Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker du å reise?

#1

polarjenta sa for siden:

Det har sikkert hvert en sånn tråd før, men jeg starter en likevel.

Så liker du å reise?


#2

gnuri sa for siden:

Den var enkel- jeg elsker å reise!


#3

007 sa for siden:

Før: JA!
Nå: Nja.
Pandemien har forandret meg veldig når det gjelder reising. Jeg trenger liksom ikke de store turene lenger, synes det fort blir stress og er helt ute av trening. Og så har jeg blitt mer gniten nå når vi har sett hvilke enorme summer vi tidligere har reist for årlig.


#4

Anne C sa for siden:

Spot on!


#5

millact sa for siden:

Nettopp. Sitter nå på Gardermoen på vei til Stockholm. Holder nå i massevis for meg. Studert og bodd 8 år i USA, reist mye i Europa, og tror nok det blir kortere turer fredag.


#6

liefje sa for siden:

Elsker å reise, men selve reisen/transportetappen kunne jeg gjerne vært foruten. Hehe.


#7

Timar sa for siden:

Her er jammen jeg og. Kombinert med miljøfokus så blir ikke reising helt det det var.

Jeg ER glad i reise fortsatt, og har lyst til å vise barna mine verden, men det blir nok ikke så langt og så ofte som før.


#8

Input sa for siden:

Nei. Jeg blir superstressa av det. Jeg liker å oppleve nye steder, og synes det er fint å ha vært der. Men særlig å planlegge en reise synes jeg er helt pyton. Mannen og jeg skal to dager til Lom, og bare det gjør meg skikkelig, skikkelig stressa.


#9

Charlie sa for siden:

Elsker å reise! Savner det! :elsker:


#10

Blondie sa for siden:

Jeg liker godt å reise, men det har blitt lite prioritert i mange år. Både sykdom og økonomi har stått i veien. Jeg håper det blir mer av det fremover, men det trenger ikke å være så fancy. Det viktigste er å få nye impulser.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg er veldig, veldig glad i å reise.



#13

Divine sa for siden:

Jeg har vært glad i å reise, men hater ferieplanlegging og å tenke på hvor mye det koster i kroner og øre. Men jeg jobber med å bli en person som liker å reise, igjen. Jeg har nemlig blitt en person som ikke vil gjøre annet enn å være hjemme og sitte i sofaen, og det kan jeg ikke tillate meg.


#14

-ea- sa for siden:

Jeg er heimføing, kjenner ikke noe spesielt behov for å reise. Det holder fint med helgetur til Oslo, København, Helsinki på årstider når man ikke dør av varme.


#15

Pelle sa for siden:

Elsker det. Jo rarere, jo bedre- før jeg fikk barn dro jeg nesten sammen med en kollega på ridetur i Mongolia med telt (jeg kan ikke ri). Liker aller best å dra steder med kjentfolk, som vet om autentiske hverdagsting eller flotte steder som vanlige turister ikke så lett kommer seg til eller tenker på. Jeg har derfor raftet i Jordanelven, overnattet på strand på nyttårsaften i Peru og sett grønlandske bygdebarn spille fotball på skoletaket. Elsker det, og tenker at minner har man med seg uansett hva dom skjer ( med unntak av mental sykdom selvsagt).


#16

Bluen sa for siden:

Her er jeg også. Og jeg kan fint tillate meg det, egentlig. :sparke: Det var noen år mens ungene var sånn halvsmå, fra kanskje 3-11 år, at jeg syntes det var et drass å reise. Jeg takket nei til alt av jobbreiser også. Før pandemien ble jeg litt mer glad i reising igjen, og jeg syntes det var litt stusslig med norgesferier (da vi oppsøkte kalde og våte steder). Nå kan jeg godt tenke meg å reise litt mer, men helst kortere turer - både hva angår varighet og reisevei. Å være 11 dager i Nord-Italia, som vi nettopp var, føltes litt ekstravagant og litt i overkant for min del - men det er jo et skikkelig luksusproblem.

En ting det slår meg at jeg liker dårligere enn mange rundt meg, er å vende tilbake til samme kummerlige slektshytte gang på gang, flere turer i året. :sparke: Det er ingen spesielt god ferie for meg - pussig nok, egentlig, her jeg surrer rundt på de samme veiene og stiene i nærområdet dag etter dag.


