Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turist i Oslo

#1

Elise sa for siden:

Vi lurer på å være litt turister i Oslo, og har noen små praktiske spørsmål.

Hvor er det lurt (og helst rimelig/"rimelig") å parkere? Vi kan godt parkere litt utenfor sentrum, men da hadde det vært fint om vi var innenfor sone1, så tenkte vi å ha døgnbillett på ruter.

Stemmer det at en kommer seg på ferja til Hovedøya med ruter sone1-billett? Hvis vi gjør det, er det da badested rett i nærheten av der båten legger til, eller er det lang gåtur? Hva annet gjør man på hovedøya?

Er det noe annet sommeroslo har å by på som ikke er aktuelt andre årstider?


#2

Adrienne sa for siden:

Hovedøya er i sone 1, så en døgnbillett for sone 1 vil være nok. Ang. parkering så er det i hvert fall innfartsparkering på Grorud, der kan man ta enten buss eller t-bane inn til sentrum. Litt usikker på andre steder man kan parkere gratis i Oslo, jeg biter alltid i det sure eplet og benytter meg av parkeringshus, men det koster jo fort 300-400 lapper i døgnet.


#3

amo sa for siden:

Vi er turister i Oslo denne uken og følger.
Jeg finner ikke igjen tråden, men det var en tråd med fine spiseplassen og tilrettelagt for barn, vi tar i mot tips. Litt finere enn Egon ol. :o


#4

amo sa for siden:

Da et du kanskje hvilken bilett vi må ha for å komme til Kon-Tiki og Fram museet?:o


#5

apan sa for siden:

Det avhenger jo litt av hvor langt dere vil reise, men det er ikke noe problem å gateparkere gratis i en haug drabantbyer og ta banen ned. Feks der jeg bor. Men man må et stykke ut av sentrum for gratis parkering. På Hovedøya kan man bare følge hordene (resten av båten) rett på tvers over øya. Det er ikke langt og der er det strender. Man kan også lete fram andre steder selv. Utenom å bade ser man på ruiner, går evt en liten tur, spiser is og man kan spille ball, ha piknik etc - store gressplener.


#6

liefje sa for siden:

Hovedøya er i sone 1, ja. Det tar vel 10-15 minutter å gå langsomt fra der båten legger til til stranden. Det er andre steder å bade fra litt nærmere, men da ikke strand. Også Huk (Bygdøy) er innenfor sone 1 med buss. Det er samme buss som Kon-Tiki og Fram museet (samt Vikingskipene og Folkemuseet). Finere å bade på Huk enn på Hovedøya synes jeg. I tillegg kan man såklart bade ved Operaen og Munch (strand eller brygge), på Sørenga (brygge) og på Tjuvholmen ved Astrup Fearnley museet (strand og brygge).


#7

Elise sa for siden:

Grorud blir nok feil side for oss, vi kommer fra Vestfold-kanten. Er det stor forskjell i pris på parkeringshus i/nær sentrum, eller er de stort sett samme firmaer som har de?


#8

Elise sa for siden:

Liefje, takk for info. Ingenting av det du sier er "såklart" for meg, jeg har aldri tenkt på at man kan bade i Oslo sentrum overhodet. :humre:


#9

nokon sa for siden:

Kor lenge skal de vere? Det er lov å stå 48 timer på utfartsparkeringene ved markagrensa. Det er blant anna ein diger p-plass ved Sognsvann, og T-bane like ved.

Gateparkering i beboerparkering-områder koster 260/døgn (78/døgn for elbil). Kan betalast i appen bil-i-Oslo, og utanfor sentrum er det mange plasser det er lov å stå ei veke. Det er ikkje umogleg å parkere i Oslo, men det koster penger.


#10

apan sa for siden:

Det er jo litt nytt også.
Ang p-hus ville jeg sjekket at det er pris for døgn. Noen kjører per time og ikke døgnpris.


#11

nokon sa for siden:

Området rundt Bjørvika har forandra seg veldig dei siste åra, og det har blitt veldig fine badeområder. Men det er ganske nytt, så ikkje rart du ikkje har tenkt på det.


#12

liefje sa for siden:

Parkering innenfor sone 1 er vanskelig, men det er jo ikke verre enn at man tar kollektivt og betaler ekstra for det inn til sone 1 og så bruker døgnbillett resten av døgnet.


#13

Tjorven sa for siden:

Det går båt fra Rådhusplassen og til Kon-Tiki/Fram, men denne inkluderes IKKE i Ruterbilletten. Derimot kan man ta bussen helt frem til museene.


#14

Divine sa for siden:

Det er gratis parkering i 24 timer ved Kolsås T-banestasjon. Derfra kan man ta banen inn til sentrum. Det tar 30 min, og er i sone 1.

Det er sikkert gratis parkering ved Gjønnes også? :vetikke: I så fall er det enda nærmere sentrum.


#15

liefje sa for siden:

Jeg mente såklart ( :fnis: ) ikke at det var såklart at du visste det om badeplasser i sentrum.


#16

Tjorven sa for siden:

Er det ikke noe vedlikeholdsarbeider på Sognsvannsbanen akkurat nå? Det vil jo gå buss-for-bane, men det er fullt og tar mye lengre tid.

Jeg har ikke full kontroll på hvilke områder som har beboerparkering og hvilke som ikke har det. Der jeg bor er det ikke beboerparkering (rett ved Apan), men vi bor på «feil» side av byen for Vestfoldinger. Jeg TROR heller ikke at det er beboerparkering på Røa, og der går det også t-bane til byen. Det er på «riktig» side.

Så lenge du er i Oslo kommune, så er det innenfor sone 1 med Ruter. (Og noen steder i østre Bærum.)


#17

Elise sa for siden:

Nokon, vi skal være ganske nøyaktig et døgn. :jupp: Hotell på Karl Johan. :jupp:


#18

apan sa for siden:

Jeg ville enten bare tatt et parkeringshus der eller forsøkt meg på beboerparkering i området Bislet - St Hanshaugen, evt Frogner.


#19

nokon sa for siden:

Ja, Sognsvann var eit dårleg eksempel. :panne: Men utfartsparkeringer generelt ved markagrensa. Midtstuen, for eksempel. Der er det i alle fall 48 timer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.