Jeg smaker på det meste av mat.
Men enkelte ting klarer jeg bare ikke å få meg selv til å putte i munnen.
Det spiller ingen trille hvor godt det sies at det er, enkelte ting er for meg helt uaktuelt.
Så nå lurer jeg veldig på hva smaker du absolutt ikke på av mat?
Østers, sushi og lutefisk. Vet ikke hvorfor, men føler ingen trang til å smake på det. Jeg går sikkert glipp av en "orgasmisk" opplevelse, men det får jeg bare leve med.;)
Kan ikke komme på noe jeg ikke har villet smake på, så lenge det er hygienisk lagret og tilberedt og jeg ikke har vært gravid etc. Kan ikke komme på en eneste ting jeg ikke liker heller, det er klart at jeg foretrekker noen varianter/ kvaliteter mer enn andre, men jeg har ikke prøvd en eneste egensmak jeg ikke har likt i voksen alder. :glupsk:
Kjøttet på smalahove smaker nett det samme som pinnekjøtt, altså saltet og røykt ;)
det er nok bare at det ser så groteskt ut som skremmer folk :knegg:
Det eneste jeg kommer på (av ting som faktisk serveres og regnes som mat) er brunost. Jeg har prøvd, og konsistensen har sikkert ikke blitt bedre siden jeg var fem. :iiik:
Sushi er oppskrytt synes jeg. Det er veldig "tandre" smaker, og så får man en kruttsterk saus ved siden av (wasabi?) og den var så sterk at man kunne ha spist skosåler og det hadde smakt wasabi. Skjønner ikke den, det var som å få en ekslusiv middag og bli bedt om å pøse på med ketchup. :gruble:
Jeg synes ikke innvoller (lever, nyrer, tarmer, lunger. Hjerte er derimot nydelig) er så veldig appetittelig, men jeg ville nok ha spist det. Er heller ikke begeistret for værtestikler og fiskesæd (ister), rogn elsker jeg, så jeg er ikke akkurat konsekvent.
Man spiser ikke wasabien "bar", da, man tar en selvvalgt (typisk veldig liten) bit av den og blander ut i soyasausen man har i en skål ved siden av, og dypper sushibitene litt i denne, så man får bittelitegranne wasabi og litegranne mer soyasaus på.
Jeg er forøvrig en typisk "lukter". Jeg må lukte på alt før jeg smaker på det, og lukter det fælt forblir det utenfor munnen. At lutefisk lukter pfy har jeg ikke merket før i voksen alder, og da var det for sent.
Ja, det er mulig jeg spiste den "feil". Vi fikk den "ferdig" (altså rørt ut i soyasausen) og den var kruttsterk, så selv bittelittegranne var for mye (eller for mye og for mye, men alt smakte altså likedan).
Vel, vel. Østers har jeg kjempelyst til å spise og torsketunger er yummi. :nam:
Nå kom jeg på noe jeg ikke har likt, Australias svar på brunost, nemlig Veggimite. Veggimite er en slags smørbar buljong(!) som australske barn vokser opp med på brødskiven, de har veggimiteungen som vi har leverposteiungen osv.
Det smaker jo kun salt, man kunne like gjerne hatt på smør og strødd med salt, det hadde gjort samme nytten. (Selv om jeg har fått med meg at de fra Australia hevder at man nesten ikke kan leve uten, den er tilsatt masse B-vitaminer etc :knegg: )
Ja, Skilpadda, jeg må bare fyre oppunder "brunost hatingen", har jeg fortalt deg at bestevenninnen min hadde den uoppdragne bikkja da jeg vokste opp? Jeg hadde smurt meg en brødskive med brunost, la den fra meg og da jeg kom tilbake til bordet lå det en brødskive med prim der. :confused: Jeg trodde først det var venninna mi som hadde byttet ut brødskiva, men det var bikkja som hadde sleiket på den til konsistensen ble som prim. :gal: Det var også litt over the top for mitt vedkommende.
Jeg anser meg ikke som spesielt kresen, men det finnes noen matsorter jeg med hånden på hjertet kan si at jeg aldri, med mindre jeg sulter ihjel ellers, kommer til å frivillig smake på:
*Haggis
*Snegler
*Smalahåve
*Blodpudding, blodpannekaker og lignende
*Østers
*Biff tartar
Naturligvis synes jeg da du er kresen, siden du er mer kresen enn jeg er. :knegg: (Hvordan er det Polyanna formulerer det - de som er strengere enn jeg, er hysteriske, og de som er mindre strenge enn jeg, er uansvarlige. :nemlig: ) Smalahove har jeg ikke smakt, men det er da bare røkt og saltet sauekjøtt, og sånn sett det minst sære på listen. Alt det andre har jeg spist helt frivillig og selvvalgt (og kan sikkert finne på å bestille det igjen.)
Jeg er nesten altetende, men lutefisk kommer jeg aldri til å prøve. Elsker fisk, men nei ikke gele fisk.
