Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp: Alternativ badeferie for barna?

#1

Timar sa for siden:

Ungene ønsket seg bading i syden mest av alt denne sommeren, og jeg ønsket veldig å oppfylle det ønsket. Dessverre greide jeg å booke tur den dagen SAS skulle fly, så den ferien utgår. Jeg har lett og lett etter alternativ tur, men enten er flyprisene altfor høye eller så er hotellprisene hinsides. Eller begge deler. :snill:

Er det noen som kan hjelpe meg med hva vi ellers kan finne på? Bading står fortsatt øverst på ønskelista , fortrinnsvis utendørs basseng. Hvor finner vi det OG behagelig temperatur? Feks ved å kjøre et stykke sørover, eller ta en av båtene?

Eventuelt, har dere tips til steder i "Syden" det kan være mulig å få tak i reise til en overkommelig pris?


#2

IzziCreo sa for siden:

Antakelig har du gjort det, men siden du nevner at du har sjekket flypriser og hotellpriser hver for seg; har du sjekket TUI, Ving, Apollo, Detur, Nazar o.l for alternativer og ikke bare under restplasser? Jeg syntes TUI var uforutsigbar da jeg søkte i den forstand at det dukket opp endel reiser da jeg trykket på hvert reisemål og ikke bare restplasser. Dere bor i Oslo/på Østlandet? Huk også av for Torp/Sandefjord og ikke bare Gardermoen.

Er det mulig for dere voksne å flekse med ferietidspunkt? Dvs at dere jobber en uke eller to nå, og heller tar ferie i august? Det kan hjelpe på med å finne tur. Jeg husker ikke hvor gamle barna deres er, så det kan jo være at det ikke er så aktuelt, men nevner det uansett.
Her endte vi opp med både å endre ferie ift jobb og at vi delte oss (3 av 5 drar på ferie).

Aner ikke om det er ledig, men kan f.eks. Lalandia i Danmark være et alternativ? Kanskje det er ledig til syden i høstferien, og at dere finner på noe annet nå? (Stor)byferie pleier å være enklere å finne både fly og hotell til på sommeren, også på kort varsel. Kanskje dere også kan finne et hotell med basseng. Vet ikke om England er umiddelbart aktuelt, for der skal det være hetebølge og unntakstilstand neste uke, men går jo an å sjekke ut.

Leit at ferien blir avlyst og stressende med å finne noe annet på kort varsel :klemme:


#3

annemede sa for siden:

Det finnes utendørs oppvarmet basseng i Stavanger, Gamlingen, i Bergen - Nordnes Sjøbad, Voss litt usikker på om utebassenget er drift i.
Ellers er Island glimrende på svømmebassenger. :nemlig:
Om det er Sydenvarme du vil ha? :vetikke:


#4

Musemus sa for siden:

Sjekk ut Turkish Airlines eller Pegasus til Tyrkia?
Eventuelt så flyr f.eks TUI direkte fra både Oslo og Gøteborg og ned til Tyrkia?


#5

Charlie sa for siden:

Mener det går an å svømme ut på badelanlegget i Langesund.

Skien fritidspark har bra innendørs anlegg. Rjukan har et veldig flott kommunalt badeanlegg. Oppe på Gaustablikk turisthotell eller hva de kaller seg nå har de et basseng som ikke er superstort, men i tillegg badstue ute i vannet utenfor.

Kragerø spa.

Hvis man vil bade på et sted ikke alle tenker på - Tropical Islands i Berlin. Man kan bo inne i domen også, om man vil.

en.tropical-islands.de/

Hvis man vil reise en litt annen vei og andre flyselskaper, Litauen og Klaipeda/ Palanga.

Palanga-stranden ligger ca 3 mil fra havnebyen Klaipeda. Til Klaipeda kan du komme med fly, men det går også båt fra sør-Sverige/ DFDS.
Eller bare dra med

www.apollo.no/litauen/palanga

Ellers er det rikelige bademuligheter i København, f.eks.

www.visitdenmark.no/danmark/aktiviteter/kobenhavn/badeplasser-i-kobenhavn

Eller på vandkulturhuset

www.dgibyen.dk/da/vand-sport/vandkulturhuset/


#6

frukt sa for siden:

Scandic Sørlandet i Kristiansand har stort utendørs basseng. England og østkysten i Danmark er også gode alternativer.
Søsteren min skryter veldig av Rosfjord strandhotell i Lyngdal.


#7

Appelsin sa for siden:

Her på Vestlandet kjenner jeg til Alexandra i Loen, og Solstrand utenfor Bergen, med utendørs basseng. Veldig flotte hotell hvor været ikke er avgjørende for å få et flott opphold.
Men det er dyrt, og kanskje opptatt.
Håper du finner en løsning dere blir fornøyd med :klemme:
Skjønner godt ønsket - jeg var heldig og fikk skvist vår planlagte ferie mellom to streiker.


