Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva tørker du gryter/stekepanne med?

#1

kamp sa for siden:

Når du har vasket opp gryten/stekepannen din, hva tørker du den med?

Mamma mener bestemt oppvaskkluten mens pappa mener kjøkkenhåndkle, mens andre mener tørkepapir.


#2

frukt sa for siden:

Jeg lar de som regel lufttørke, enten i oppvaskmaskinen, eller på en microfibermatte fra Clas Ohlson. Eventuelt så tørker jeg med kjøkkenhåndkle om det er noe som skal brukes med en gang.


#3

Lhi-My sa for siden:

De lufttørker. Det høres forøvrig ganske uhygienisk ut å tørke noe man nettopp har vasket med oppvaskkluten, men mulig min oppvaskklut er annerledes/blir brukt annerledes enn andres.


#4

Isolde sa for siden:

Luft eller papir stort sett.


#5

Myria sa for siden:

Vanligvis lar jeg dem lufttørke, men hvis jeg tørker med noe blir det med kjøkkenhåndkle. Er det rent så er det rent.


#6

My sa for siden:

Jernstekepanna tørker jeg med kjøkkenhåndkle (for at den ikke skal ruste). Alt annet (teflon, stål etc) hvelves på kjøkkenbenken og står der til det er tørt.


#7

Erica sa for siden:

Den tørker stort sett av seg selv, men noen ganger, hvis jeg skal sette den i skapet med en gang, tørker jeg utsiden med kjøkkenkluten og innsiden med kjøkkenhåndkleet. Jeg syns det er uhygenisk å bruke kjøkkenkluten inni, de blir jo fulle av bakterier før vi greier å lukte sur lukt av dem.


#8

liefje sa for siden:

Kunne aldri funnet på å tørke noe som jeg har vasket rent med en kjøkkenklut. Kluten er jo våt. Og som oftest ikke helt ren. Jeg lufttørker eller tørker med kjøkkenhåndkle.


#9

Appelsin sa for siden:

Lufttørker vanligvis, med mindre det er mange/tar for stor plass. Håndkle hvis jeg tørker.


#10

IzziCreo sa for siden:

Kjøkkenhåndkle eller lufttørking. Kjøkkenkluten brukes ikke til noe annet enn benker etc. Sånt er jeg supernøye med, selv om de byttes ut etter et par, tre dager og lenge før de lukter.


#11

Nextlife sa for siden:

Altså, om stekepanna tørkes med kjøkkenkluten har vel null å si, rent hygienemessig. Om det så er bakterier så dauer de stort sett når panna tørker og blir stående et døgn eller så, og de dauer i alle fall når man fyrer opp panna neste gang.


#12

Millen sa for siden:

Her lufttørkes de, evt med kjøkkenhåndkle.


#13

Strå sa for siden:

Jeg tørker aldri steikepannene med noe som helst, til blir vasket i varmt vann og satt til tørk så de renner av og lufttørker. Det samme med jernkjeler. Andre kjeler går i oppvaskmaskinen og tørkes på slutten der av maskinen eller lufttørker. Alle steikepannene mine er jernpanner, jeg synes de og jernkjeler blir rare i oppvaskmaskinen, derfor håndvasker jeg dem alltid.


#14

kamp sa for siden:

Jernpanne/kjele skal vel ikke i maskinen og egentlig heller ikke med zalo er jeg opplært med da det slipper fettlaget sitt da.