Elsker torsketunger, men de må ikke være for store. Da blir de litt for gele aktige. Ellers er det ikke noe jeg ikke kunne tenkt å nekte å putte i munnen.
Å, denne lista kan bli lang...
*Innmat av alle typer (Leverpostei går greit, lungemos er :spy:. Har smakt hjerte, likte det ikke!)
*Reproduksjonsorganer utgår (diverse testikler o.l., rogn utgår også)
*Hode og alt som hører til et hode (tunge,øyne osv. Sylte utgår derfor da det opprinnelig er laget av hodekjøtt av gris)
*Blodmat (Jeg tapper blod, jeg spiser det IKKE)
*Litt gummiaktig sjømat (blekksprut har jeg smakt, gjentas ikke! Nevner også østers,kamskjell o.l.) Reker og krabbe går til nød.
*Sushi og tartar (mat skal da være stekt!)
*Det jeg anser som råtten mat, herunder rakfisk, gravet fisk og jeg slenger med lutefisken her!
JA, jeg er kresen, men det bryr meg omtrentt midt i ryggen. Har det navn av ymse kroppsdeler, lukter vondt eller ser ekkelt ut, så utgår det for min del. Jeg spiser forøvrig pølse med god appetitt og vil IKKE høre hva det inneholder! :lalala: :In denial:
Hehe jeg er kanskje kresen i andres øyne, men mye av dette er jo mat folk generelt ikke spiser til vanlig, så jeg synes ikke jeg ER så kresen egentlig. Jeg er stort sett altetende, med noen få unntak, og det er stort sett "sjelden" mat. Smalahåvet smaker visstnok som pinnekjøtt, og jeg eelsker jo pinnekjøtt. Men jeg vil heller få det gravd ut av hodet i stedet for å spise det direkte fra hodet. Det blir bare motbydelig. Jeg vil heller ikke risikere å få noe annet enn rent kjøtt inn i munnen, feks. et øye eller lignende. Herregud. :eek:
Kan signere veldig mange her. Spesielt torsketunger. Dvs det HAR jeg smakt. Tilbrakte gjerne 4-5 timer ved middagsbordet som barn når det ble servert, før jeg hadde spist opp. Noe som var et krav.
Men blekksprut er godt. Frityrstekt blekksprut dyppet i aioli.
Ingen kommer noen gang til å få meg til å smake noe som heter blod-ettellerannet. Det går bare ikke.
Lungemos kan jeg glatt spise, smaker igrunn litt leverposteiaktig, og mårrpølse er kjempegodt. :nam:
Østers, derimot... Jeg har som prinsipp og ikke spise noe som fremdeles lever! Froskelår hadde jeg heller ikke klart å spise, tror jeg. Men har veldig lyst til å smake hvitløksmarinerte snegler. :jupp:
Jeg spiser IKKE smalahove. :nei: Men da jeg var liten elsket jeg det visst. En gang satt jeg på kjøkkenet og lekte med et sauehode. Dro det i tunga, pellet på øra osv. I det onkelen min kommer inn på kjøkkenet peller jeg ut det ene øyet (morfar skulle visst spise det). Vi hører bare et DUNK, og der ligger onkel strak ut på gulvet. :knegg: Treåringen som pellet på sauehodet ble visst litt for meget for ham. :humre:
Lutafisk,smalahåve,sushi,å ingen former for skjell..
Jeg fant sand(dvs tygget sand) i et skjell i paellaen en gang.. å aldri mer skal jeg spise det...:eek:
Vaktelegg, blodmat, hjerne og rå eggeplomme måtte jeg vært på randen til å sulte ihjel for å spise, men ellers kan jeg ikke komme på noe jeg ikke ville rørt om jeg fikk det servert. Om jeg noengang kommer til å tilberede/bestille f.eks. lunger eller øyne, det er en annen sak.
Det er noen retter jeg ikke ville spist hvis jeg var alene eller med mannen eller nær familie (f.eks. mat med sugekopper, østers og værtestikler). I selskap så ville jeg spist alt, muligens ville værtestikler vært det eneste unntaket som kunne fått meg til å ommøblere på tallerkenen.
Det er ikke alt jeg tilbereder hjemme, og det er heller ikke alt jeg SPISER, men jeg tror jeg er villig til å smake på det meste. Har vært enkelte ganger under en forretningsmiddag (helst da i sorost-asia) der jeg har tenkt "jeg skal ikke sporre hva jeg smaker på nå".
Absolutt ingenting, og jeg må innrømme at jeg synes folk er tenmelig kresne dersom de ikke TØR å smake på nye ting. At man ikke liker noe er jo en fair sak (men til og med det kan man lære seg til), men det er noe annet.
Alt som ikke ligger i vår kultur tror jeg..
