Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips når man reiser med innsjekket bagasje

#1

Divine sa for siden:

Vi reiser til London Gatwick på tirsdag. Vi tar sjansen og reiser med innsjekket bagasje siden det er en direkteflygning og vi ikke har hørt at Gatwick skal være spesielt hardt rammet av bagasjekaos.

Men, vi vil selvsagt være lure rever og ta alle slags forholdsregler. Mannen har skaffet noe gul og svart tape som vi skal merke koffertene med i håp om det skal bli litt enklere å spotte.

Jeg leste om slike GPS-trackere. Er det verdt å kjøpe?

Hvordan bør vi merke kofferten ellers?

Jeg mener at noen i en annen tråd nevnte noe om å klistre de små bagasjelappene rundt på kofferten? Skal man det? Og hvorfor?

Alt av tips mottas med stor takk! Føler meg plutselig som en reisenovise etter såpass mange år uten en eneste flytur.


#2

Skilpadda sa for siden:

Vi merket også våre med gul og svart tape, også på lang- og kortsidene for å gjøre det lettere å finne dem igjen hvis de ender opp i en diger stabel med forsinket bagasje.

Ellers pleier vi alltid å ta bilde av koffertene før vi drar (sånn at vi kan beskrive dem hvis de blir borte; jeg er fullt i stand til å glemme om jeg har med meg den blå, den grønne eller den røde kofferten :knegg: ), og så tror jeg det er lurt å sette de små lappene rundt, både for at det da er mulig for scannere å se strekkoden fra ulike vinkler, og i tilfelle den egentlige bagasjelappen setter seg fast i noe og blir revet av. Av samme grunn kan det være greit med navnelapp klistret på kofferten, siden de som henger og dingler alltid faller av før eller senere (i alle fall har mine gjort det).

Og så bør man jo alltid ha de viktige tingene i håndbagasjen.


#3

liefje sa for siden:

Lurt å merke koffertene tydelig ja, og ha lapper med navn, adresser og telefonnummer både inni og utenpå. GPS trackerne kan si deg hvor kofferten er, så hvis du selv er i nærheten av den aktuelle flyplassen, kan du hente dem. De små klistrelappene som man får fra automatene sammen med den store bagasjelappen inneholder samme kode som den store. Det er disse kodene som leses av automatisk bagasjeleser, så dersom noe har skjedd med den store lappen eller koffertene ligger sånn på båndet e.l. at den store lappen ikke kan leses, kan systemet likevel finne kofferten din.

Om noe av dette virkelig hjelper for det kaoset som hersker rundt omkring, kan jeg ikke si. Lykke til!


#4

Blå sa for siden:

Til litt oppmuntring kan jeg si at vi fløy til Gatwick for en uke siden og fikk bagasjen på ca 15 min


#5

Stompa sa for siden:

Jeg bruker alltid de små lappene i tillegg til hovedtaggen. Har kun mista bagasje én gang, og det var på Berlin Tegel og skjedde pga feil der som ikke hadde noe med merking å gjøre (alt av lapper var på plass da jeg fikk kofferten etter 10 dager :himle: ). Det var en svart koffert, så hovedtipset mitt er å gjøre kofferten lett gjenkjennelig. :nemlig:


#6

Tjorven sa for siden:

Det er sikkert argumenter mot hva vi gjør, men vi har skrevet etternavnet vårt på kofferten med STORE bokstaver.


#7

star sa for siden:

Merk kofferten hvis den er svart ja. Og sett gjerne en av de små lappene fra bagasjelappen inni kofferten.
Da jeg jobbet i bransjen for ørten år siden var det de svarte trillekoffertene som var vanskeligst å finne eiere til hvis de ikke var merket med noe som helst.


#8

Hondacrv sa for siden:

Eg har navn og telefonnr og adresse med sprittusj på min :o


#9

veobra sa for siden:

De små klistrelappene setter jeg litt rundt på kofferten. Dette lærte jeg av en reisevant kollega for noen få år siden. Leste også om det i en artikkel med tips før sommeren også. Jeg hadde aldri hørt om at dette var poenget med dem.


#10

zinatara sa for siden:

Jeg kjøpte en haug med Tile mate sporingsbrikker på salg for en stund siden og hadde egentlig tenkt å bruke dem. Men nå tror jeg ikke vi tør å sende innsjekket bagasje. Vurderer å sende en bag på hjemreisen med det vi er minst redd for å miste slik at vi har plass til en del shopping, men er usikker på om det lønner seg å ikke måtte sjekke inn bagasje i forhold til ventetid på Heathrow.


