Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal en bok

#1

frukt sa for siden:

Har du lest en bok som var så bra at du bare må anbefale den? Samme hvilken sjanger.

Jeg vil anbefale Hvorfor vi sover. Den er tykk, men lettfattelig, og godt skrevet. Man lærer så mye om søvn og hvilken effekt det har på både kropp og sinn.


#2

Syrinx sa for siden:

Mjøsa rundt med mor. Den har noen skildringer og betraktninger som er helt nydelige.

Tollak til Ingeborg, Tore Renberg.


#3

Shun sa for siden:

'Historien om gutten' av Jón Kalman Stefánsson.



#5

Noba sa for siden:

Av krim anbefaler jeg Jens Henrik Jensen Oxen-serie.


#6

Strå sa for siden:

En bok? Hmm, det blir vanskelig, jeg har lest mange bøker jeg kan og vil anbefale. F.x. Ninteen Eighty-Four av George Orwell (1949). En grim og interessant bok fullstendig uten håp. God lesning så lenge man ikke blir varig pessimistisk av den. Kan fortsatt anbefales, særlig fordi vi kanskje burde følge godt med på hvordan pene ord brukes for å skjule dårlig innhold. Effektivisering = få ut de vi ikke liker. Forsvarsdepartement = angrepsstyrker osv. Jeg synes den er skremmende aktuell i dagens politiske klima i f.x. USA.


#7

frukt sa for siden:

Det er lov å anbefale flere. :jupp: Jeg synes det er så vanskelige å velge bøker, hovedsakelig skjønnlitteratur, når jeg står i en bokhandel eller på biblioteket.


#8

Strå sa for siden:

Okay da, jeg kan anbefale denne også: This Is How You Lose the Time War av Amal El-Mohtar og Max Gladstone. Den er vakker rett og slett, og lett surrealistisk.


#9

frukt sa for siden:

Det er nok ikke rette boka for meg akkurat nå, så takk for advarselen. :humre:

Jeg vil anbefale Helt konge av Øystein Pettersen. Det er en selvutviklingsbok som forklarer hans metode for å oppnå suksess. Jeg var umiddelbart skeptisk, men han definerer suksess som den følelsen man får av å oppnå det man setter seg fore, enten det er store eller små ting, og av å leve i tråd med egne verdier. Man må lage seg gode dager selv, ikke sitte og vente på at de skal komme. Det var akkurat det jeg trengte å lese nå.


#10

My sa for siden:

Jeg anbefaler "Grand Hotel Europa" av Ilja Leonard Pfeijffer. Fengende roman, med heftig skråblikk på den moderne turistindustrien, kombinert med en hel del europeisk kunst- og kulturhistorie, flettet inn i et tilbakeblikk på en ulykkelig kjærlighetshistorie. Med et gammelt og tradisjonsrikt, og lett mystisk hotell, og dets ulike gjesters og ansattes personligheter som ramme. Og ikke minst skrevet med et herlig, overdådig språk som ikke holder igjen på noe. :hehehe: Rett og slett en bløtkake av en bok.


#11

Divine sa for siden:

Jeg har en følelse av at du kanskje vil like H is for Hawk av Helen Macdonald.

Historien høres i utgangspunktet litt gørr ut, men den er virkelig ikke det, altså. Jeg ble utrolig revet med av boken.


#12

Ine sa for siden:

Lev mer tenk mindre. Om metakognitiv terapi.


#13

Filifjonka sa for siden:

Stine Pilgaard: Meter i sekundet.

Hvis du vil le. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.