Noen vil sikkert si at Norge har blitt så flerkulturell, men slike ting som jeg anser som ekkelt er:
Slanger, insekter ( spesielt de levende eller de som knaser.. :skremt: ) snegler, hund, katt, blekksprut, alt av rå fisk, alle drikker laget av blod eller med blod uansett dyr, deler av hjerne, testikler etc. Jeg har sikkert spist noe sånt, men da ikke med vilje..
Jeg er ikke kresen på smaker, men på ting som for meg er ekle eller man ser hva man spiser. Det går litt i perioder hos meg.
En stund spiste jeg ikke reker for jeg tenkte på at en spiser de jo med tarmer og innvoller og alt. (+at en kamerat påpekte at det er inndirekte kaniballisme, da reker spiser lik i sjøen :skremt:) Kaviar har jeg ikke spist etter at jeg fant ut hva det var. Jeg spiser ikke innmat og blodmat. Dersom en av ingrediensene er hodekjøtt så utgår det hos meg. (som f.ex i middagspølser og picknikskinke) Tidligere var jeg veldig nøye på at kjøttet måtte være godt stekt, men nå klarer jeg spise f.ex biff som er rosa inni. (men det må ikke renne blod da...)
Kan ikke komme på noe mat jeg nekter å smake på. Eller dvs jeg spiser ikke sentralnervesystem fra pattedyr, jeg er sikker på at de oppdager kugalskapprioner i sau og gris om femti år.
Forresten serverer jeg smalahove i dag. :D
Og på julaften spiser jeg kröll, og det er vel egentlig torskesperm, noen verre?
Jeg spiser alt, og har veldig lyst til å smake haggis. Det eneste jeg ikke kunne tenke meg å spise er kokte gulrøtter og fiskeboller i karrisaus. :barndomstraume: Og så har jeg ikke videre lyst til å smake på stekt morkake. Jada, jeg så et program om en dame som hadde stekt den sammen med løk og krydder og serverte den i navnefesten til ungen. :nemlig: Overraskende mange ville smake. Blærgh!
Haggis er veldig godt, det er omtrent som en stor morrpølse. Servert med poteter og kokt kålrabi så er det helt grei mat for den som er vant til norsk bondekost.
Morkake hadde jeg derimot klart styrt meg for, det er jo fra et menneske og da blir det ekstra ekkelt.
Ellers spiser jeg stort sett alt bortsett fra rå østers, biff tartar og øyne.
Morkake fra dyr kunne jeg vel alltids smakt på hvis det var noens nasjonalrett, men kannibalisme driver vi lite med her, det begrenser seg til litt neglebiting foran krimmen.
Det mye som nevnes her som jeg liker. Blåskjell er utrolig godt. Har spist haggis, kokte torsketunger og lever. Jeg har derimot hatt østers, froskelår og escargot i hånda, men orket ikke å smake på det.
Nykokt tunge. Slimete kjøtt er bare feil. Svigerfar kom med den klissete skiva og ville ha meg til å smake, men det så jo ut som om han ikke hadde tørka vekk spyttet til oksen, jo!
Hvis vi beveger oss utenfor det norske kjøkkenet, er det nok mer jeg ikke vil smake på. For eksempel ble jeg tilbydt rå sagolarver (det betyr strengt tatt levende larver) ved en anledning (kunne eventuelt fått dem grillet), men da takket jeg nei, og jeg tror det er trygt å si at jeg aldri kommer til å smake på det.
Vegemite er noe brunt kliss som er lagd av gjærekstrakt - av rester fra ølbrygging. Jeg har levd tett innpå folk som elsker klisset, men jeg klarte aldri å få meg til å smake. Australiere kan ikke leve uten det. I England har man noe tilsvarende som heter marmite, tror jeg.
Smalahove, snegler, larver, morkake ( :sjokk: at noen kan finne på det), insekter, øyne, hjerte, hjerne ol., blodmat og blåskjell er det jeg kommer på i farten.
Sånn rent bortsett fra eksotiske ting som larver og kakerlakker, dreier det seg stort sett om banan og ting som inneholder banan, samt rakfisk. Ellers er jeg villig til å smake på det aller meste.
Tror jeg hadde fått store problemer med å smake om jeg ble servert hund eller katt selv om det sikkert smaker godt. Har jo smakt kanin og det blir litt samme greia (spise søte, små kjæledyr), men likevel.
Insekter skulle jeg alltids fått ned om jeg måtte, men da skulle de vært tilberedt på et eller annet vis. Også måtte jeg tatt meg sammen for ikke å få vonde bilder i hodet før jeg hadde svelga ordentlig, så det ikke kom opp igjen.
Vegemite er vondt, det er jeg enig i. Men hallo, er det en av tingene flere her ikke ville smakt på for alt i verden? :eek: Det er jo helt harmløst selv om det smaker dritt.
Hmm, jeg smaker egentlig det meste, men lungemos har jeg aldri smakt og kan heller ikke tenke meg å smake det. Det er likevel mye som jeg helst ikke spiser, slik som brunost, innmat, saltfisk av alle slag og div islandske delikatesser...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.