Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva se og spise i Groningen

#1

Frøy sa for siden:

Jeg og ungene skal ut på eventyr til Groningen i Holland og jeg Googler meg gul og grønn, men FP er jo ganske bereiste og fulle av gode tips, så kanskje har noen tips om Groningen også?


#2

meisje sa for siden:

Jeg skulle klatre i martinitårnet og besøke Groninger museum. Jeg skulle også videre å leie sykler en halv dag og sykle rundt i området.

Når det gjelder mat hadde jeg hatt lyst til å besøke Her groene stol og het Toetjesparadijs (dessert restaurant). Jeg skulle også ønsket å spise lunsj på et pannekakehuis til lunsj en av dagene..


#3

Isolde sa for siden:

Henger her for tips. Skal være der i flere uker i høst.


#4

amylin sa for siden:

Kan skrive mer senere, har jo vært en god del ganger i Groningen. De har noen koselige smågater ved togstasjonen med koselige butikker. Det er en god del pannekakehus i byen, mener de har et rett utenfor sentrum ombord på en båt, men det må jeg sjekke opp om var der.


#5

Tjorven sa for siden:

Når vi reiser på ferie, så forsøker vi å spise «riktig» mat. Så dere må prøvesmake gauda-ost (i andre Nederlanske byer er det godt med ostebitikker som deler ut smaksprøver), spise pannekaker/poffertijes og faktisk forsøke indonesisk mat (Nederland koloniserte Indonesia og det er masse restauranter som serverer «rijsttaffel» som gir mange forskjellige smaker i ett måltid).

Jeg har ikke vært i Gröningen, men ved hjelp av TripAdvisor klarer vi å finne restauranter uten å tråkke så altfor feil.


#6

liefje sa for siden:

Også må man spise bitterballen til en øl på bar eller broodje kroket (begge med sennep til) på en snackbar. Jeg er også veldig glad i utvalget av pålegg de har i Nederland dersom dere skal lage frokost selv - særlig alle salatene de har; Eiersalat, huzarensalat, oude kaas salat etc. Også filet americain (en slags veldig smørbar og liksom mildere form for tartar). Og alle ostene, såklart, jo eldre, jo bedre.

Veldig lenge siden jeg var i Groeningen, så jeg har dessverre ingen konkrete tips, tror jeg var på en heftig fest, det kan definitivt være grunnen til dårlig hukommelse. Men husker at det er en fin by.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.