Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva tenker dere om at folk poster bilde av seg med filter?

#1

him sa for siden:

Så noen jeg kjente som postet bildet av seg med filter på FB - jeg ble helt satt ut, jeg!

Men jeg også prøver jo å ta bilder hvor jeg ser mest mulig flatterende ut (lys, vinkler). Prøver jo også så sånn nogenlunde ut i RL (klær, sminke, personlig hygiene - shoutout to Mave sin tråd, det går bra med meg altså! :humre: ). Bruker masse hudpleie (både på grunn av utseende, men også fordi jeg greier jo ikke å starte med noe uten å nerde på det ... :sparke: ) Tar også "morrobilder" med filter (sånn alver, dødningehoder etc)

Men jeg reagerer altså på bilder i SoMe hvor folk har satt på filter, for å se "bedre, penere" ut. Og lurer på hva dere tenker?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg kniser litt inni meg og så går jeg videre.


#3

liefje sa for siden:

Hvis det er tydelig filter, er det greit. Da skjønner man jo at de ikke prøver å skjule noe, selv om det er harry. Jeg er ikke så selvironisk at jeg legger ut stygge bilder av meg selv sånn til "hele verden" og har en mann som automatisk tar 5-6 bilder slik at jeg kan velge det beste etter mine kriterier. Hehe. Ikke dobbelthake f.eks. for det HAR jeg virkelig ikke. (mener jeg selv) Men filter er helt utelukket, selv om det er synlig.


#4

sindrome sa for siden:

Jepp :D


#5

Input sa for siden:

Hvorfor er filter harry mens sminke er mer eller mindre selvsagt? Sminke er da bare et fysisk filter.


#6

Fluke sa for siden:

Frontkmeraet mitt var stilt inn automatisk på beauty-face og jeg måtte jobbe en hel del for å finne ut hvordan jeg slo det av, så jeg har altså lagt ut mange bilder av meg og mann der vi ser veldig unge og pene ut. Nå har jeg fikset det, så nå er bildene av oss sanne. :jupp:


#7

liefje sa for siden:

Godt poeng. Forskjellen er jo at sminke synes i RL også, mens filter bare er virtuelt. Men såklart gjør også sminke store forskjeller på utseendet.


#8

Syrinx sa for siden:

Et filter løfter, gjør smalere, pyntet og ordner. Ikke sammenlignbart med sminke vil jeg mene.


#9

Timar sa for siden:

Det var mitt kamera en periode også. Det tok litt tid før jeg innså at jeg på ingen måte var så ung og vakker som bildene skulle tilsi. Akk, den illusjonen var vond å miste. :humre:

Jeg vet ikke om noen andre skjønte at selfiene mine var fikset på. Ingen sa noe. Ikke til meg i hvertfall :humre:

Jeg blir nok litt overrasket når jeg ser bilder av voksne folk (damer) som helt opplagt har brukt den type filter. Og lurer vel på hvorfor de føler de må bruke filter for å vise seg fram. For hvem er det egentlig de viser fram da?


#10

Karamell sa for siden:

Noen filter løfter og smalner, mens andre bare glatter. :knegg: Og noen legger på eller "trekker fra" farge.

Jeg bruker bare de filtrene som ligger ferdig på Insta eller Snap, der du blar bortover og endrer farger, etc, men som regel ser naturbilder etc mye bedre ut uten filter, er min mening. På selfies kniser jeg litt over de som kun poster med det glattefilteret. Sånne sommerfugler og hundeører er vel ganske utdatert nå, føler jeg. Til nære venner kan jeg jo sende tullebilder frem og tilbake med ulike filters, da, men det begrenser seg jo hvor lenge det er moro. :knegg: Mine bilder er stort sett helt uten filter, men vinkel kan være nøye planlagt. Mine dobbelthaker er forbeholdt rl. :p

Jeg vet det finnes egne apper, da, der man kan gjøre "alt mulig". Kan umulig ble bra. :skeptisk:

Jeg hørte/leste at tiktok automatisk legger til et bjutifilter når man poster, og at man aktivt må skru det av selv. Det er jo trist mtp målgruppen på den appen.


#11

daffy sa for siden:

Har en bekjent på ca 70 som er kjempeflink til å ta bilder. Hun legger ut masse fine naturbilder og mye av seg selv med heftige løft- og antirynkefunksjoner. Etterfulgt av en lang rekke hashtags ink «beatuiful girls» og natural beauty.

