Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brighton

#1

IzziCreo sa for siden:

Det ser ut til at jeg skal til Brighton ca 10 dg i slutten av oktober. Noen som kjenner området som vil gi meg litt tips? Vil jeg bo i sentrum eller litt utenfor?

Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg skikkelig koselig britisk cottage på en klippe eller et eller annet sted, men det må være enkelt å komme seg til byen, butikk etc. Jeg leier ikke bil, så kanskje ikke så enkelt å innfri?

Noe å oppleve i området? Jeg har i utgangspunktet ikke tenkt til å shoppe-shoppe altså, men har Brighton det meste liksom? Jeg har, som dere kanskje skjønner, ikke vært der før :knegg: Jeg ser at byen har en nydelig strandlinje, og jeg elsker å titte på havet og bare slappe av, så egentlig så burde jeg kanskje heller vært der på sommerstid for jeg ser for meg at senhøstes kan være relativt rufsete i været - men jeg elsker vær da, så det går sikkert finfint.

Fortell meg det jeg trenger å vite om Brighton :hyper:


#2

millact sa for siden:

Det finnes en pier i Brighton.


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg var på språkferie i Brighton for 30 år siden og har derfor full kontroll. :fnise:

Det er en ganske stor by, så den har «alt». Men det gjør også at du må reise ganske langt hvis du skal finne noen pittoresk cottage.


#4

vixen sa for siden:

Jeg også. Men jeg har også vært der i nyere tid. Likte den godt. Spørsmålet er jo litt hva du skal i Brighton? Sånn cottage ala Holiday er nok vanskelig i byen, men om du ikke trenger å dra inn til byen så ofte kan du jo velge en landsby i nærheten med bussforbindelse. Eller rett og slett bare bo på stripa ved sjøen med utsikt til piren.


#5

C3PO sa for siden:

Jeg skal dit imorgen for én natt, men vi får se hva jeg får med meg. Jeg skal på min første fotballkamp noensinne og så løpe parkrun lørdag morgen. Jeg har inntrykk av at de har det meste. Jeg har valgt å overnatte ved togstasjonen. Det var mye klager om støy fra dem som bodde bed stranda siden det er en festet. Hotellet vårt i Brighton er rimelig dyrt, men jeg vet ikke om det er bare pga. fotballen.


#6

sindrome sa for siden:

Jeg er i Brighton nå. Har bodd her i noen år, men det var for 20 år siden. Brighton er en kjempefin by synes jeg! Fin størrelse, kan gå overalt. tort sett det meste av shopping, men det tar ca en time å dra inn til London hvis det er noe du savner. Du kan jo sjekke på AirBnB om det er noen pittoreske muligheter? Bor i Hove, et område som heter Aldrington og her går det busser inn mot sentrum hele tiden. Det er ganske stille, men med lokale butikker og restauranter "overalt".
Brighton er "the gay capitol of the UK" så det er mangfold i gatene og to områder (the Lanes og the North Laines) som er smågater med morsomme butikker. The North Laines har forandret seg overraskende lite på 20 år! Mye vintage og retro.
Hva liker du å gjøre på tur?


#7

sindrome sa for siden:

Da skal du løpe sammen med en venn av meg :knegg:



#9

C3PO sa for siden:

Og mange hundre andre. 😂 Vennen din får kanskje med seg at noen fra Norge løper når de spør om det er noen tilreisende.


#10

sindrome sa for siden:

Her er en cottage, like ved der C3PO skal løpe parkrun. Det er utenfor byen, men det går busser inn til sentrum.


#11

sindrome sa for siden:

Skal si det til ham i morgen, da skal vi på pub :) Vi var forresten på fotballkamp på mandag, håper det blir en bedre kamp for Norge senere i dag :knegg:


#12

C3PO sa for siden:

Det håper vi og! Er det noe praktisk vi trenger å tenke på? Jeg hadde tenkt å ta toget til Falmer slik at vi er der én time før avspark.


#13

sindrome sa for siden:

By now, så vet du at det var helt sikkert innfor. Synd de ikke vant!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.