Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bobiltråden

#1

Dali sa for siden:

Vi gikk fra campingvogn over til bobil i fjor, og trives egentlig godt med det. Imidlertid sniker det seg inn ønsker om andre løsninger, annen motor, annet merke osv. Er det flere her som kjører bobil? Hva er dere fornøyd med i bilen? Hva ville dere velge annerledes ved et neste kjøp? Kjører dere selv eller er der kun partner som kjører?


#2

Lille meg sa for siden:

Jeg ser at du ikke har fått så mange svar, så da bare henger jeg meg litt på her. Vi har hatt noen ferier med stort telt, og det er jeg nå drittlei av. Jeg vil ha bobil, men enn så lenge venter vi. Vi har vært på to bobilmesser (før korona), og jeg syns det er vanskelig å finne rett bil. Jeg har ikke lyst til å ha en kjempestor bil som krever spesial-førerkort, for det har jeg ikke, og da blir det kun mannen som kan kjøre. Samtidig er det mange av bilene som er så tunge i utgangspunktet, at man knapt kan ta med seg klær.

Jeg har sett en del på folk som bygger om biler til såkalte "bybobil", og lurer på at jeg kanskje heller er mer fan av noe slikt?


#3

Charlie sa for siden:

Noen venner av oss bygde om en varebil. Etter en sesong kjøpte de seg bobil. :knegg:

Det er endel utleie av bobiler, kan være verdt å prøve før man går til innkjøp av en. Til og med Rent-a-wreck har bobiler til leie.

Ellers er det kanskje som «3 fotssyken» med båt. Man har alltid lyst på litt til. :vilha: :boat:


#4

jolie sa for siden:

Hvis jeg skulle hatt en (men det skal jeg ikke) hadde det blitt en bybobil. Under 6 meter. Med ryggekamera og popuptak. Da vet jeg at jeg kan kjøre den også på trange plasser, og jeg og to ungdommer hadde hatt ok med plass.


#5

-ea- sa for siden:

Hva er en bybobil egentlig? Ombygd Hiace?

Har forresten bobil-lappen, fikk den gratis med førerkortet og har passet på å fornye den under mottoet "en dag blir jeg gammel nok til å kjøre bobil". :humre:


#6

amo sa for siden:

Vi har en Fiat Ducato, slim 599 cm og 2002 modell. Er på vår femte sesong og bytter etter denne sesongen.Den er liten og med to ekstra måtte vi legge ned sittegruppen for overnatting. De fleste bobiler er foresten bare registrert for 4. Nå er bare minste med og da har vi ekstra madrass og plate vi legger fremme, slik at vi kan bruke sittegruppen. Fungerer supert for oss, men vi er i tillegg godværscampere. Er ikke mange dagene på camping i kaldt og grått vær. :knegg:
Lite oppbevaring og vi er lei franskseng som i vår bil er liten.kjøleskapet er også fo lite. Vi vil ha litt bedre standard enn en 20 år gammel bil, men det har vært billig moro.
Nå ser vi etter delintegrert bil 2012-2014 rundt 500000. Jeg vil ikke ha noe dyrere bobil enn at vi kan la være å bruke den, og dra til syden om det blir drittvær. :sparke:


#7

Dali sa for siden:

Hva er delintegrert bobil egentlig?
Vi kjøpte vår etter en ferie i stort telt, 10 plussgrader og regn. :knegg: Den er under 3500, så jeg kan kjøre den. I tillegg er det godt med vektplass til bagasje. Den er registrert for 6, i praksis kan kun 5 sove i den. Så egentlig er den gullegod. Det jeg ønsker meg er en seng som jeg slipper å klatre over mannen for å stå opp. Også litt tekniske finesser jeg har sett hos andre biler, boks til å sette unna sko, seng i bagasjen så vi slipper å brette ut sittegruppa, og vendbare forseter.

Så ønsker jeg mindre motorstøy inne i bilen, og klimaanlegg.

Jeg vil heller ikke ha en for dyr bil, så her er det vel bare å drømme videre tenker jeg.


#8

Gerbera sa for siden:

Her står det litt om forskjellene på de forskjellige typene bobil.

kunnskap.ferda.no/no-no/faq/bobiltypene

Vi leide en helintegrert bobil første sesongen vi prøvde bobil, og fikk testet ut litt da.

Vi kjøpte en billig alkovebil året etter, som var registrert for 6. Vi var bare 4, så vi testet aldri sengefunksjon til 6 stykker. Den hadde sykt mye skapplass, vi kunne putte ting inn overalt, og hadde sjelden rot liggende rundt i bilen. Vi savnet å kunne snu forsetene, ovn og større kjøleskap, samt ha en annen sengeløsning enn køyeseng bak, så etter to sesonger, oppgraderte vi til en nyere, helintegrert bil, med enkeltsenger bak, som kan gjøres om til dobbeltseng, sant senkekøye foran. Det er separate seter bak (noe ungdommene er svært fornøyde med), og vi bygger om setene bak til «sofa» når vi parkerer. Kalles side-by-side løsning.

Vi har fått mye av det vi så etter (snu forsetene og annen sengeløsning), men det dukket opp et par ting vi ikke hadde tenkt på.

Bilen er registrert for 4, og har tilsvarende mindre både vanntank og toalettank enn den forrige som var registrert for 6. Det betyr at det er litt mer stress med å finne steder å tømme/fylle enn vi hadde tidligere.
Det finnes knapt skapplass, og jeg klikker av alt som ligger løst rundt i bilen, i mangel av et skap å dytte det inn i.
Setene som bygges om, krever at vi tidvis må oppbevare store puter bak i sengene, noe som umuliggjør å ligge på sengen og lese litt hvis vi bare har en kort stopp et sted.
Bilen er for høy vektklasse til at jeg kan kjøre. Vurderer å ta lappen, men pga skulderskade har ikke det blitt noe av i år.
Vi gikk opp litt i prisklasse, men føler fremdeles at vi har en skranglete bil, selv om den ikke bråker like mye innvendig som den forrige. Tror man må ganske høyt opp i pris (eller langt ned i årsmodell), for å få en som ikke virker like «billig» og skranglete.

Ellers liker vi bobillivet godt, selv om det helst bør være fint vær for at det skal være ok å være på tur. Vi bør investere i et sykkelstativ, bobilparkeringer er ofte litt for langt unna sentrum til at gåtur alltid er aktuelt.
Jeg ønsker meg også et lite oppblåsbart fortelt til uværsdager, men er sikkert bare preget av halvannen uke på veien nå, hvor vi har kunnet sitte ute bare en kveld. Da er bobilen litt liten innvendig til 4 voksne :knegg:


#9

millact sa for siden:

Tror min eksmann hadde lik. Han var kjempefornøyd og tapte ikke noe på den da den ble solgt. Den var veldig lettsolgt også.


#10

amo sa for siden:

Høres supert ut.:riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.