Jeg syns der er litt sjarmerende jeg. Forfengelighet er en sterk drivkraft for mennesker.


#12

sindrome sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg synes det er harry, men jeg synes det er forskjell på å legge ut bilder av meg selv der jeg presenterer et utseende som jeg aldri kan matche irl og bilder av meg selv med sminke, som er noe jeg også kan matche irl.

Jeg sender bilder av meg selv med filter for moro, til venner/familie, men tror ikke jeg har gjort det i en kontekst der jeg har frontet det som mitt faktiske utseende, brukt det som profilbilde elns.


#13

liefje sa for siden:

Apropos beauty filter hadde jeg en gang reklamefilmshooting på badet mitt. Der hadde de spesiell lyssetting og litt svak røyk/damp for å gjøre modellen så vakker som mulig. Det funket som bare det! Jeg gikk inn og ut for å se meg selv i speilet. :knegg: Mye mer naturlig enn filter på bilder.


#14

Charlie sa for siden:

Synes det er sykt snålt å bruke #naturalbeauty, ihvertfall. :knegg:

Filter på profilbilder faller litt i nip&tuck for meg. Synes det er litt trist, det er ikke pent og det er litt synd på dem som tenker det er noe de burde gjøre. :blånn: Siden du spør hva FP tenker. Som regel interesserer det meg ikke så mye at jeg gjør meg opp en mening om det. De får bare holde på. :)


#15

Pelle sa for siden:

Jeg humrer og lurer på om de tror at folk ikke ser det. Hsr en bekjent som bruker innmari glatt filter, hun ser jo helt død ut i fjeset.


#16

him sa for siden:

Jeg har aldri sett det før. Altså: Jeg har sett en masse bilder med filter, men ingen som bare har postet bilder med forskjønnende filter som "vanlige bilder" Nei, dette var sånn "bli pen" filter Ah! Tror det er en iPhone ting! (Og nå du sier det så tror jeg det er det som skjedde i det tilfelle jeg så - for det var også satt filter på venninnen :humre: ) Bra med en forklaring! Jeg ble så overrasket! Enig at det var en litt spesiell tagg! (Dere kan henge på #over50woman taggen på instagram hvis dere vil se filter i alle former og funksjoner!

#17

frukt sa for siden:

Tenker ikke så mye over det. Bortsett fra på Tinder og sånt. Mye beauty filter, kaninører og den slags der. Sånne folk har jeg bladd rett forbi. Driver heldigvis ikke med dating lenger.


#18

Maverick sa for siden:

Det har særdeles liten innvirkning på min hverdag, og det er neppe disse med de svært opplagte og lite raffinerte skjønnhetsfiltrene som gjør at ungdommen ønsker seg plastisk operasjon til konf, så det tenker jeg lite annet enn «live and let live» om.


#19

Karamell sa for siden:

Tror ingen føler det har innvirkning på sin hverdag.


#20

Karamell sa for siden:

Hæ, nei tror ikke iPhone har dette? Jeg tenkte, da jeg leste det, at det må være en androidting for det har ikke min fon. (Men min begynner jo å bli to år gammel da, så Ting kan ha skjedd).


#21

Fluke sa for siden:

Jeg har ikke iPhone. :nope:


#22

him sa for siden:

Nå er det kanskje bare meg som lurer på hvordan jeg ser ut ... Om jeg også har hatt filter på? :lol: Hmmm ... :skremt: Det har jo ikke innvirkning på hverdagen min - og dette er faktisk første gangen jeg har sett det (men etter å lest i tråden tenker jeg det var noe automatikk - en ting er jo å sette på filter på seg selv, men å sette det på venninnen var vel enda mer overraskende)

#23

Toffskij sa for siden:

Min iPhone insisterer på å vise meg hver eneste rynke og røde flekk i overveldende detalj.


#24

him sa for siden:

Jeg varierer veldig i utseende fra selfie til selfie. Har en ganske gammel telefon, og den er rimelig lyssensitiv. Men jeg eeeeelsker å ta bilder med den. Har alt for mange bilder på instagram fårråsidetsånn :humre:

#25

Maverick sa for siden:

Hvis man har frontkamera på iPhone i portrettmodus blir det fort ganske glætt. :knegg:


#26

liefje sa for siden:

Måtte prøve og jeg ble faktisk glættere uten portrettmodus


#27

Maverick sa for siden:

Glemte: det er med «spisslys»- og «studiolys»-innstillingene, ikke «naturlig lys».