#8

millact sa for siden:

Lage din egen tur, altså ikke charter? Ferje til Danmark og så sydover med fly derfra?


#9

Neket sa for siden:

Regner med du har sjekket flyr? Alt er jo grisedyrt, men de hadde noen av de rimeligste billettene vi fant når vi var i samme situasjon. Vi endte med å flytte ferien en uke, og da fant vi en chartertur til Sunny Beach. Fant nettop ut at en kollega av mannen også fikk sin opprinnelige ferie kansellert og skal med samme fly som oss.

Har du sjekket Finn/air bnb for sommerhus med svømmebasseng i Norge eller Danmark? Ingen værgaranti, men neste uke ser jo hvertfall bra ut. :klemme:


#10

Timar sa for siden:

Er det avreisesteder du vet er rimelige? Og bosteder? Jeg googler og googler. Men finner bare fryktelig dyre flyreiser og overnattingssteder..


#11

Fintdethei! sa for siden:

Når jeg søker på restplass.no, med destinasjon Syden (:knegg:), så kommer Sopot i Polen opp. Ikke det mest værstabile stedet. Men om været slår til, så har de en nydelig sandstrand der, og mange hoteller med basseng. Regner med flyreisen er med Wizzair (har søkt fra Bergen da, men de flyr sikkert til flere flyplasser i Norge).


#12

Timar sa for siden:

Tusen takk for gode konkrete reiseforslag! Jeg har sjekket langtidsvarselet, og både Baltikum og Polen ser ut til å være norsk sommer. Vi har tilbragt en sommerferie med genser i Sopot, så tror ikke vi prøver det denne gangen, men ellers hadde det funket veldig bra!

Flyr sjekker jeg fortløpende. Vi kommer oss TIL syden, men hjemreise siste uka i juli er umulig. :mad:

Jeg kan godt fly til et sted langt fra havet, og ta tog eller eventuelt leie bil og kjøre et godt stykke også? :vetikke:

Eller hva med ferieresort i Danmark, noen som har noe å anbefale?


#13

annemede sa for siden:

Jeg kan også anbefale Riga. Det er et område som heter Jurmala som er fint å bade i. Her mener jeg å huske at det er basseng og sklier også.
Kan nås med ferge fra stockholm og tog fra tallinn.


#14

apan sa for siden:

Ca hvilke tidspunkt har du ut- og hjemreise på da?


#15

apan sa for siden:

Har du feks sjekket svenske TUI med avreise Landvetter? Den svenske nettsiden. Vi har bestilt direkte derfra før. Betalt i svenske kroner, kjørt til Gøteborg.


#16

IzziCreo sa for siden:

Vi har bestilt med Ving og dratt fra Landvetter også :nikker:


#17

apan sa for siden:

Jeg var inne på TUI nå. Vet jo ikke budsjett og datoer, men synes ikke det ser helt umulig ut å komme til Hellas om du kjører til Malmø. Vet om en annen som gjorde det etter SAS-avlysning. Tror jeg ville sjekket nærmere den muligheten. Det er grei vei ned dit.


#18

millact sa for siden:

Aner ikke, men det er flyplass i Billund i alle fall. Lest om andre som kjører til Tyskland og flyr derfra.


#19

millact sa for siden:

De flyr nå direkte fra Kjevik hver torsdag og søndag. Billige billetter.


#20

millact sa for siden:

Skallerup Klit.


#21

Timar sa for siden:

Kan dra når som helst, men må senest være hjemme lørdag 30. juli.

Nå har jeg sjekket avreiseflyplasser i Sverige, men de er like utsolgt. :( Feriehus i Danmark er utsolgt. :gaah:

Jeg er veldig takknemlig for tenkehjelp altså, for her tror jeg virkelig det er alternativ tur som er eneste mulighet. Også i år der vi vi virkelig trengte en lavterskel, kose-oss-sammen-tur da. :sukk:


#22

apan sa for siden:

Apollo har ledig. Men ser ut som om SAS opererer de reisene så det hjelper vel ikke så mye.


#23

apan sa for siden:

Det ser ut som Ving har ledig til Kroatia? Usikker på hvem som flyr da.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Ja det så jeg også. Synes nesten det er rart Apollo selger reiser med sas i nær fremtid, mens det ennå er streik.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi leide leiligheten til Trulte i Kristiansand i fjor. Da kunne vi bade rett utenfor døra, og gå i 7 min til en liten strand og 15 min å gå til «bystranda». Men jeg har ikke lest værmeldingen.


