Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke bøker skal jeg ta med på neste ferie?

#1

apan sa for siden:

Jeg er virkelig ikke god på å få lest bøker, og den siste jeg leste var antagelig i jula (eller forrige sommer...), men nå har jeg lest tre på en uke; alle tatt med fra hurtiglån på biblioteket.
Det ble da Jørn Lier Horst sin Grenseløs, Helene Floods elskeren og Abid Rajas Min skyld som fikk æren av å delta på første ferieuke.

Men hva skal jeg lese nå? Til tross for at jeg har lest utrolig lite de senere år, har jeg kommet meg gjennom litt i feriene, men jeg sliter med hva jeg skal angripe nå. Jeg må ha noe som fenger, samtidig bør det for all del ikke være for trist eller voldsomt. Jeg orker ikke omfattende familietragedie eller ting som bare gjør meg lei meg.

Tips?


#2

Millen sa for siden:

Jeg banner sikkert i kirka nå, men jegvfår stå han av som de sier på nordnorsk. Lucinda Riley Serien om de 7 søstre. Drama romantikk, spenning, historie.
Etter å ha sett serien om Wisting på Viaplay, hsr jeg mistet lysten på å lese de , makan til elendig makkverk.


#3

Strå sa for siden:

Denne leste jeg i fjor: The Memory Police av Yoko Ogawa (1994, oversatt til engelsk av Stephen Snyder i 2019). Noen vil nok kalle boken en SF eller fantasy, jeg kaller den filosofisk. Hva er egentlig minnet og hva skjer når minner blir borte? Den var spennende og interessant i tillegg.


#4

frukt sa for siden:

Sinnapsykologen er ganske gøyal.


#5

Nextlife sa for siden:

Liker du litt rå spenning/krim, hakket mer brutalt enn Jo Nesbø anbefaler jeg Butler/ Øhrlund sin seier om Silfverbielke.
Det er en serie det det skjer mye, spennende men tidvis ganske brutal.
Jeg slukte serien en juleferie, men så liker jeg krim og spenning som er de siste av Nesbø, Guillous serie om Coq Rouge (Hamilton) o.l.



#7

Malama sa for siden:

De 7 søstre har vært min ferie - lesing de siste årene, jeg har kjøpt meg et par av dem på sommertilbud til 99 kr hvert år. Nå er jeg ajour og skal nok skaffe meg den savnede søsteren denne sommeren.

Har lest på nytt den 6. Hittil denne sommeren samt "en modig datter" av Rebita D'Silva og vurderer å starte på Devrillslottstriologien. Jeg bare sliter bittelitt med motivasjonen for jeg leste uten å vite at der var nr 3 den siste i fjor. Men svigermor har de to første stående i bokhylla så jeg har tatt frem den første.

Jeg er nok glad i sånn lettlest sommerlektyre.


#8

Novla sa for siden:

«Still Life» av Sarah Winman er aldeles nydelig.


#9

My sa for siden:

Jeg fortsetter å anbefale "Grand Hotel Europa" av Ilja Leonard Pfeijffer. Herlig maksimalistisk og fornøyelig lesning, litt nærmere beskrevet i tråden som Frukt linker til.


#10

Luftslottet sa for siden:

Min favoritt av sommerens bøker så langt er "Jeg lever et liv som ligner deres" av Jan Grue. Ikke så lang, men særdeles lesverdig.


#11

Pasta sa for siden:

Jeg har grøsset meg gjennom Sovjetistan av Erika Fatland, og anbefaler den til alle.


#12

Anne C sa for siden:

Den eneste boka jeg har klart å lese i år (og jeg som elsker å lese) er Mordene på Fleat House av Lucinda Riley. Den likte jeg veldig godt. Jeg har dog ingen planer om å lese de andre bøkene hennes, jeg leser bare krim og spenning.