#28

liefje sa for siden:

Det var noe annet ja. Teller det som filter? :fnis:


#29

GydaG sa for siden:

Her har jeg ett par venner rundt 30 på snap som bruker filter på 90% av det de sender, og egentlig gjør det meg mest trist.
Har selvsagt testet ut filtrene på snap og tenkt «oj, kan jeg se sånn ut altså» men det fikk meg faktisk til å ta mer selfies uten filter for å venne meg til hvordan jeg ser ut. Oh jeg er alt for lat til å gidde å sminke meg så da er det bare å jobbe med å være fornøyd med at man lever. Eller noe sånt.


#30

Pepper Lemon sa for siden:

Oioioi! Jeg visste ikke at det fantes. Dæven, det gjorde jo underverker på selfien! :knegg:


#31

Mex sa for siden:

Se her ja. Lærte noe nytt i dag også. :knegg:

Ellers; kan ikke si at jeg har lagt merke til at venner/bekjente legger ut selfier på some annet enn i Snapchat kanskje. Men her er det like mye tullefilter som blir brukt.

Jeg irriterer meg kanskje mer over enkeltes enorme eksponeringsbehov og legger ut selfier av seg selv hele tiden.


#32

Inagh sa for siden:

Jeg tror ærlig talt jeg ikke har lagt merke til om folk bruker slike filter eller ikke jeg, men nå har jeg funnet ut at telefonen min både gjør meg smalere og fjerner rynker om jeg vil. :knegg:


#33

Strå sa for siden:

Jeg er enig i at sminke er filter det også. Bortsett fra det så bruker jeg uhyre sjeldent filter om jeg tar bilder selv. Og jeg bruker sminke sjeldnere enn det er flom på Grønland. Hva andre gjør tenker jeg ikke noe om sånn til vanlig.


#34

Input sa for siden:

Det jeg synes er trist er de som bruker filter når de legger ut bilder av små barn. Ser det overraskende mye i termingruppa på snap. De ungene er to år gamle.

Jeg bruker null sminke i det daglige, men av og til filter på selfies akkurat nå. For jeg har sånn kreftgrå ansiktsfarge og det er kjipt.


#35

Tjorven sa for siden:

Ops. Der lærte jeg noe nytt i dag. Det gjorde overraskende stor forskjell. :runforhills: Jeg hadde ikke lagt merke til portrettmodus en gang.

Jeg kjenner at dette frister neste gang jeg skal ta bilde av noe jeg har strikket eller sydd. Det ser jo nesten helt ekte ut også.


#36

Karamell sa for siden:

Jeg har prøvd portrettmodus noen ganger og jeg liker virkelig ikke det jeg ser. :knegg: Generelt liker jeg ikke frontkamera i det hele tatt. Jeg derimot liker godt Snap sitt frontkamera. Ja, kvaliteten er dårligere, men jeg ser ut slik som jeg ser ut i speilet! Speilvendt altså! Alle dere andre stakkarer må leve med meg IRL slik jeg ser ut i frontkamera. :knegg: Helt skjev, jo! :runforthehills:


#37

him sa for siden:

Ja, det er virkelig beroligende å se seg selv speilvendt. Oppdaget det da jeg hadde foto på skolen og vi fremkalte bildene "feil" (med fotopapir, væsker og rødt lys. Nesten så jeg ikke tror det selv når jeg tenker tilbake, denne måten å fremkalle bilder på virker helt ... absurd nå :humre: )


#38

Charlie sa for siden:

Jeg håper virkelig ikke mine selfier er med portrettfilter! :rofl:

#momselfie #bypåsegselv


#39

liefje sa for siden:

De innstillingene på portrettmodus har bare med lyssetting å gjøre har jeg lest meg til. Det er ikke et glam filter som andre. Det forandrer ikke mer enn riktig naturlig lys hadde gjort, ref folk som tar bilder ved vinduet og folk som sørger for god lyssetting for teamssamtsler etc. (for Ikke å glemme vposeringer og kameravinkel og sånt - mange holder tlf høyt for å ta mer flatterende selfier)