#17

My sa for siden:

Ja, elsker å reise. :hjerter:


#18

ingling sa for siden:

I utgangspunktet ja, men etter å ha fått to barn som ikke nødvendigvis er lette å reise langt med av ulike årsaker, kjenner jeg at jeg ikke har så lyst til å reise langt lenger. I tillegg ønsker jeg å bruke mindre fly. Jeg har vært heldig med at jeg både har reist mye og bodd i utlandet før jeg fikk barn, og fått til noen turer med dem før det ble vanskeligere, så utferdstrangen er i grunnen ikke like stor lenger. Jeg liker fortsatt å reise aleine, men det er jo ikke noe jeg kan gjøre så ofte eller så langt.


#19

Dansma sa for siden:

Ja! Elsker å reise :nikker:
Og heldigvis er både mann og barn like glad i å reise.


#20

Nenne sa for siden:

Dette.

Rettere sagt jeg elsker å besøke steder, gjerne noe nytt, men også gamle favoritter. Selve transporten er ikke mye stas. Det er bare stress og mas.


#21

Bokormen sa for siden:

Jeg liker å reise, og er veldig glad i å rusle rundt i storbyer og styre dagen selv. Men jeg er synes overhodet ikke det å reise i flokk, storfamilieturer eller hytteturer med slekta er opplading av batterier, snarere tvert imot. Jeg synes også kø, varme og store folkemengder er drepen. :knegg:


#22

polarjenta sa for siden:

Sånn er jeg også. Jeg liker å reise til Tromsø da. Jeg er ikke så glad i nye plasser rett og slett. Planlegging liker jeg ikke.


#23

Katinka sa for siden:

Nei. Jeg elsker å komme frem.


#24

liefje sa for siden:

Ferieplanlegging er min store lidenskap. Nesten like gøy som selve turen faktisk. Bare nesten altså, men jeg er såå glad i å finne ut alt om reisemålet: utflukter, butukker, restauranter og bosteder, fine områder å rusle i, turer, strender, steder å ta fine bilder. You name it. Heldige er dem som drar på ferie til samme sted etterpå og spør meg om tips. Hehehe


#25

Lavender sa for siden:

Elsker å være et sted i Italia med få andre utenlandske turister, bare forsvinne i mengden og nyte livet. Håper svoger kjøper hus snart som vi kan låne. Vi har reist flere ganger med Lufthansa billetter og reist enkelt og greit, også i år.


#26

C3PO sa for siden:

Siden jeg er diplomatbarn, fikk jeg inn reising med morsmelken, så det er mest rart for meg når jeg ikke reiser.


#27

Retz sa for siden:

Ja, det gjør jeg. Liker ikke å være for lenge på ett sted, da. Tre, fire dager i en storby - helst med en veldig stor park hvor jeg kan løpe - er ideelt, og en uke på en velvalgt og mer fredelig plass går også bra. Må kunne være i i aktivitet; løpe, gå tur, leie sykkel, fiske etc. En optimal ferie for meg ville vært et par ukers trekking i fjell og avslutte med en uke på et fint sted. Det er ingen jeg kjenner som liker samme type ferier som meg, bortsett fra noen dagers storbyferie, så jeg reiser nesten alltid alene.


#28

jolie sa for siden:

I teorien - inni hodet mitt - elsker jeg det. I praksis not so much. Jeg liker ikke varme sånn kjempegodt, også har jeg mist ett barn med behov for mye hvile og skjerming etter mange nye inntrykk.


#29

Madicken sa for siden:

Jeg elsker å reise, men hater alt som ligner kø. :knegg:


#30

nolo sa for siden:

Jeg er glad i å reise, og syns planleggingen også er gøy! Transport til et sted er kjekt, og en del av opplevelsen, mens hjemreisen er bare nødvendig transportetappe. :nemlig:


#31

Noba sa for siden:

Ja, men ikke hvor som helst. Feks «sydenturer» liker jeg ikke, men kan jeg få reise til en by med mye gammel historie så elsker jeg det. Men må jo si at jeg synes det blir vanskeligere og vanskeligere å forsvare lange flyreiser og det enorme forbruket en sånn reise er.


#32

Strå sa for siden:

Tja, jeg liker egentlig å reise, både til gamle og nye steder. Helsen har gjort både reiseforberedelsene og selve transporten mer utfordrende, så jeg er mer nøye med både reisevei og destinasjon. Uansett er vi blitt mye flinkere til å velge vekk å reise, så det skjer sjeldnere og er viktigere nå.


