Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Typisk norsk gavepose?

#1

IzziCreo sa for siden:

Min amerikanske gode venninne kommer på en kjapp gjennomreise, og jeg har lyst til å gi henne en litt sånn gavepose som jeg fyller med typisk norske eller nordiske ting. Melkehjerter og Melkerull med Glad i deg på er allerede kjøpt inn. Ordentlig smågodt skal jeg definitivt kjøpe, for det har de ikke der. Lurte litt på å få tak i noen Selbu votter. Jeg har dog ikke lang tid på meg. Hun er veldig glad i å bake og lage mat, og har f.eks. skandinaviske kokebøker. Slikt som brunost og ferskvarer utgår da hun skal være på reise fremover. Det får vente til hun kommer tilbake neste år :jupp:

Hva ville du fylt den med?


#2

Acino sa for siden:

Kortstokk med med bilder av norsk natur? Springform til baking? Ser på en del amerikanske bakekonkurranser med ungene og har aldri sett en tradisjonell springform, bare de der de må ha flaks(ha smurt og smurt og smurt altså) for å få kaka ut av. :knegg:


#3

IzziCreo sa for siden:

Oooh, nice! Gode forslag! Wow, så spesielt at de ikke har springform!


#4

Mikkeline sa for siden:

Spekepølse av elg/reinsdyr?


#5

Myria sa for siden:

Vestlandslefsa?


#6

My sa for siden:

Spekesnacks ja, og en liten akevittflaske (sånn helt mini, som de typisk har rett ved kassa på polet), en boks med solo, og/eller lokalt håndtverksøl, hvis hun liker øl ... pepperkakeform av elg (har sett sånt på Husfliden bl.a.). Min utenlandske venninne elsker Stabburet hermetisk leverpostei og makrell i tomat, så til henne kjøper jeg alltid det, men hun er litt sær :knegg: (hun vil forresten også ha snus).


#7

Bonzai sa for siden:

Ostehøvel?


#8

IzziCreo sa for siden:

Hvordan er det med matvarer over grensene? Minnes at det er regler mot import av diverse, så det må jeg sjekke ut.

Mange flotte tips her!


#9

Charlie sa for siden:

Det finnes springformer i USA, føres bl.a. av giganten Wilton, men fin idé om det ikke er så utbredt.

Mine internasjonale gjester har vært veldig fascinert av å lage istand Vestlandslefsa (og har kjøpt de pakkene med tørre lefser med hjem), den boksen man kan lage selv. Det med å væte dem og vips har du lefser å smøre synes de er fantastisk. Om det ikke passer i posen din, kan det kanskje være en aktivitet når hun er hos dere? Den passer jo like godt med Snøfrisk og laks som med kanel og sukker.

For tradisjonsstrikk tipser jeg om at seniorsentre ofte har en butikk hvor de eldre selger håndarbeid, de har gjerne godt utvalg i særlig sokker men også annet småstrikk og prisen er skammelig lav.

Jentene på tunet har fantastisk sjokolade, bl.a. med nordlys dekor. Endel Meny-butikker osv. fører dem.

jentenepaatunet.no/

Ostehøvel er en klassiker. Serien med Norges-glass fra Hadeland har også mye fint.

www.hadeland.com/norgesglass?gclid=EAIaIQobChMIlPW-3eTs-AIVheh3Ch3AegBBEAAYASAAEgLGNPD_BwE

Men er hun på gjennomreise bør kanskje ikke kofferten hennes fylles for mye, heller.


#10

Nextlife sa for siden:

Mine amerikanere elsker einebær, tørket tang, tyttebær, multebær, de pakkene med tørre Vestlandslefser som skal bløtes og smøres, mjødurtsukker (jeg lager selv), Nugatti, Mariusmønstergreier, brunostkonfekt.
Jeg sendte over gave nå nylig og kjøpte Hoffsaus, det ble veldig populært, og jeg har fått stor bestilling nå jeg skal sende over.
hoffsaus.no/vare-produkter


#11

My sa for siden:

Det kommer alt an på hvilket land du skal inn i. F.eks i Australia er det superstrengt. I de fleste (alle?) europeiske land er det helt uproblematisk. Vi reiste på Interrail og krysset flere grenser med en stor pose med diverse mat, pålegg o.l. også åpnede pakker.


#12

Nextlife sa for siden:

Og håndlaget norsk sjokolade.
Det er lite kvalitetssjokolade der borte, mye lys sjokolade med mye sukker, så jeg oppfatter at de setter stor pris på mørke, europeiske sjokolader.


#13

millact sa for siden:

Lakris er ganske norsk om du tror de liker det?


#14

Madicken sa for siden:

Konfekt fra Jentene på tunet. Jeg fikk en sånn i gave, alle bitene var nydelige! :nam:



#16

Nenne sa for siden:

+1 på konfekten fra jentene på tunet. Det er små mesterverk!!


#17

IzziCreo sa for siden:

Herlig! Visste det var smart å spørre her inne :hjerter: Keep 'em coming :hyper:


#18

frukt sa for siden:

Salmiakksnop er typisk skandinaviske lærte jeg av QI. Knekkebrød, lapskaus, ertesuppe, snurring og joikaker er vel også ganske norsk. Smash er engelskmenn glade i for de har visst ikke noe tilsvarende der. Vet ikke hvordan det er med USA.


#19

Pelen sa for siden:

Ikke joikakaker, gi henne noe godt. :humre:

Mine amerikanske venner elsker de her Gifflarna pagen.no/sortiment/gifflar/ De er jo svenske, men kunne ha vært norske. Salt dill eller de røde godterifiskene.

Kjøttprodukter får hun ikke ta med hjem im hun ikke spiser opp alt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.