#26

IzziCreo sa for siden:

Kan Disneyland Paris være et alternativ? Det bør være mulig å skaffe seg flybilletter dit, evt kjøre eller ta tog.


#27

Timar sa for siden:

Takk for at dere hjelper meg! :blomster:
Jeg får mange nye ideer som jeg sjekker ut og sjekker ut. Det er jo absolutt høysesong nå, så det jeg finner anbefalt av turer, , flyreiser, hoteller, campingplasser osv ser ut til å være fullbooket.

Nå er jeg der at jeg ikke orker å bruke mye penger på en sydenferie som er dyrere og dårligere enn den vi hadde booket. Det har litt med forventninger og verdien av å glede seg til tur å gjøre. Så med mindre det dukker opp et uslåelig tilbud så tror jeg syden utgår i sommer. Men helt andre opplevelser kan også være supert. Særlig hvis det er et basseng i nærheten. :knegg:


#28

zinatara sa for siden:

Ville da satset på hotell med oppvarmet basseng. Vi har vært der når det har vært fint vær, på dagstur fra Gdansk og det er ikke særlig varme i havet. Sikkert greit for de som liker å bade i havet i Norge, men ikke noe for en frostpist som meg. Men det er veldig fint der.


#29

Fintdethei! sa for siden:

Det var ungene jeg tenkte på. Jeg er en dusjer, i varmt vann :knegg:.


#30

zinatara sa for siden:

Kan absolutt anbefale området som ferieplass altså, men man blir skuffet dersom man forventer seg syden.

Vi har vært i Gdansk med ungene flere ganger og hatt veldig fine ferier der. Det er også St.Dominics festivalen i tre uker fra 23 Juli, da er det masse liv i gamlebyen med boder og masse som skjer. Så det kan også være et alternativ dersom man ikke er ute etter kun badeferie å bo i Gdansk og dra på dagsturer til Sopot når det er fint vær. Kan anbefale Uber, da er det enkelt å få tak i drosje og det er en rimelig måte å komme seg rundt på.

I forhold til Gdansk og unger er det mye å finne på. Gdansk zoo er rimelig inngang på og er en fin dyrehage. Man kan ta sjørøverskip til Westerplatte for å se hvor andre verdenskrig startet. På fotballstadionen har de go kart, escape rooms og andre aktiviteter. Det er et teknisk museum i Gdansk og et i Gdynia. Det er rimelig å spise ute og masse barnevennlige restauranter.


#31

apan sa for siden:

Hva med kjøretur i øvre del av Tyskland? Type båt til Kiel om mulig. Hansapark. Evt bade litt om været er fint. Hyggelige byer. Evt om Danmark hjem.


#32

millact sa for siden:

Varmt her i dag og meldt bra i alle fall til uti neste uke.


#33

millact sa for siden:

Anbefaler også området. Vi hadde nesten 30 grader der og var mye på stranden. Badet mye. Absolutt mye å finne på.

Scandic i Fredrikshavn har badeland. Syden i høstferien heller?


#34

millact sa for siden:

Ring et reisebyrå og hør hva de kan finne til deg.


#35

millact sa for siden:

Kiel ferjen og tog sørover? Danskeferjen og tog? Fra Kr.sand går det ferje til Nederland. Ta tog sørover.


#36

Pøblis sa for siden:

VI har vært her flere ganger:

www.danland.no/feriecentre/faaborg/

Her er en privat utleier som har noen leiligheter til leie i samme anlegg:
www.feriecenter-fyn.dk/?gclid=EAIaIQobChMIt832utX9-AIV6oxoCR2MqwG0EAAYAiAAEgKllfD_BwE

Det er basseng både ute og inne, og det ligger rett ved en fin sandstrand. Faaborg er veldig koselig, og Fyn har masse morsomme opplevelser, feks, Egeskov slot, med spennende museer, labyrint, broer mellomtretoppene, nydelige hager, spennede omvisning på selve slottet og muligheten til å kjøpe med helt nydelig piknik-kurv fra restauranten.

Vi har kjørt hele veien når vi har vært der, via Sverige, over Øresund og til Faaborg, men det går også an å ta ferge enten til KBH eller Hirtshals og kjøre dit.


#37

Chablis sa for siden:

Skara sommerland i Sverige.


#38

Pøblis sa for siden:

Hvis du googler "feriecenter pool" kommer det opp ganske mange ulike feriesentre rundt i DK med badeland/basseng. Jeg tror jeg ville ringt dem direkte og hørt om de hadde noe ledig. Selv om det er fullbooket hender det jo at det kommer avbestillinger, og det kan jo hende du har flaks. det er jo relativt greit å komme seg til DK. Vi har brukt både Colorline fra Larvik og Fjordline fra Langesund når vi har reist nedover. Eller som jeg skrev over, så kan man kjøre hele veien.


