Jeg har en sitron (minus zest) liggende som jeg burde få brukt til noe. Helst middag, jeg har ikke tenkt til å bake. Hva lager jeg?
Hvis jeg ikke kommer på noe annet blir det fish and chips til middag, men håper noen har oppskrift på noen gode (ikke for kompliserte eller tidkrevende) retter de kan anbefale, som jeg ikke hadde kommet på selv.
Hel kylling i leirgryte. Legg sitronskiver oppå kyllingen, legg sorte oliven rundt. La stå i ovnen på 120-150 grader i to-tre timer. Kok ris og lag salat til.
Jeg bruker mindre sitron enn i oppskriften, to sitroner på 350 gram fisk er MYE, selv for meg som elsker sitron. En stund siden jeg har lagd denne, men mener jeg bruker noe sånt som en sitron på dobbelt så mye fisk. Og får jeg ikke tak i estragon bruker jeg gressløk og/eller persille, godt blir det lell.
Høres veldig godt ut! To-tre timer kommer inn under det jeg definerer som tidkrevende. :knegg: Men skal huske på det til en annen gang! :jupp: (må bare skaffe meg leirgryte først)
Det finnes hauger av oppskrifter med kylling(filet) og sitron i ovn som kan lages veldig mye fortere og uten leirgryte. Husker ikke hvem av dem vi har laget, men det blir alltid godt.
Laksepasta: smelter en god klatt smør, har i en masse hakket hvitløk, stopper stekingen med en god klunk hvitvin, hiver oppi en fiskebuljongterning og tørkede chiliflak etter smak, lar stå og småputre til pastaen er nesten ferdigkokt, har i terninger av fersk laks og svisjer den rundt i sausen et minutts tid (skal absolutt ikke gjennomkokes), heller av vannet på pastaen og blander inn lakseblandingen (som blir ferdigkokt av den varme pastaen), masse hakket persille, en klatt smør til, salt etter smak og en god skvusj sitronsaft.
Det blir godt nesten uansett. :knegg: Kanskje totalt 60–80 g smør, tre-fire fedd hvitløk, 1,5 dl hvitvin, en hel persilleplante, 3-4 laksefileter, saften av én sitron til 4–500 g tørr pasta? Vi bruker tagliatelle til dette.
Neisj, den står i ovnen mens du gjør andre ting, går tur eller hva som helst. Jo lavere temp jo lenger tid, tror jeg har vært på tur fire timer mens ovnen sto på 120 grader.
Creme Fraîche eller rømme, ha i urter du liker, litt salt og pepper (og hvitløk for de som liker det.
Smør ut over bunnen.
Dryss på ost, jeg liker aller best hard mozzarella i små terninger.
Legg på tynt skivet mandelpotet, halve padrons, skivede små søte tomater og sitron (jeg deler i skiver, hver skive i 4), og rødløk.
Ekstra godt er det om man har tid og gidd til å grille paprika som deles i strimler og ha også det på.
Ikke fisk, men denne her er en gjenganger hjemme hos oss (jeg bruker kyllingfilet, bytter ut en paprika med gulrot også bruker jeg to bokser kokosmelk istedenfor den kombinasjonen hun beskriver): lindastuhaug.no/kyllinggryte-med-sataysaus-middag-pa-15-minutt
Tusen takk for flere gode oppskrifter! :nam: Tror jeg må kjøpe mer sitron. :knegg: Foreløpig ligger den der urørt, det ble ikke tid til annet enn en ferdigsuppe i dag. Men skal teste ett av forslagene her i morgen. :jupp: