Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har mistet min egen klesstil!

#1

Che sa for siden:

Jeg har alltid hatt en særegen klesstil. Med sans for både form og farge og ikke redd for å kle meg etter hva jeg selv ønsker - uavhengig av moter.

Jeg har nå innsett at jeg er blitt stilløs. Jeg vet ikke hva jeg liker og finner ingenting. (Jeg vet jeg ikke liker dagen jeansmote, det er det eneste) hvor skal jeg begynne for å finne igjen en egen stil?


#2

Strå sa for siden:

Oi, det høres ikke greit ut. Særlig om du trenger nye klær etter at de du har er utslitt. Kan det hjelpe å se på bilder av deg med klæra du har brukt de siste åra, kan det gi noen tips?

Eller har du en venn eller noe som kan hjelpe deg litt med en slags analyse.

Noe må det jo være du liker å ha på deg.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Prøve en time med sånn shoppinghjelp på et av de større kjøpesentrene? Jeg vet om flere som har vært veldig fornøyd, og har funnet klær de aldri hadde tenkt på selv, engang.



#5

Einhyrningur sa for siden:

Jeg begynte å følge noen jeg likte på insta, og så gikk jeg kjøpte lignende klær. Copy cat.


#6

Che sa for siden:

Jeg har klær, altså. Men fra å gå med kjole, er jeg blitt en jeans og sort t-skjortedame. Jeg har jo venner å bruke, men de pleier mer å bruke meg - og jeg shopper best alene.

Jeg kan trøste meg med at siden jeg tenker på det, så vil det sikkert komme seg.



#8

Katta sa for siden:

Jeg også… men det handler ikke om å oppleve at det ikke er så lett å finne anledninger for hverdagspynting da? Det gjør det for min del.


#9

Strå sa for siden:

Det er da ikke noe galt i å gå med jeans og sort t-skjorte. Det er en stil helt for seg selv det. Gjerne sorte jeans til de sorte t-skjortene. :D
Når det gjelder vennene som bruker (brukte) deg, så er vel dette en anledning til å gi dem en god følelse av å betale gammel gjeld?


#10

My sa for siden:

Jeg har kjent på noe av det samme, og for meg handler det også mye om moten. Jeg tok av 20 kg i fjor, og hadde plutselig behov for nye klær. Jeg passer nå inn i andre fasonger og størrelser enn jeg har gjort de siste årene, men samtidig føler jeg meg for gammel (eller voksen kan vi vel si, for å være grei) for den stilen jeg hadde sist jeg hadde samme størrelse som nå. Føler jeg har gjort et lite skifte i alder/livsfase, fra travel småbarnsmor til en som kan prioritere meg selv litt mer, og smaken har også endret seg med årene. Med vektnedgang åpner det seg dessuten en del nye muligheter, fordi jeg tidligere bare måtte gå for det som passet, mens jeg nå kan velge litt mer mellom det jeg liker i stedet. Og da må jeg jo finne ut hva jeg faktisk liker.

Samtidig med denne overgangen i både alder og størrelse har det vært et gradvis skifte i motebildet mot noe som er veldig fjernt fra meg, og jeg må derfor lete litt lenger for å finne nye (for meg) merker som har en stil jeg liker. Dagens jeansmote passer meg riktignok helt fint (endelig er skinny-jeans-perioden over for denne gangen :lettet: ), men alt det andre, kjoler, topper etc ... massevis av rysjer, volanger, blonder og blomster, alt for mye som foregår på ett og samme klesplagg, for den evig minimalistiske meg. Så da blir det t-skjorte og jeans da. Men av og til trenger man noe annet. Det viser seg (næ) at jeg må opp i prisklasse sammenlignet med hva jeg tidligere har vært vant med å betale for klær. Særlig siden jeg med alderen også har blitt veldig kresen når det gjelder materialer, kvalitet og bærekraft. Smaken harmonerer ikke alltid med økonomien, dessverre. :knegg: Så da må jeg prøve å finne plagg som både er anvennelige, tidløse og av god kvalitet, som kan kombineres med en del forskjellig, slik at jeg ikke trenger så mange plagg. Samtidig er jeg ikke alt for glad i å shoppe, og er ikke villig til å bruke alt for mye tid på å lete heller. Så det er neimen ikke lett. :wacko: Men jeg har funnet litt i de litt dyrere (ikke crazy hinsides dyrt, men dyrere enn kjedebutikker), klassiske skandinaviske merkene, sånt som de har på f.eks Companys, Kleins m.fl., og prøver å passe på når det er salg.


#11

Ine sa for siden:

Hva slags merker og butikker kjøpte du klær fra da du hadde en særegen stil? Liker du ikke denne stilen lenger, eller finner du ikke klær i den stilen?


#12

007 sa for siden:

Du beskriver meg! Kjoledamen i meg har dødd litt, de moderne blondene, blomstrene, puffene og rysjene ser bare klovnete og tantete ut på meg, og jeg har nesten bare kjøpt turklær de siste 2 årene.

Jeg henger i tråden din, kanskje får jeg også litt inspirasjon og hjelp?


#13

Che sa for siden:

Det at blomster or rysjer er over alt, kan være et poeng. Også det at det jeg liker nå er mye dyrere enn hva jeg er villig til å betale.

Det er heller ikke samsvar mellom hvordan ting ser ut på meg i hodet mitt og hvordan det ser ut i speilet. (Men sånn har det jo allltid vært)

Jeg elsket merket skunkfunk, med enkle klær med fiffige detaljer, jeg likte St-Martin på grunn av fargekombinasjoner og andre ting jeg ikke husker nå. Det er jo noen år siden dette - sikkert ti år, så kanskje stilen min har vært på vei ut i veldig mange år.

