Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trøbbel med festet til hamax barnesete til sykkel - trenger MacGyver-ideer

#1

Høns sa for siden:

Jeg har et Hamax-barnesete til sykkel hvor det viser seg at festet er for stort dvs at diameteren på sykkelstangen er for liten til festet. Festet passer fra 28 mm eller noe. Noen som har en lur ide til hvordan jeg kan få festet festet likevel?


#2

Timar sa for siden:

Duct tape rundt ramma?

Må selvfølgelig testes grundig med tung, ikke dyrebar last før du putter barn i setet. Men det vil da kunne funke? :gruble:


#3

meisje sa for siden:

Ikke vær maxgyver, kjøp nytt feste med riktig dimensjon.



#5

Svanen sa for siden:

Pleier å være med noe slik gummiaktig som man har mellom festet og rammen. Så bruker man så mange som man trenger. Veldig dårlig til å forklare....



#7

Kaprifol sa for siden:

Gummiforinger tror jeg Svanen mener. Det pleier å funke på slikt utstyr.


#8

Høns sa for siden:

Meisle: Det er ikke denne delen som er problemet, men det svarte festet som monteres på sykkelen.

Skulle gjerne bare kjøpt et nytt feste, men ser ikke ut til at det finnes for mindre diameter. Mulig jeg må bytte ut sykkelen fra 1950 av merket Vestland, men vil helst ikke det.

Det er mye svart gummiforing, men altså ikke nok fordi rammen er for liten i diameteren. Å få tak i mer må jo være mulig. Gaffa kan funke det også, slik at rammen blir tykkere. Sykkelverkstedet på sommerøyen kunne ikke hjelpe (de har aldri vært kjent for sin service), så mulig jeg må ta meg en tur nedom bilverkstedet her å høre.


#9

Magica sa for siden:

Kan ikke alt løses med store og små strips?


#10

Syrinx sa for siden:

Jeg synes fiffige løsninger er artige og liker å fundere ut slikt, men til et sete som skal brukes til transport av et barn er jeg skeptisk.


#11

Input sa for siden:

Det er jo et poeng at rammen skal tåle belastningen også, når det ikke lages fester for mindre diameter er det sikkert en grunn til det.

Synes ærlig talt det er sjokkerende om noen prøver å løse dette med gaffa, strips etc. Og jeg er ikke av den novernervøse typen.


#12

Svanen sa for siden:

Jeg tror jeg ville brukt en sykkel som var noe nyere enn 70 år når jeg skulle frakte barn på den.
Trodde de gummiforingene var borte, så derfor jeg foreslo det.


#13

Høns sa for siden:

Sykkelen fungerer brillefint den! Den er i god stand og har gode bremser og får en sjekk før bruk hver sommer. Den er ikke mye i bruk da den står på sommerhuset.

Vi har andre transportløsninger også, men skulle gjerne funnet et sete som passer til sykkelen. Har frontmontert sete, men synes ikke det fungerer godt når hen er blitt såpass stor selvom hen er innafor vektmessig. Jeg er heller ikke så glad i transportsykkelen. Har montert sykkelsete på en annen sykkel, men denne er ikke justert til meg - vi skulle gjerne hatt mulighet til å bytte på å ha sete på sykkelen.


#14

Høns sa for siden:

Tror årsaken er at rammetykkelsen har endret seg over tid. Sykkelen er mer solid enn dagens modeller så har ikke betenkeligheter med om rammen holder.


#15

meisje sa for siden:

Sykkel fra 1950 :hjerter:

Husker med stor glede min gamle locomotief, som måtte dra til de evige jaktmarker pga at det ikke lenger fantes reservedeler til pedalbremsene den hadde.

Tror du må prøve å finne barneseter med annen type innfesting. Gaffateip tape og dets like er ikke godt nok for å feste det mest dyrebare du har på sykkelen.


#16

Høns sa for siden:

Åhh Locomotief - en slik hadde jeg også når jeg var utvekslingsstudent 💕

Vi får se hva som er mulig å få til når jeg snakker med verkstedet. Jeg får jo skrudd til festet så det ikke løsner, men mangler et par millimeter på at det skal sitte bom fast på sykkelen. Om det ikke finnes en forsvarlig løsning får jeg bytte sykkel for et par år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.