#41

GinaK sa for siden:

Har ikke sånne gøye ting på min Samsung. Men nå fikk dere meg iallefall til å ta en nærmere titt i portrettmodus og innså at det er på tide å kamuflere grå skill. :cool:Så nå sitter jeg her med farge i etterveksten. :riktig:


#42

Charlie sa for siden:

Tror det er det barnet omtaler som "momselfie". :knegg:


#43

Fluke sa for siden:

Ja, altså det gjør jeg. Trenger jo ikke å vise dobbelhaken alltid. :blånn:


#44

Zulu sa for siden:

Momfie :nemlig:


#45

Lykken sa for siden:

Jeg fniser når jeg ser damer 50+, mest tidligere kollegaer, som i tillegg til Botox og fillers osv har på filter så du knapt ser at det er dem.


#46

Røverdatter sa for siden:

Du ble satt ut av det nå? I 2022? Jeg var sikker på at den tråden var minst 10 år gammel. :humre:

Min strategi er å beholde profilbildet fra 2011 liver ut. :nemlig:


#47

Einhyrningur sa for siden:

Jah! Jeg er faen (!) helt skakk i fjeset når jeg bruker frontkamera! Hva er greia?!


#48

him sa for siden:

Får presisere :D De andre filterbildene jeg har sett (og som jeg har postet selv) er med sånne "tullefiltre", ikke filtre som er laget for å forskjønne folk Jeg har faktisk bestemt meg for å bytte profilbilde jevnt og trutt. Jeg synes det kan være ok å bruke fb til å holde kontakt med en del personer og da kan det være ok at de vet hvordan jeg ser ut.

... men ut fra siste oppdatering fra FB skal vi vel se mer og mer reklame og mindre og mindre til "vanlige folk" så ...


#49

sindrome sa for siden:

Tror at det har å gjøre med at du blir speilvendt når du bruker det kameraet. Da blir du skeiv "feil vei" ift hva du ser i speilet og det blir veldig rart. Du kan speilvende bildet etter at det er tatt for å få riktig skeiv igjen.


#50

Karamell sa for siden:

Kan man? På Eplefon?

Ja, det er jo derfor, som jeg også skrev tidligere.


#51

Fintdethei! sa for siden:

Datteren har en app for å snu bildet tilbake (eplefon), kan sjekke med henne hva den heter.


#52

Skilpadda sa for siden:

Du trenger ikke noen iphone-app for å speilvende et bilde; hvis du velger bildet i bildelisten din og velger Rediger, og så snu-og beskjære-valget nederst til høyre, så er det en knapp for det (den øverste til venstre).




#55

Karamell sa for siden:

Takk! Den firkanten bruker jeg mye for cropping, men har aldri testet den "trekanten". ;)


#56

Fintdethei! sa for siden:

Jøss, takk Skilpadda! Der lærte jeg også noe nytt!


#57

Malama sa for siden:

På mobilen er det lett å finne feed som er uten disse millionene av reklame. På pc har jeg ikke brukt det så mye at jeg har funnet den enda.


#58

Input sa for siden:

Hvordan?


#59

Malama sa for siden:

Den der.

Men jeg er ikke bestevenn med den. Den prioriterer grupper annerledes, så jeg må nok jobbe litt med å bli enig med meg selv om hvordan jeg vil ha det.

Ender ofte med å bruke den vanlige og irritere mer over at jeg trykker på dumme reklamer


#60

Karamell sa for siden:

Takk! Men samtidig får jeg opp -veldig- mange arrangement som folk er interessert i. Usikker på om den viser "alle venner" eller bare de jeg samhandler mest med.


#61

Malama sa for siden:

På den freden oversvømmes jeg av en gruppe for et spill jeg ikke spiller lenger. Så den meldte jeg meg ut av. Da overtok en lokal kjøp og salg gruppe de øverste plassene.

