Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sammenligne to ark i en Excelfil

#1

Pelen sa for siden:

To ark i en Excelfil. Jeg må noen ganger per uke sammenligne dem og se om noen har endret noe i det ene arket. Rader kan ha blitt lagt til også. Finnes det noen quick fix i stedet for finn rad og hvis? Arket er per nå brukt fra kolonne AZ til rad 400.

(Dette er et ark med alle ansatte og de rollene de har i ERP, filen brukes av mange for å skrive inn om noen bør få nye roller og det er flere som legger det inn i ERP. Vi ruller ut ERP nå og det er store forandringer i arket og også nye ansatte hele tiden. Det er viktig at jeg kan se hva som endres så at jeg kan søke om nye lisenser om det trengs. Ellers må jeg sjekke hver ansatt en gang i måneden eller så og det er ekstremt mye jobb).


#2

Martis sa for siden:

Kan du bruke spor endringer i den ene fanen som det gjøres endringer i? Da vil du enkelt se hva som er endret.


#3

Pelen sa for siden:

Martis, kan jeg nullstille spor endringer på noen måte? Det går jo å gjøre det, men krever litt mer, det enkleste var om jeg enkelt fikk fasit på hva som er endret gjennom at noe blir rødt eller det står Yes i et felt osv.


#4

Katta sa for siden:

Jeg tror ikke den funksjonaliteten ligger lett tilgjengelig i Excel, men det er mulig hvis du får laget en makro. Jeg har fått hjelp til å lage det på et svært regneark, og det er gull verdt. Så om du kjenner noen som er litt mer enn gjennomsnittlig datakyndig ville jeg ha bestukket dem.


#5

Malama sa for siden:

Kan betinget formatering /dublettkontroll virke? For å skille ut de som ikke er like i begge varianter? Men, med så mange ulike rader og kolonner det kan endres i er vel ikke det så lett heller.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Bare en helt annen tankegang: kan dere si at ulike typer stillinger gir ulike varianter av roller i systemet? På den måten så vil ikke tilgang per bruker være det interessante, men at hver stillingstype krever et gitt sett med roller. Det krever dog en god gjennomgang for å definere et tilstrekkelig rollesett, og at segregation of duties er ivaretatt, men kan avhjelpe vedlikeholdet i fremtiden.


#7

Pelen sa for siden:

Ja, det hadde vært en super løsning. Problemet er at det mange steder står det samme i filen så jeg tror ikke det hjelper Vi har dette til viss del, men utfordringen er at det er for mange unntak.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.