Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leve bedre UTEN Facebook, Instagram etc ?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg lurer rett og slett om jeg lever bedre uten å se på hvor fantastisk alle har det på insta og Facebook og har ikke slettet, men logget meg ut og slettet appene.
Jeg beholder snap og Messenger.
Litt urolig i forhold til skole etc, men håper jeg får med meg det som må til uten Facebook.
Dere da? Bruker dere mye sosiale medier?


#2

Syrinx sa for siden:

Jeg bruker både Facebook og Instagram mye, både til underholdning og styrearbeid. Mest underholdning. Føler ingen behov for å logge fullstendig av noen av stedene.


#3

007 sa for siden:

Jeg bruker også FB og insta mye, mest til underholdning. Jeg lar meg svært sjelden påvirke, bortsett fra at jeg får mange nye tur- og reisemål på ønskelista.

Om du påvirkes negativt høres det lurt ut å styre unna.


#4

Myria sa for siden:

Jeg bruker ikke Facebook mye, leser litt om familie/venner og poster lite selv, men siden det foregår en del ting på klassesidene der som det ikke informeres om på andre måter er det uansett ikke aktuelt å holde meg borte derfra. Messenger og Snapchat bruker jeg en del. Jeg er også innom Instagram daglig, mest til inspirasjon (strikking og mat i hovedsak) og jeg følger ingen som framstiller livet sitt eller seg selv som perfekt så for meg er Insta bare ren underholdning og helt uproblematisk.


#5

Wix sa for siden:

Jeg har slettet appene fra tlf min, men er innom daglig via pc. Brukte så mye tid på random scrolling. Har byttet det ut en del av det med dagbokskriving på mobilen, faktisk.


#6

-ea- sa for siden:

Siden jeg bor aleine så ville jeg bli helt asosial dersom jeg skulle kutte ut Snap, insta og face. Dessuten er det også en del av både jobb og styreverv å bruke sosiale medier, såe...


#7

millact sa for siden:

Bruker fb og snap. Hva andre poster påvirker meg lite.


#8

Anne C sa for siden:

Jeg bruker FB, Insta og Snap, men blir ikke påvirket av hva som er der. Jeg ser på filmsnutter om hage og planter, og hopper over det jeg ikke bryr meg om.

Jeg holder kontakt med mange gjennom både FB og Snap, og det vil jeg fortsette med. Jeg bruker like mye tid her inne som jeg gjør på hver av de andre. Bruker kanskje Instagram mest nå om dagen.


#9

venla sa for siden:

For meg er det ikke aktuelt å kutte ut, for mye av kommunikasjonen og informasjonen i livet mitt går på some. Men jeg rydder jevnlig opp i venner/hvem jeg følger, så det ikke blir for mye støy. Er mest på instagram. Facebook for grupper/nettverk. Snap og messenger brukes til å holde kontakt med familie og venner.


#10

liefje sa for siden:

Jeg elsker Instagram særlig å dele selv fordi jeg er så glad i å fotografere. Bare svært sjelden jeg har bilder av mennesker. Følger kontoene til venner og i tillegg mange som er relatert til mine interesser. Hopper kjapt forbi ting som ikke interesserer meg og rydder ofte blant dem jeg føler hvis de ikke lenger interesserer meg.

På Facebook bruker jeg messenger masse og et par grupper, men det er omtrent ingen i min vennekrets som poster ting lenger, så hele FB er langt ifra sånn det var. Jeg bodde lenge i utlandet og likte da å følge med på venner/bekjente, men den tiden er forbi.

Snap brukes til en gruppe, men ellers svært lite. TicToc har jeg ikke. Titter innom Twitter en sjelden gang.

Ville ikke ønsket å være foruten sosiale medier.


#11

Charlie sa for siden:

Bruker Messenger mye.

Er egentlig i prosess med å ha lyst til å slette FB-profilen min. Funderer over om jeg får til å slette alt, eller om hva som blir hengende, f.eks. når FB samhandler eller brukes som pålogging andre steder. Har lyst til å rydde opp på nett.