Etter å ha brukket foten (for 6 år siden), fikk jeg smaken på Sneakers. Det er jo veldig greit nå når det er så moderne, men jeg må kanskje få på plass hæler igjen og?


#14

Charlie sa for siden:

Har du mistet stilen - eller fått en annen stil?

Jeg var også mye mer "forward" før, og hadde min egen stil (syntes jeg selv :knegg: ), var ikke så opptatt av mote. Mer farger og moro - brukte hatter og skjerf også, for den delen.

Nå har jeg en annen stil enn før. Mer komfort, mer anvendelige ting - turklær, jeans, t-skjorter. Mer flate sko. Men ikke nødvendigvis billigere. :knegg: Gjør det noe? Jeg tenker det har sammenheng med at jeg har landet litt i livet mitt, og det er andre ting som er viktige. Ikke bare "andre ting enn klær", men også andre kriterier for å kjøpe og bruke klær. Er ikke det fint at man kan det?

Når man ser disse stil-programmene, vil jeg vel si at det "verste" er de godt voksne som fremdeles går i det de gikk med da de var 17. Det ser annerledes ut når du er 47.

Akkurat jeans og svart t-skjorte er jo veldig Steve Jobs, da. :ja: Han skal ha sagt en gang at han hadde 100 svarte pologensere fra Issey Miyake.

Jeg har fått veldig sansen for Uniqlo, som er det litt enkle men fremdeles med litt design-følelse. Har funnet ut at det kryper nærmere, og nå finnes i Gøteborg og København.

www.uniqlo.com/us/en/


#15

Che sa for siden:

Jeg vet ikke hva leg liker - så om jeg går i butikker ender jeg opp med å gå som en hodeløs høne rundt i butikker uten å kunne peke på hva jeg liker. Det er vel ikke en krise, men jeg har alltid hatt identitet i klær, så det er litt rart. Jeans og T-skjorte er gulla godt - men litt mer fjong vil jeg gjerne være.


#16

Bluen sa for siden:

Å, de to merkene der! :hjerter: Du og jeg hadde mye av den samme smaken, innbiller jeg meg. Det er nok 10+ år siden, ja - kanskje nærmere 15.

Jeg henger nok igjen i mye av det samme, med mine innsvingte, knelange kjoler og sko i Mary Jane-modell. Olabukser har jeg nesten ikke brukt på 15 år, så der har både skinny, bootcut og baggy modeller passert uten min medvirkning.

Det blir sikkert for mye mønster og farger for flere her, men jeg vil gjerne slå et slag for King Louies kjolemodell Emmy. Nå fant jeg plutselig ingen utgaver av den i norske nettbutikker (de pleier å ha på Zalando, Fashion in the Forest og Frøken Dianas salonger), men her er et eksempel fra (den nederlandske) butikkens eget nettsted. Noen kjoler har blomstertrykk, men mange har forholdsvis rolige, grafiske, retroinspirerte mønstre i fine farger - synes jeg, da. Et par kollegaer og jeg sverger til den samme modellen, selv om vi er veldig ulike i fasong og størrelse. Med ulike mønstre, ermelengder og skjørtelengder tenker man ikke over at det faktisk er den samme kjolen - og det fascinerende er at de sitter akkurat like fint på ulike fasonger, puppestørrelser osv. Jeg reiste på ferie nå med fire ulike varianter i kofferten, og følte meg fin både til hverdags og ute om kvelden.

www.kinglouie.eu/kl-emmy-dress-vegas-short-sleeves-black

Mange av de andre modellene er også fine, altså, men akkurat denne virker så veldig fleksibel på et vis. Jeg sitter i en av mine på hjemmekontoret as we speak.


#17

Ine sa for siden:

Kule klær!


#18

Che sa for siden:

Ja, king louie har en del stilig.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg har også et par Emmy-kjoler fra King Louie. Og jeg har fullstendig annerledes kroppsfasong enn Bluen.

Jeg går stort sett alltid i kjole. Og nå som jeg har lært å sy, så lager jeg det meste av klærne jeg bruker selv. Kjolene syr jeg og gensere/carigans strikkes. Det er ikke noe billigere enn å kjøpe på butikken, men det passer akkurat til min kropp. (Jeg bør ha overgang mellom topp og underdel rett under bysten fremfor ved navlen.)


#20

Martis sa for siden:

Jeg merker også at stilen endrer seg, jeg finner veldig sjelden klær i de gamle go to butikkene og mange av merkene er borte. Og litt kombinasjon av jobbstil og at jeg nå helst finner noe på Vic eller Lindex, så blir det mye skjørt, topper og enten en cardigan eller blazer til. Middelaldrende dame stil liksom :knegg:


#21

Cumulus sa for siden:

Jeg opplever at det tar TID å finne stil og klær. Jeg har måttet jobbe aktivt med det (i fare for å høres snobbete ut), fordi jeg er opptatt av å slippe å shoppe så ofte delvis fordi jeg hater å shoppe, delvis fordi det blir fort fullt i skapet og delvis pga miljøet.

Etter mye prøving (måtte sette av flere dager innomellom alt annet, der jeg kun fokuserte på dette), fant jeg ut hvilke merker jeg liker til hva. For meg ble det dette:

Zara og Samsøe til bluser og kjoler
Filippa K til t - skjorter (de har trekvart lange ermer og skjuler stygge armer)
Holzweiler til ytterklær og bukser (utrolig kule og tidløse snitt)
Lois til bukser
Nike til joggesko

Har ikke funnet sted for vinterstøvletter enda.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.