#39

millact sa for siden:

Gikk inn på Tui. De har noen restplasser til Mallorca. Aner ikke om det var basseng mm. Avreise Gardermoen.


#40

Timar sa for siden:

Her hører dette svaret hjemme!


dharma, her har vi faktisk nullstilt sommerferien. Det å glede seg til ferien og planlegge er en stor del av opplevelsen, og hvis vi nå skulle kastet oss rundt og dratt på noe som var både dyrere og dårligere enn det vi opprinnelig hadde bestilt, så hadde det fort blitt en skuffelse.

Sååh, det jeg har gjort! Bestilt samme turen, 10 dager, i høstferien! Avreise Gøteborg, slik at turen blir vesentlig mye billigere enn den vi hadde booket. Også VELDIG mye billigere enn 10 dagers tur fra Gardermoen. Takk for tips, folkens!

Jeg har også så vidt kikket på Gdansk og Sopot. Det er kort flyreise, og vi kan være der 3-5 dager for en relativt billig penge. Ser også på feriecenter i Danmark (takk for konkret googletips, Pøblis! )Vi venter litt før vi bestemmer oss for hva vi gjør Det er ihvertfall deilig å ha sydenturen å se fram til!


#41

millact sa for siden:

Høres fornuftig ut.


#42

apan sa for siden:

Hva med Gøteborg eller noe nå?


#43

apan sa for siden:

Lurt å vente med sydenturen. Og ta fra Gøteborg. Vi sparte masse da vi kjørte dit. Men turen går et sted det er varmt i høstferien også?


#44

Magica sa for siden:

Støtter denne!!


#45

Timar sa for siden:

Ja, vi har booket samme hotellet. :nikker:


#46

dharma sa for siden:

Så lurt, enklere og nullstille seg da.:)


#47

Charlie sa for siden:

Så flott! Vi har bestilt tur i vinterferien. Norwegian/ TUI. Like greit at det er langt fram.


#48

Che sa for siden:

Vi bodde tre dager i boltenhagen i Nord-Tyskland i sommer. Det var veldig ok, og gav oss (som møtte på varme) sydenfølelse.


#49

m^2 sa for siden:

Før du blir for husvarm på ideen med ferga til Danmark; vi har akkurat kjørt den veien (ned i midten av juni, opp nå) og det er DRITdyrt med ferge både til Danmark og Kiel. Og hvertfall hvis du skal ha med deg bil. Hvertfall nå i fellesferien :nemlig:

På Larviksferga var det billigere selvsagt men vi slet med å få billetter på kort varsel, så lønner seg å booke i god tid. Hotell i Sverige: grisedyrt (vanskelig å komme under 1500/rom + parkering og frokost, det meste vi fant oppetter vestkysten var dyrere). Danmark: ikke fullt så ille (1000-lappen per rom innafor, vi fant et til 650 uten frokost på et billighotell)


#50

Timar sa for siden:

Deilig! Hvordan reiste dere ned dit?


#51

Timar sa for siden:

M^2, tusen takk for konkret innspill! Hotellpriser er også dyrt, ja, sukk, så langt hadde jeg ikke kommet i googlingen min enda.

For ungene så er Ferie med stor F, det å bli vekket midt på natten for å dra til Gardermoen. Sjekket priser til Gdansk og Sopot, og det er virkelig rimelig. Så lurer på om vi rett og slett tar noen dager der neste uke.


#52

Timar sa for siden:

Charlie, kikker på Palanga i Litauen nå. Har du vært der? Tips til barnevennlig hotell?


#53

millact sa for siden:

Det finnes i alle fall hotell der med basseng. Kanskje vil barna like å spise på Hard Rock kafe? Vi spiste også på noe som liknet på en diner. Husker ikke navnet, men god mat. Barna fikk popcorn før middag.


#54

zinatara sa for siden:

Tror den kjeden heter Billy's. De har flere av dem. Vi har ofte spist på den nede ved kanalen i Gdansk.

Vi har vært veldig fornøyde med denne meksikanske restauranten no.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274725-d2697688-Reviews-Pueblo-Gdansk_Pomerania_Province_Northern_Poland.html De har sånne delingstallerkener der man får mange ulike småretter.

Og ungene elsker denne pasta take away plassen, koster nesten ingenting og man får kjempegod fersk pasta. no.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274725-d8841140-Reviews-Pasta_House-Gdansk_Pomerania_Province_Northern_Poland.html

Hard rock cafe syns jeg er oppskrytt og alle restaurantene i hovedgaten i gamlebyen er overpriset.


#55

Charlie sa for siden:

Har ikke vært i Palanga selv, men kjenner flere som har vært der og har vært fornøyd. Jeg har vært i Vilnius i Litauen et par ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.