Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

St. Hans i USA og andre steder

#1

amo sa for siden:

Feirer noen st.hans/jonsok i USA? Jfr. tidligere tråd her,er det ulik tradisjon her til lands, og vi vet bare med sikkerhet at det feires i Sverige. Noen som vet om andre lands tradisjoner?


#2

Neket sa for siden:

Stor greie i Finland, med fridag (lurer på om det er to fridager?), badstue og vodka. :knegg: Tror ikke det markeres i USA.


#3

Stompa sa for siden:

Reiste hjem fra USA 22. juni da jeg var utvekslingselev, og det var ikke noe som helst snakk om det der jeg bodde, i hvert fall. Dette var i Oklahoma. Mulig noen feirer der det bor flere med nordiske røtter? :vetikke:


#4

millact sa for siden:

Nei, feires ikke i USA.


#5

venla sa for siden:

Er nok størst i Sverige, Finland og Estland. Der er det fridag(er) på Midsommar. Står nevnt andre land som har feiring av sommersolverv på Wikipedia no.m.wikipedia.org/wiki/Sankthans


#6

C3PO sa for siden:

Jeg har bodd på flere kontinenter under oppveksten og hadde aldri hørt om det før jeg kom til Norge.


#7

liefje sa for siden:

Ingenting i Tyskland eller Nederland heller (for å lage en komplett liste). I Tyskland er det stor feiring med bål og sånt ifm. påsken, faktisk. Husker at selv vi som bodde i midt byen kjente bållukt fra alle bålene langs Elbe.


#8

Guava sa for siden:

St. Hans feires stort i mange katolske land. Strandfester med bål mange steder i Spania blant annet.

Det markeres nok flere steder i Canada enn i USA. I New Orleans har St Johns eve blitt en blandings katolsk/voodoo -fest.

Om du søker etter san Juan eller St John finner du nok mange eksempler fra rundt omkring i verden.


#9

Guava sa for siden:

St Hans-feiring i Spania har jeg opplevd en gang og det var heftigere og mer omfattende enn noe skandinavisk feiring jeg har opplevd. Bål, dans, konserter, fyrverkeri og folklore. Kjempegøy!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.