I den vanlige feeden med reklame har jeg alltid div camping - innlegg først. Det passer meg bedre ;)


#62

Hyacinth sa for siden:

TAKK!!! :elsker:

Jeg ser normal ut igjen!!! :jippi:


#63

Maverick sa for siden:

Jeg er dypt fascinert over at det finnes så mange der ute som ikke trykker på alle mulighetene umiddelbart og går rundt uten å vite om spisslys- og speilvendingsverktøy etc. :knegg: Er dere ikke nysgjerrig på hva knappene gjør, mennesker? :skingrestemme:


#64

him sa for siden:

Som oftest går det "motsatt vei" - jeg har et ønske om en viss type funksjonalitet og så prøver jeg å finne den (og da oppdager jeg ofte litt forskjellig på veien). Sjeldent at jeg bare prøver for å prøve


#65

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker faktisk både den første firkanten Skilp viste, og også den andre, men jeg har bare brukt det til å gjøre liggende bilder om til stående og beskjære dem. Jeg visste ikke at man kunne speilvende selfier. Sikkert fordi jeg aldri tar selfier, nettopp fordi jeg ser så skjev ut i trynet.

Portrett bruker jeg også ofte. Mest når jeg tar bilder av planter og andre småting som trenger blurry bakgrunn. Og av og til studiolys etc, men jeg føler det er litt filter, egentlig.


#66

Hyacinth sa for siden:

Men folkens: Jeg hater som sagt selfier fordi jeg ser skjev og «feil» ut. Jeg ser ikke sånn ut i speilet. Men da lurer jeg på om andre folk ser meg som selfien eller som i speilet? Er selfien mer ekte? Men det jeg i tilfelle ikke forstår da, er at når andre tar et vanlig bilde av meg, så ser jeg normal ut. Og når folk tar bilde av meg, så er det jo det de ser foran seg de tar bilde av?


#67

007 sa for siden:

Absolutt ikke. Jeg har akkurat funnet ut at jeg har rutenett i fotoappen.

Hva jeg tenker om folk som poster filterbilder? Fint lite, men jeg er litt lei av sommerfugler og kaninører(?).

Jeg har en ex-kollega (63) som bare bruker glattisfilter. Når det gjelder henne tenker jeg at det er synd, all den tid jeg vet hun bruker tusenvis av kroner på botox og fillers. Og så er det ikke nok, liksom? Fryktelig bortkastede penger!


#68

IzziCreo sa for siden:

Nyyydelig! Den ser dog litt annerledes ut på min Samsung, men endelig så har jeg skjønt hva som er galt med bildene av meg - de er speilvendt :what: :knegg: Burde poste på "lært-i-voksen-alder-tråden" nå skjønner jeg...


#69

IzziCreo sa for siden:

Jeg har testet ut alle, bruker maaange av de aktivt, og til og med speilvendt-knappen, MEN det har ikke slått meg at nettopp det var problemet med bildene jeg har tatt av meg selv. Så nå spør jeg meg selv selvsagt "hvorfor i huleste tenkte du ikke at det kunne være feilen, you asswipe"... Men nå vet jeg i det minste hvorfor jeg tidligere ble bra på bilder, men ikke etter at mobilen kom liksom :dåne:


#70

Karamell sa for siden:

Jeg hater det også, pga skjevheten. Me jeg tror jo at man egentlig er skjev "den speilvendte veien" også, og at det er vane. Dermed så ser vi ikke rar ut for andre folk. Og når ansiktet er i bevegelse hele tiden, så vises ikke den naturlige asymmetrien de fleste av oss har litt av.

Men skrekk og gu, nå kom jeg må at min "normale speilvendte" sikkert ser heeeelt rar og skjev ut for andre!! :skremt:


#71

Karamell sa for siden:

Jeg har alt postet det der. :knegg:


#72

Retz sa for siden:

Jeg kjenner bare et par stykker som en gang i blant bruker «forskjønnende» filter, og de kan også legge ut bilder som er lite flatterende, f.eks nærbilder når man har en bad hair day eller svette etter-trening bilder. Da tenker jeg ikke noe særlig over den sporadiske filterbruken. Så lenge det ikke er reklame med i bildet, så får folk gjøre som de vil. Morofilter på voksne synes jeg ikke er morsomt i det hele tatt med mindre det kobles med en treffende tekst.

Jeg redigerer ofte bildene mine, både selfies og andre, men har da et par faste ting jeg retter på, det er å redusere kontrast og metning ørlite grann, pluss å skyve fargetonen et par hakk mot rødt. Ser ikke helt hensikten med filterbruk, de som kjenner meg vet jo hvordan jeg ser ut og når det gjelder de som ikke kjenner meg, og som måtte finne på å forville seg inn på instakontoen min, så betyr ikke deres mening om mitt utseende noe som helst. Mitt siste bilde på story var forøvrig et etter-løping bilde; rød, rynket og svett. Berre lekkert.


