Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vil jeg ha EdP eller EdT?

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg har hatt mange år uten parfyme nå, men et gjensyn med "min" duft har gjort at jeg ønsker å gjenoppta bruk. Men vil jeg ha EdP eller EdT? Jeg har alltid valgt EdT for at ikke duften skal være gjennomtrengende og for tung. I tillegg har jeg en mann som ikke tåler sterk parfyme o.l, så jeg har aldri brukt mye uansett. Sier valget seg selv da? EdT? Hvis det har noe å si så er det Issey Miyake L'Eau d'Issey.


#2

Charlie sa for siden:

Jeg har alltid valgt som deg av samme grunner som du nevner. Så +1 på EdT.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg forstår argumentene, men EdP lukter alltid så veldig mye bedre. Man må bare bruke mye mindre.


#4

IzziCreo sa for siden:

Så de lukter forskjellig? Det har jeg aldri tenkt på :sparke:


#5

Niobe sa for siden:

Forskjellig og forskjellig. Det er jo mer parfymeolje i edp enn edt, så den lukter både sterkere og lengre. Dermed er det mer toppnotene i en duft som preger lukten på en edt, altså den lukten som kommer med en gang man lukter på/sprayer parfymen. Hjertenoten er selve lukten, den man kjenner etter en stund. Det er som regel den som er best, og den kjenner man lengst og mest med edp.


#6

løve70 sa for siden:

:nemlig: Jeg gikk derfor alltid for EdP. Kanskje jeg også skal prøve å gjenoppta parfymebruken......


#7

IzziCreo sa for siden:

Takk for forklaring, Niobe. Det at den henger lengre i er viktig, og egentlig noe jeg har synes har vært litt dumt tidligere siden jeg ikke har brukt så mye i utgangspunktet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.