Har snap og insta, brukes innimellom.


#12

Karamell sa for siden:

Jeg lar meg ikke påvirke av andre, og er glad i mine SoMe. Jeg jobber svært lite og er ganske mye delvis ufør, og bruker mye tid på nettet som rekreasjon de dagene jeg ikke har jobb. FP er også et SoMe i mine øyne.

Jeg burde rydde på Instagram da, der følger jeg for mye som jeg ikke har interesse for mer.


#13

Lykken sa for siden:

I perioder jeg har det dårlig med meg selv, liten selvtillit, grubler og synes jeg ikke får til så mye, så blir venner og bekjente sine bilder og innlegg om toppturer og hvor mye de gjør av ulike aktiviteter og suksess i arbeidslivet osv en saus av for mye for meg og da har jeg vurdert å gå ut av alle sosiale medier for å skjerme meg selv. Men har ikke gjort det.


#14

Appelsin sa for siden:

Jeg liker å se hvordan andre har det og hva de liker å gjøre/dele, og har så stor glede av det at jeg ikke har lyst til å være uten FB eller Instagram.
Sosiale medier gjør at jeg kan holde kontakt med folk jeg ellers ikke ville hatt kontakt med, og det gjør det verdifullt for meg.


#15

Blondie sa for siden:

Jeg er veldig sosial og liker å ha kontakt både direkte og indirekte med mange. Sånn passer FB, Instagram, Snap og FP perfekt. Det gir meg mye også.

Samtidig merker jeg jo, særlig i ferietid, at jeg påvirkes i form av at livet litt er dørgende kjedelig. Det gir meg ofte lyst til å kunne finne på noe mer, men den følelsen hadde jeg kanskje hatt uansett.


#16

Pøblis sa for siden:

Det appelsin sier!
Jeg tenker at hvis noe gir negative tanker om en selv så bør man skjerme seg.

Men det er også viktig å være kritisk til hva man ser og hele tiden huske på at veldig mye av det man ser er kommersiell virksomhet. Jeg synes mye av det kommersielle influensere gjør i some, er forkastelig og tenker at vi alle må være bevisste forbrukere og lære ungene våre å være det. Forbrukertilsynet har hittil vært ganske lemfeldig i sin oppfølging av riktig reklamemerking, for eksempel. Jeg vet det er en litt annen debatt, men det er dessverre slik at en rekke kontoer i some, også de som slett ikke er superstore, kan ha kommersielle interesser bak ulike innlegg.


#17

Tjorven sa for siden:

Der formulerte du godt det jeg også tenker om Facebook og Instagram. (Snap har jeg utelukkende for å kommunisere med min datter.)

Jeg koser meg med å se hva andre driver med. Og så er det så mye nyttig man kan spørre om. Det var Facebook som hjalp meg til å velge sommerlitteratur, finne neste strikkeprosjekt (takk til Appelsin) og å skaffe knerten jobb i arbeidsuka (takk til Luftslottet). Det hjelper meg med å holde litt kontakt med folk jeg ellers ikke ville kommunisert så mye med.


#18

Input sa for siden:

Jeg får nesten aldri opp noe fra venner på FB lenger, men jeg er aktiv i en del grupper der. Synes det er praktisk å melde meg inn i en gruppe som er interessant akkurat nå og melde meg superenkelt ut igjen når det ikke er interessant mer (Akkurat nå: pottetrening. :knegg: ). Men savner å se mer til vennene mine, kanskje jeg bare har veldig inaktive venner?


#19

Anne C sa for siden:

Ja dette er veldig viktig for meg også.


#20

Milfrid sa for siden:

Godt sagt. Sosiale medier er viktig for meg for å holde kontakt med venner i utlandet og andre steder i Norge. Jeg har et veldig avslappet forhold til at andre lever et annet liv enn meg, og det eneste jeg er litt misunnelig på er vel de søte kattungene som enkelte har. Satt på spissen. :knegg:


#21

polarjenta sa for siden:

Dette. Det som ikke interesser meg scroller jeg bare forbi. Jeg lar meg ikke påvirke av SoMe, så derfor føler jeg det er enkelt å være der.