#73

Blondie sa for siden:

Jeg har jo visst om speilvend-funksjonen, men har aldri tenkt på å bruke den på bildene av meg. Jeg tar ikke så ofte selfier (eller momfier, da, jeg vil gjerne slippe dobbelthake), men det er beroligende å kjenne seg selv igjen. :knegg:


#74

kamp sa for siden:

Jeg leker meg med portrett modus på iPhone og setter så sammen bilder med PicFrame og lager kule plakater.


#75

Hyacinth sa for siden:

Ingen som vet?


#76

him sa for siden:

De ser deg ikke-speilvendt.


#77

Hyacinth sa for siden:

Altså som på en selfie? :skremt:


#78

Skilpadda sa for siden:

Ja, det kan jo være greit å tenke på at hvis du speilvender selfien din, så vil alle andre synes du ser litt rar ut, på samme måte som du selv synes på ikke-speilvendte bilder. :knegg: Så det er verdt å tenke over om det viktigste er at du synes du ser normal ut, eller om resten av verden synes det!

(Når det er sagt, så blir det litt mer forvrenging på selfier enn på «ordentlige» bilder fordi du er nærmere kameraet og [mumle mumle ett eller annet om optikk og linser]. Så det er nok også en grunn til at du synes du ser bedre ut på vanlige bilder andre folk tar - du får trøste deg med at det er sånn de andre synes du ser ut!)


#79

Hyacinth sa for siden:

Jo takk. :knegg:

Men altså. Jeg er antakelig stokk domm, for jeg forstår faktisk ikke dette. Hvis mannen min tar et helt vanlig bilde av meg, ser jeg normal ut. Og det må jo være slik han faktisk ser meg at bildet blir? Når jeg tar et bilde av ham, så ser han ut slik jeg ser ham.

Når jeg derimot tar en selfie, ser jeg forvrengt og speilvendt ut. Hvis jeg da bruker det du nå lærte meg om å snu bildet, ser jeg ut slik jeg ser ut på alle andre vanlige bilder. Det eneste er at folk ikke ser at det er en selfie?

:vetikke:


#80

Skilpadda sa for siden:

Når du ser deg i speilet, så ser du såklart speilvendt ut. Men når mannen din tar bilde av deg, så ser du ut sånn som han ser deg. Det vil være litt forskjell på hvordan du ser ut på et vanlig bilde og i speilet, men det varierer sikkert fra person til person hvor stor forskjellen er (kanskje det har å gjøre med hvor symmetrisk eller «skjev» man naturlig er i ansiktet).

En selfie er ikke speilvendt, så det er det samme ansiktet som på et «vanlig» bilde, men både optikken i telefonkameraet og det at du er ganske nær kameraet gjør at ansiktet vil bli litt forvrengt. Og antagelig er det den forvrengingen, kombinert med det at bildet ikke er speilvendt, som gjør at du synes du ser rar ut - men når du speilvender det, så fjerner du en del av det «rare», sånn at du synes du ser normal ut? :vetikke:

(Har du spurt mannen din, eller noen andre som kjenner deg, om de synes du ser «riktigst» ut på en vanlig selfie eller på en du har speilvendt?)


#81

Hyacinth sa for siden:

Hmmm. Takk for forklaring!

Nei, har ikke spurt, men skal definitivt gjøre det.


#82

Karamell sa for siden:

Og mumle mumle leste at nesen blir større på selfier pga noe du mumlet om der.


#83

Hyacinth sa for siden:

Ja. Jeg har sykt skeive nesebor og en ikke-symmetrisk nese. Det kommer så tydelig fram på selfier at det ser helt ille ut. I speilet ser det ikke slik ut, heller ikke på bilder andre tar av meg. Joda, de er skeive, men ikke på selfiemåten. Det er helt ekstremt iøynefallende og fremtredende.