#33

My sa for siden:

Ja, jeg liker selvsagt bare å reise til steder jeg liker å reise til. :knegg: Ikke reise for enhver pris, samme hvor.


#34

Taien sa for siden:

Enig med dette. I tillegg liker jeg godt å reise med familien min, vi har det best på tur faktisk. Så og si aldri uenigheter eller konflikter når vi er på tur.
Nå er vi i Sverige as we speak, og har det helt strålende.


#35

Fjols sa for siden:

Samme her.
Dere skulle ha sett oversikten jeg lagde for New York turen.:knegg:


#36

Hyacinth sa for siden:

Dette!

Og det sjokkerer meg. Jeg har virkelig elsket å reise. Nå er jeg blitt litt lunken.


#37

Katta sa for siden:

Ja… jeg elsker det. Jeg er ikke den store planleggeren og ser for meg en pensjonisttilværelse på bussturer planlagt av andre. Men sol, varme, folkeliv og nye impulser… ja helt klart!


#38

Anne C sa for siden:

Jeg har alltid elsket å planlegge turer når det faktisk er en tur å planlegge.


#39

Che sa for siden:

Ja, elsker å reise. Jeg liker best å være på samme plass en stund da, sånn at jeg føler at jeg hører litt til. (Akkurat nå drømmer jeg om å bo i Berlin f.eks)


#40

Milfrid sa for siden:

Njei. Ikke like mye som jeg pleide. Eller, liker bedre kortreiste reiser enn før. Corona har lært meg å sette pris på Norge som ferieland. Jeg liker ikke for høye temperaturer og fikser dårlig å ligge pal på en strand. Ikke liker jeg flyplasser eller lenge flyturer heller. Mulig jeg bare er ute av trening, men jeg har zero problemer med at ferien i år er hytteturer og bilturer.


#41

Drømmedama sa for siden:

Jeg elsker å reise. Bor jo i en liten søt sørlandsby med rusleavstand til stranda, så når jeg reiser vil jeg gjerne oppleve noe helt annet enn det. Med gjengen min, dvs mann, barn, gjerne svigerbarn eller venner også, eller bare med mannen min. Jeg må ikke nødvendigvis reise så langt, bare det er asfalt, litt skitt, masse folk, litt bråk, litt kunst, parfyme, mat, puls og lukten av utland.


#42

løve70 sa for siden:

Ja. Jeg er glad i sol og varme og kan godt tilbringe tre uker på ‘hytta’ i Spania. Setter også pris på langhelger til storbyer. Har også satt pris på jobbreise. Spent på hvordan det blir fremover.


#43

Tussa sa for siden:

Nei, i grunnen ikkje. Men sidan eg bor på vestlandet og elskar sol og varme må eg tvinge meg avgårde av og til. Hadde vi hatt bedre klima kunne eg tilbringt kvar einaste fri og feriedag på hytta 15 minutt heimafrå :knegg:


#44

Toffskij sa for siden:

Jeg absolutt elsker å reise, i høyeste grad inkludert planleggingen og transportetappene. Jeg synes til og med det er ganske gøy når ting ikke går som planlagt og man må improvisere.


#45

vixen sa for siden:

Det har endret seg. Ikke så mye som før og reiser også mindre. Snakket med en venninne her en dag som ble invitert med på langhelg til Frankrike og etterpå så ble hun og mannen enige om at den type reising er litt over. Veldig lite bærekraftig. De fleste jeg kjenner reiser mindre,men heller er borte lenge når man først drar. Selv planlegger vi jo dritlang reise i år,men det er skikkelig unntak og da koser jeg meg veldig med planleggingen. Det er absolutt ikke slik lenger at ferie og reise må være utenlands,men jeg liker å lufte meg noen ganger i året til oslo og Trondheim liksom.


#46

Fersken sa for siden:

Jeg liker veldig godt å reise, både selve transportetappene og oppholdet. Trenger ikke være langt eller til utlandet, men å komme litt bort fra det daglige. Om det er jobbreiser, korpsturer eller fritidsreiser spiller ingen rolle. Dessverre har jeg ikke økonomi til det, så det blir bare reiser betalt av jobben i praksis. Og de har det jo ikke vært så mane av de siste årene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.