#13

Pappalille sa for siden:

"Dragemannen" australsk politikrim. Godt oversatt synes jeg. Jeg har også fått anbefalt "Hesteguttene" Av Johan Ehn, det er en ungdomsbok, men skal visst fungere godt for voksne. Jeg har akkurat kjøpt Papirslottet på e-pub format og krangler med den for å få den på Kindle, men den skal visstnok og være god. ��


#14

Blondie sa for siden:

Jeg leser biografien om Kim Friele nå og anbefaler den gjerne. Ellers liker jeg hodt Agnes Ravatn, Marit Eikemo, Nina Lykke og Monica Isakstuen.


#15

Fintdethei! sa for siden:

Den kjøpte jeg i går, og skal kose meg med i ferien!


#16

My sa for siden:

Den ligger på min Kindle også. Leste Grensen for en stund siden, og likte den veldig godt, så gleder meg til å lese Sovjetistan.


#17

Blondie sa for siden:

Sovjetistan og Grensen er begge veldig gode!


#18

nokon sa for siden:

Kan skrive under på Grensen. Har planer om å lese Sovjetistan etter kvart.

Eg har nettopp lese Pappa var nesten på Woodstock av Anne Barmen. Nydelig og humoristisk bok om ein vanskeleg relasjon mellom far og dotter, skam, ei dotter som prøver veldig intenst å få barn og ein far som prøver å få til relasjonen med det barnet han har.

Litt mørkare, men eg er òg veldig begeistra for Maren Uthaug. Der det finst fuglar skildrer eit bygdesamfunn på trøndelagskysten. Sånn blei det handler om ei halvt samisk jente som blir flytta frå kulturen og folka sine i Finnmark, til far og stemor på Jylland. Sterkt, om språk, kultur og tilhøyrigheit.

Endå mørkare, men likevel veldig god bok: Blomsterdalen av Nivaq Korneluissen. Ei ung, skeiv, grønlandsk kvinne forsøker å finne ut korfor så mange unge grønlendere tar livet sitt. Ho reiser til Århus for å studere sosialantropolgi, men opplever fordommer og rasisme og livet blir tøft.

Akkurat nå held eg på med den siste til Jonathan Franzen, Crossroads. Dette er òg ein forfattar eg har likt alt eg har lese av hittil.


#19

Tjorven sa for siden:

Sovjetistan ligger i veska. Klar for tog gjennom Europa.

Og på kindelen har jeg lastet ned Å vanne blomster om kvelden etter at flere anbefalte den da jeg ba om boktips på Facebook. Hvor det slo meg at FP-bekjente har litt andre tips enn andre bekjente.


#20

amylin sa for siden:

Max, Mischa og tetoffensiven av Johan Harstad er en utrolig god bok, og en murstein så du slipper å ta med så mange bøker. Ikke trist og ikke omfattende familietragedie, men rett og slett utrolig bra lesing.

Becks siste sommer av Benedicte Wells er også utrolig god. Mange gode musikkreferanser for oss som liker sånt. Ikke tragisk som tittelen kanskje får deg til å tro.

Trilogien om Vernon Subutex av Virginie Despentes anbefales også. Handler om Vernon som drev en platesjappe av den gode, gamle sorten og som nå driver sofasurfing blant tidligere kunder. Mange fargerike karakterer og gode beskrivelser av Paris i tillegg til mange musikkreferanser igjen.


#21

My sa for siden:

Ja, det er faktisk ganske påfallende. Er SÅ glad for å ha FP som gir meg tips til andre bøker enn de som ligger på topp-10-lista, som jeg aldri hadde kommet på å lese selv. :hjerter:


#22

Blondie sa for siden:

FP-tips er de beste tipsene! Jeg bruker "Hva har du lest"-trådene aktivt i min søken etter litteraturtips.


#23

Røverdatter sa for siden:

Maja Lunde vil jeg anbefale.

Amerikanah eller En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie.

Educated av Tara Westover.


#24

Shun sa for siden:

Les Guttenav Jon Kalman Stefansson. Jeg har lest hele forfatterskapet fordi jeg leste av den trilogien.


#25

Noba sa for siden:

Det det finst fuglar vil jeg avbefale. Det var en direkte fæl bok. Og jeg er ikke skyggeredd altså, men den der tråkka langt over mine grenser i alle fall.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.