Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan løpe i varmen?

#1

him sa for siden:

Liten rant først: Da jeg startet å jogge ble jeg overhode ikke muskulært sliten. Jeg hadde så dårlig kondis at O2 opptaket stoppet lenge før musklene i bena. Fikk bedre kondis, og da stoppet bena! Fikk vondt i legger og tær. NÅ er både kondis og ben helt greie, og så blir det varmt! 26 grader. Jeg drikker før jeg jogger, svetter, har med meg 1/2 liter vann som jeg heller på meg og drikker av, men jeg "stopper" etter kort tid.

Så spørsmålet: Opplever dere at dere "stopper opp" når dere løper og hva gjør dere i såfall? Har fått ett tips allerede: Drikke farris fremfor vann, for å få med meg salter og eventuelt eksprimentere med sportsdrikker

(og ellers er vel dette et forbigående problem i Trøndelag, så ... :humre: )


#2

Appelsin sa for siden:

Garantert forbigående problem. :knegg:
Men jeg utsetter den type aktiviteter til så sent på kvelden som mulig når det er varmt (jeg løper på fjellet). Alternativt kan man løpe tidlig på morgenen, men da har jeg mye mindre futt, har jeg merket, så jeg foretrekker kveld.


#3

Dragen sa for siden:

Forbigående problem, jeg ville løst det med å løpe før frokost. Da kan du være fornøyd med deg selv resten av dagen.


#4

~TM~ sa for siden:

Jeg prøver også å løpe før eller etter varmen. Men jeg er trøtt om morgenen, og løper jeg for sent får jeg ikke sove etterpå.


#5

løve70 sa for siden:

Ikke særlig ofte varmen er et problem her på Vestlandet, men når jeg er i Spania pleier jeg å løpe tidlig om morgenen, samt ha med drikkebelte med vann.


#6

meisje sa for siden:

Løpe tidlig eller sent, når det er kjøligere, vil nok hjelpe. Evt løpe innendørs på bånd med aircondition.


#7

Bluen sa for siden:

Løper tidlig om morgenen, helst mellom husrekker eller ved trær som kaster skygge. Kan også løpe om kvelden selv om det er varmere da - utnytt skyggene! Og så tillater jeg meg å ta farta langt ned uten å skjemmes.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg har løpt om morgenen i juli i Hellas uten problemer, men holdt på å daue i Norge i 30 grader forrige uke. Så jeg finner ikke noe mønster. :gruble:


#9

Retz sa for siden:

Løper tidlig om morgenen. Har med hund så det er ikke aktuelt å løpe seinere på dagen når det er varmt.


#10

C3PO sa for siden:

Jeg løper stort sett om morgenen om sommeren ettersom jeg stopper opp når det blir for varmt. Når jeg må løpe i varmen, som i helgen, da jeg deltok i et lengre løp her i England, så passer jeg på å drikke lite og ofte underveis - gjerne faste intervaller. I mitt tilfelle løp jeg 10 miles, så jeg drakk hver mile. Andre ting man kan gjøre er å dynke skyggeluen i vann underveis. Det de gjør på løpet jeg var på er å dele ut våte svamper som man kan bruke til å kjøle seg ned.


#11

Pelen sa for siden:

Når jeg bodde i Miami så løp jeg på morgenen i syd/nordlig retning med trær/bygg som mer eller mindre skygget hele tiden. De fleste får i seg mer enn nok salt (for mye) så å kompensere med mer salt skal du ikke være nødt å gjøre om du ikke driver med ekstremløping.


#12

Synnemor sa for siden:

Hvis det er veldig varmt, løper jeg tidlig om morgenen før sola har varmet opp bakken og lufta i særlig grad. Det er et meget sjeldent og alltid et særdeles raskt forbigående problem på Nordvestlandet, men når jeg er på ferie i sydligere strøk står jeg opp og starter å løpe før kl 07 i alle fall, gjerne enda tidligere. Det fungerer helt greit for meg å løpe rolige turer grytidlig på morgenen, da svipper jeg alltid innom en baker på hjemveien og så nyter vi en deilig frokost etterpå. Intervalltrening/kvalitetsøkter er litt mer utfordrende da min kropp synes det er høyst upassende å bedrive terskeltrening i soloppgangen, men jeg gjør det likevel og tenker at selv om jeg løper bittelitt saktere pga varmen og tid på dagen er det bra trening likevel. Av og til velger jeg også å løpe på tredemølle hvis jeg skal løpe harde intervaller og da gjør jeg det gjerne på formiddagen i stedet.
Jeg pleier ha med vann i en liten flaske i Flipbeltet som jeg småsuper underveis. Har løpt over 30 km en gang i 35 grader på Mallorca uten drikke og det vil jeg definitivt fraråde. Det kan være lurt å ha med litt penger så man kan kjøpe vann underveis hvis man løper langt i varmen og helst vil slippe å dra på mye væske.

Husk også å drikke godt i forkant og etterkant av løping i varme, man mister MYE væske når tempen
er høy. Har opplevd å skli av mølla fordi møllebåndet ble så klissvått av svette at det ble kjempeglatt.

Ved veldig varmt vær tenker jeg også at det kan være lurt å tenke at man kan tillate seg å løpe mest rolige turer og så heller ta hardtreninga når tempen normaliseres. Det er ikke ufarlig å ta seg veldig ut i svært varmt vær.


#13

Erica sa for siden:

Finn ut om du er en morgenløper eller kveldsløper og løp på tider da det ikke er så varmt. Å løpe i 26 grader i sol er ikke bra for noe tenker jeg, så da er det bedre å tilpasse tidene å trene på.


#14

him sa for siden:

Takk, alle sammen!Problemet er som dere sier: raskt over (det er 10 grader nå og yr sier 11 grader som max i dag)

Dette er veldig rart, men jeg har ingen fartsfølelsene. Jeg merker om jeg går, jogger eller løper (løper aldri på trening, bare går og jobber), men om det går fort eller langsomt ... Jeg "kjenner" det ikke i kroppen. Trodde på en måte at feelingen ville komme (husk jeg hadde aldri trent før jeg startet for noen år siden) Kanskje du er som meg? Veldig variabel dagsform. Dette er også noe som overrasket meg mye med trening. Jeg trodde jeg skulle være "jevnere" enn jeg er, men jeg har overraskende stor variasjon i dagsformen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.