Har akkurat lagd gryterett som krevde 5 dl vann og 3 dl fløte. Hadde ikke fløte og tenkte å bruke lettmelk. Siden det er lite fett i, erstattet jeg alt med lettmelk (8 dl).
Hvordan er egentlig det med å erstatte med melk ifht vann og/ eller fløte? Fordeler/ ulemper?
Jeg synes ikke det har så mye å si egentlig. Det blir ikke like fyldig, men jeg synes ikke det påvirker smaken i særlig grad. Selv bruker jeg som regel kokosmelk i stedet for fløte fordi jeg vil ha det melkefritt.
Jeg bruker nesten alltid melk eller noe annet, i stedet for fløte. Jeg blir lett uvel når maten er/føles fet, og synes ytterdt sjelden noe er bedre med fløte i.
Jeg velger også stort sett skummet melk istedenfor fløte, fordi det er det vi har i skapet. Jeg syns ikke fløte gjør maten bedre, jeg er ikke så glad i fet mat.
Da bytter man med hva man har; melk, rømme, creme fraiche etc. Hvis jeg bare hadde hatt lettmelk, hadde jeg nok droppet vannet helt slik du også gjorde. Kanskje hatt i en klatt smør også for å heve smaken.
Fett er en smaksforsterker.
Jeg foretrekker å heller bruke en liten skvett med feitfløte, altså gjerne mye mindre enn en oppskrift sier fremfor å bruke melk.
Jeg synes ikke melk gir den avrundingen ordentlig fløte gir.
I din oppskrift ville jeg nok ha brukt 7 dl. melk og 1/2-1 dl. fløte.