jeg elsker.


#15

nokon sa for siden:

Ulempa med IKEA og opplegget med eigne mål der er at du må kjøpe alt sengetøyet derifrå. Eg blei "befridd" frå IKEA sine mål då eg flytta, og angrer ikkje på at eg kjøpte ny seng frå butikk med standardmål.

Eg kjøpte 2xJysk-rammemadrass i 2003, til første leiligheten min. Begge held framleis, den eine som gjesteseng (hos eksen) og den andre på ei hytte. Synes ikkje det var noko å utsette på kvaliteten på den (einaste som har irritert meg med den 90-senga frå Jysk var bredden. Men det var ikkje Jysk sin feil...)


#16

-ea- sa for siden:

Jysk har økt kvaliteten sin betraktelig iforhold til hvordan de var før. Ser noen jeg kjenner som har møbler derfra, og en haug med unger, men Jysk-møblene som jeg var skeptisk til, de holder stand.

Eneste er at Jysk-ting krever litt mer bannskap og muskelkraft (og kanskje litt boring) for å settes sammen, ift Ikea der alt går smooth under montering.

Men for kontinentalseng er det bare å stable madrassene oppå hverandre, og helst snu på dem en gang i året.


#17

polarjenta sa for siden:

Jeg har kjøpt sofa derifra som var elendig kvalitet, jeg kjøpte spisestuestoler derifra som jeg måtte bytte ut etter kort tid. Jeg lot meg egentlig ikke skremme for jeg kjøpte nye stoler også på jysk, og de er god kvalitet på.


#18

IzziCreo sa for siden:

Vi bruker kun tykke jerseylaken fra Kid og de former seg jo uansett, så null trøbbel med målene til Ikea her i hvert fall.


#19

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har IKEA-seng (160), men kjøper vanlig sengetøy (dyner, puter, dynetrekk, putevar og laken) og har aldri sett på det som problematisk. Jeg ønsker ikke dyner og puter fra IKEA nettopp fordi det er svenske mål. Jeg bruker stretchlaken da, og det går helt fint.


#20

Shun sa for siden:

Jeg har kjøpt helt ok laken til rammemadrass på 120 cm fra IKEA på HM Home.
Dyner og puter kjøper jeg andre steder.


#21

ingling sa for siden:

Vi har rammemadrass (180x200) fra IKEA og stretchlaken fra mange ulike steder, funker helt fint det. Jeg måtte google kontinentalseng, så jeg har åpenbart ikke peiling. :knegg: Men vi har Jysk-seng (rammemadrass) i feriehuset, og den er helt kurant i hvert fall. Så hvis en ikke kjøper det aller billigste tipper jeg det vil funke også med andre sengetyper.


#22

millact sa for siden:

Hvilke typer har dere?


#23

millact sa for siden:

Fornøyd med rammemadrass, men valgte for hard. Selges og så må jeg kjøpe noe annet, men hva?


#24

Timar sa for siden:

Noe med plass til crushet? :jupp:

Det er ikke noen fornøydhetsgaranti?


#25

millact sa for siden:

Den er nesten et år gammel, så dessverre.

Er neppe plass til noe mer enn 120.


#26

Floksa sa for siden:

Inkontinensseng. Der var noe nytt tenkte jeg.
Nå skal jeg gå å gjøre noe helt annet. Takk for meg og god kveld!


#27

Polyanna sa for siden:

Skal dere sove to i den sengen? For jeg opplevde at det var helt uutholdelig med kontinentalseng. Hver gang mannen (a ka kenguruen) snudde seg, så hoppet jeg. :gal:

Vi byttet øverste etasjen til to enkeltmadrasser. Mye bedre.


#28

millact sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke vi skal.

Kan sove hos ham heller.


#29

millact sa for siden:

Da er sengen solgt og hentet. Da vet jeg hva jeg skal i morgen ettermiddag. Kom gjerne med tips om hvilke seng jeg da skal se på. Tenker i utgangspunktet en rammemadrass på 120.


#30

millact sa for siden:

Ny Ikea seng bestilt. Håper og tror jeg nå valgte rett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.