#11

Divine sa for siden:

Takk for masse gode tips! Vi håper det går like greit med oss som med Blå, men jeg er ikke akkurat den fødte optimist, så jeg foretrekker å være føre var.


#12

dharma sa for siden:

Jeg er som deg, så fin tråd.:)

Ang. adresse, skriver dere adressen dit dere skal?


#13

star sa for siden:

På lapp som du henger utenpå ville jeg bare hatt adressen hjem.


#14

Divine sa for siden:

Vi skal først være to dager i London, og så reise litt rundt, så er litt usikker på hvilken adresse vi skal oppgi. Om vi bare skal oppgi hjemmeadressen her i Norge.


#15

Tjorven sa for siden:

Det viktigste er at kofferten kan identifiseres som tilhørende dere. Så navn og telefonnummer er sikkert like greit.


#16

meisje sa for siden:

Vi har reist med innsjekker bagasje 2x de siste ukene. Alt kom frem uten problemer. Merking av kofferter wr lurt. De små klistremerkene klister jeg alltid sånn at de er på ulike sider av koffertene.


#17

star sa for siden:

Bare husk å ta de av når dere har mottatt bagasjen. De små altså.


#18

Charlie sa for siden:

De små skal stå på kofferten, ja. Det gjorde personalet tidligere da det var bemannet innsjekking. Husk også å ta vare på tag’en som er din kvittering. Vi pleier å klistre den bak på boardingkortet.

Vi kjøpte Tile-sporingsbrikker. De har vært best i test. Vær obs på at det er flere «generasjoner» av dem. De siste skulle egentlig kommet i vår, men er nok forsinket. Tror den siste som er i butikk nå heter Pro?? :vetikke:

Vær obs på at Apple sin Airtag bare funker med de nyeste iphone- tlf (tror det er 11 og utover). Men den har ikke best rekkevidde, heller.

Det viktigste å merke på kofferten hvis den må letes etter, er oppå kortsida. Tenk «367 kofferter står oppstilt i rader». De store sidene synes ikke.

Reiser dere rundt kan dere like gjerne sette hjemadresse på kofferten, og handle på reiseforsikringen. Sjekk gjerne hva som dekkes og når. (Vår dekker 5000 ved forsinkelse på et døgn eller mer, tror jeg).


#19

Polyanna sa for siden:

Jeg prøver å beherske meg på dingsekjøp, men i svigerinnens tilfelle så ville det vært snedig: da de skulle reise fra hotellet de hadde bodd bagasjeløse på i fem dager, og flere ganger spurt etter kofferten sin, som flyselskapet påstod var utlevert, så viste det seg at kofferten stod i koffertrommet deres og hadde vært det et par dager. Hadde ikke svogeren min blitt morsk og insistert på at de sjekket IGJEN ved avreise, så hadde de reist til malpensa og lett etter den der.


#20

Isolde sa for siden:

Vi hadde airtag på bagasjen nå på reise og det ga veldig trygghet. Vi så at den var om bord, og viste vi kunne finne ut hvor den sto om den forsvant.


#21

star sa for siden:

Hvis dere har flere kolli så skriv gjerne på gjenparten av bagasjelappen hvilket kolli den tilhører. Da vet dere med en gang hvilket nr som evt mangler.


#22

sindrome sa for siden:

Kom tilbake fra tur-retur Oslo-Gatwick på mandag. Da vi ankom Gatwick var baggasjen på båndet da vi kom til båndet. Tror det er det forteste jeg har fått baggasjen noengang. I love Gatwick. Min favorittflyplass!!


#23

C3PO sa for siden:

Det har ikke vært noe i mediene om reise- eller bagasjekaos her etter tullet i juni, så jeg ville sett an helgen og oppstarten av den engelske fellesferien før jeg begynte å bekymre meg.


#24

liefje sa for siden:

Det var en omfattende artikkel om dette i går, men det var i Dagbladet, så de har kanskje bare fylt på med sensasjoner i agurktiden.


#25

Trulte sa for siden:

Avbefaler tile sporing. Funker dårlig. AirTag har jeg derimot super erfaring med. Men tiles fungerer bare sporadisk. AirTag er pålitelig.


#26

Divine sa for siden:

Har altfor gammel iPhone-modell til å kunne bruke AirTags.


#27

Ru sa for siden:

Vi flyttet AirTags fra lommebøker og bilnøkler til sekkene vi reiste med nå, siden vi hadde dem. Jeg hadde neppe giddet å kjøpe for formålet, men så er jeg ganske rolig mtp mistet bagasje, da. Det viktigste er alltid i håndbagasjen, alt annet kan kjøpes (på forsikringens regning) om bagasjen blir borte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.