Når jeg spør andre om dette, svarer de at de ikke legger merke tii det, men jeg er usikker på om de sier det for å være greie. :knegg:


#84

Karamell sa for siden:

Det er forresten munnen min som ser teitest ut på selfier. Jeg vet jo at jeg har et skjevt smil, så for meg blir smilet skjevt feil vei. Jeg liker heller ikke bilder som andre tar av meg, men ikke pga skjevheten, men fordi det er for lite fugleperspektiv på dem. :knegg: Hva ER det med at jeg synes jeg ser slankere ut i speilet enn irl? :p


#85

Elise sa for siden:

Barna mine mener at mitt front-kamera er helt fullstendig horribelt og gir steike rare bilder - av alle. Så det kan være mobilen. :vetikke:


#86

Elise sa for siden:

Og du kan jo sjekke om du synes det blir bedre ved å speilvende, Hyacinth. Hvis du fortsatt ser rar ut på selfier må det være noe annet enn det.


#87

Hyacinth sa for siden:

Jeg ser langt bedre ut når jeg speilvender. Men jeg ER jo litt skjev i trynet uansett. :knegg:


#88

Fintdethei! sa for siden:

Så da blir det plastisk kirurgi? :fnis:.


#89

Hyacinth sa for siden:

Ja, sant… :sukk:


#90

Pelle sa for siden:

Jeg har en venn som la ut en sommer selfie og skrev at det var modig og creizi å legge ut bilde uten sminke. «Men ikke uten filter» hadde jeg lyst til å skrive da….


#91

Stompa sa for siden:

Det som overrasker meg mest med denne tråden, er at så mange av dere tydeligvis både får og tar mange selfies. Det får/gjør ikke jeg. Snappene jeg sender er stort sett skeive bilder av en detalj (et kne, litt av foten), mat eller vin, eller utsikt, vanligvis med tekst. Det samme gjelder for snappene jeg får fra venninner. Ungene sender av og til selfies, men de er alltid i rare vinkler med vilje. Det er også uhyre sjelden at noen jeg kjenner legger ut selfies på FB eller Instagram. Resultatet er dermed at jeg aldri har testa ut noe på kameraet, og jeg tror ikke jeg hadde sett det hvis noen brukte filter. :gruble:


#92

zinatara sa for siden:

Telefonen min har en sånn automatisk innstilling på beauty filter på portrettfunksjonen, men jeg har slått den av. Men tror det tok en stund før jeg oppdaget det. Heldigvis er standarden bare bittelitt mindre rynker og jevnere hud og ikke type kosmetisk kirurgi der hele skallen har endret form.

Jeg må innrømme at jeg ikke alltid er god på å oppdage filter og photoshopping så lenge det ikke er veldig merkbart. Det er heller ikke alltid så godt å vite hva som er filter og hva som er sminke og godt lys. Jeg kan jo ta to selfier og få veldig ulikt resultat basert på vinkel og lys.


#93

Hyacinth sa for siden:

Jeg tar aldri selfies (både pga skeivheten og fordi jeg ikke vet hva jeg skal bruke dem til), men jeg har jo prøvd funksjonen. Det er uhyre sjelden jeg mottar noen også. Det måtte i tilfelle være ei venninne i hengekøye eller på kafé som nyter etterlengtet alenetid eller noe i den duren.


#94

veobra sa for siden:

Jeg ar bare en bekjent som legger ut selfies med filter. De er aå tydelig med filter og trutmunn at man ser det er med vilje for å tøyse. De fleste andre som har bilder av seg selv hsr med mye mer enn bare eget ansikt. Jeg tar noen selfies, men bruker dem ikke til noe.:knegg:


#95

Syrinx sa for siden:

Snap: sender selfies rett som det er. Tullebilder, bilder jeg føler meg fin på, usensurerte selfier fordi jeg lo meg i hjel av eget speilbilde den morgen osv. Bilder med og uten filter. Mest uten. Bare tull og stakkars snap-vennene mine må tåle det fordi de er det sosiale livet jeg i stor grad har.

Insta/face: legger ut en selfie i ny og ne, helst for å skryte hvis jeg har vært friskus tror jeg. Aldri med filter.


#96

Blondie sa for siden:

Jeg sender bare selfie til kjæresten. :knegg: Ellers er jo problematikken tilstedeværende når det skal tas profilbilder, for eksempel.

Bilder med filter klarer jeg ikke å ta seriøst, jeg synes ikke det er morsomt eller pent i det hele tatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.