#15

Lyppa sa for siden:

Kjøkkenhåndkle


#16

Madicken sa for siden:

Takk, et øyeblikk følte jeg meg som ei skikkelig kjøkkensjuske her. :knegg:


#17

Charlie sa for siden:

Det spørs vel på kluten. Er kluten fra skuffen eller har den vært i bruk. Ville aldri brukt en kjøkkenklut som hadde vært i bruk til å «tørke» rent utstyr. Ville stusset på at folk gjorde det, for å si det mildt, men man dauer vel ikke av det. Ville trodd det var blanding av ren og uren sone på et profesjonelt kjøkken, som ikke bør forekomme? :vetikke:

Har bare teflonpanne p.t. Den vaskes i maskinen. Er det noen dråper på den, rister jeg den litt over vasken og setter den i skapet. Pga. begrenset plass ligger den oppned på en stor kjele, så sånn sett lufttørker den vel det siste. :knegg:

Jernpanne ville jeg vasket i vasken og latt lufttørke, evt tørket over med papir, den skal jo ha litt fett i seg.


#18

Madicken sa for siden:

Jeg bør vel nevne at jeg bytter ut kjøkkenkluten temmelig ofte, og skyller den godt med varmt såpevann etter hver bruk. Det har faktisk aldri falt meg inn at det er fryktelig uhygienisk å tørke over stekepanna etter vask, med kjøkkenkluten som ligger lett tilgjengelig og altså er godt skylt og oppvridd etter forrige bruk.


#19

Eia sa for siden:

Kjøkkenklut eller lufttørking. :jupp:


#20

Libra sa for siden:

Kjøkkenklut. Er den for skitten til å tørke kjelen med - så er den også for skitten til å tørke benken med.


#21

nokon sa for siden:

Lufttørker vanligvis. Reint håndkle eller papir, viss den skal brukast igjen med ein gong.


#22

Lille meg sa for siden:

Jeg har forstått det slik at varmt vann gir bedre grobunn for bakterier enn kaldt vann. Derfor er det lurere å skylle klut med kaldt vann - i alle fall helt til slutt. :nemlig:

Selv tørker jeg over stekepanna med papir. Med vannrestriksjoner i Oslo er jeg mer opptatt av å bruke lite vann, enn å få stekepannen gullende ren.


#23

Strå sa for siden:

Jepp, det er det jeg merker også. Derfor bruker jeg ingen form for vaskemidler på dem. Innimellom oljer jeg brukssiden av grytestellet med olivenolje eller maisolje og lar det lufttørke godt før neste bruk.


#24

liefje sa for siden:

Tja. Man skyller vel mat som ligger på benken før den has i mat og bruker skjærebrett, så jeg føler liksom at benken tåler en klut som er litt mer skitten enn (innsiden av) kjelen "tåler". Men det er details, altså. Ikke alltid kjøkkenhåndklær jeg tørker av med er 100 % rene de heller.


#25

Robyn sa for siden:

Jeg tørker undersiden med kjøkkenkluten og lar oversiden lufttørke.


#26

Syrinx sa for siden:

Lufttørking, kjøkkenhåndkle eller papir. Alt etter som.

Jeg tenker forøvrig at det er begrenset hvor mye grobunn det er for bakterier på metall? Og en kjele/panne/gryte skal vel gjerne varmes rikelig opp ved neste bruk, så det blir vel ikke så innmari skummelt uansett.


#27

kamp sa for siden:

Jeg lever enda :skratte:

Kjøkkenetkluten må være ren og byttes ofte.


#28

Che sa for siden:

Lufttørke. Evt tørke med papir eller kopphåndkle. Alt utenom kjøkkenklut med andre ord.


#29

Mex sa for siden:

Stekepannen tørkes stort sett med papir og settes på plass. Andre kjeler lufttørkes eller tørkes med kjøkkenhåndkle.


#30

C3PO sa for siden:

Jeg tørker ikke jernstekepanna, men setter den til tørk på platen den ble brukt på, slik at restvarmen bidrar til å tørke den.


#31

meisje sa for siden:

Helt utenkelig å bruke kjøkkenklut til å tørke med. Som oftest blir det lufttørket, eller så bruker jeg kjøkkenhåndkle.

Jeg tror sånne gamle jernpanner ikke egner seg for kjøkkenhåndklær, da ville jeg brukt tørkerull. (Jeg har ikke sånne panner selv.)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.