#22

him sa for siden:

For meg er SoMe veldig verdifullt. Jeg følger veldig mange kronisk syke og er ikke plaget av den "glossy faktoren" som mange sier plager dem på SoMe. Følger også en del jeg deler interesser med og folk jeg kjenner.

Regner også (som Karamell) FP som et SoMe

Tror det er veldig avhengig av hvem du følger. Jeg fulgte en del folk tidligere som var så happy-snappy at jeg tviler på at der de presenterte var reellt. Men blir jo litt satt ut av så mye gloss og glam


#23

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg elsker å få et innblikk i andres liv, gjerne mennesker som lever helt annerledes enn meg selv. Jeg har allikevel valgt å logge av Instagram nå en periode, rett og slett fordi jeg bruker alt for mye tid på scrolling. Ikke poeng i å kikke på andres liv hvis jeg glemmer å leve mitt eget, satt på spissen.


#24

Maverick sa for siden:

For min del er SoMe gøy når jeg gidder og har lite innflytelse på min hverdag (selv om det bare er fjas å si at man ikke blir påvirket, klart man blir det, om man ikke lever isolert inni en eikenøtt på en fjelltopp uten noe kontakt med omverdenen), det er litt hassle å opprettholde når jeg har lite tid og energi til rådighet og det hender jeg har hatt en litt surrealistisk dårlig samvittighet over å ikke ha gratulert noen med bursdagen på Face, for eksempel. :knegg:

Jeg har konto de fleste steder, men snap er sjelden i bruk, insta i varierende grad og Facebook har kuka til algoritmene så scrollingen der er ganske intetsigende. Tiktok og reels og slikt er fadermeg hypnotiserende så jeg prøver å holde meg unna, hehe.

Jeg har venner og bekjente som ikke er på feks insta og omtrent aldri innom Face (men på messenger heldigvis, så noe grep om moderne sivilisasjon har de fortsatt), hvor det er bevisst og de har det bedre med seg selv når de ikke irriterer seg over alle happysnappy kjernefamilier på ferieturer. Eller irriterer seg over at de irriterer seg. Og så videre. Litt som jeg bevisst unngår Dagbladet. :nemlig:


#25

Karamell sa for siden:

I går fikk jeg mail om at noen hadde lagt meg til på Ello? :eek: Hva var det igjen?


#26

Chablis sa for siden:

Bruker fb lite, Instagram innimellom, Messenger og snap mye. Koselig å ha kontakt med venner ,familie og få innblikk i hva de driver med.

Jeg påvirkes i liten grad av det, ellers hadde jeg nok slettet alt.


#27

-ea- sa for siden:

Dagbladet er jo et helv... Ello har jeg aldri hørt om?

Jeg bruker slumre-funksjonen på face ganske mye, på folk som deler for mye ræl etter min mening (videreposting av alt mulig irrelevant for meg). Pga før nevnte funksjon mht verv så slumrer jeg heller folk enn å av-venne dem.


#28

Strå sa for siden:

Jeg lever i hvert fall bedre med mindre bruk av sosiale plattformer, men det er for ofte at jeg roter meg bort. Det er bare FB, FP og Messenger jeg har igjen nå, andre apper og kontoer er slettet.


#29

Che sa for siden:

Akkurat sånn er det for meg og.


#30

Magica sa for siden:

Meg og! Og folk deler jo mest fine og hyggelige ting, men jeg forstår jo at alles liv består av litt forskjellig opp og nedturer!


#31

Trulte sa for siden:

Hovedgrunnen er jo at jeg bruker altfor mye tid på scrolling, og bør prioritere Real Life. Så det henger jo sammen med at jeg «irriterer» meg over at andre muligens har et mer sosialt liv enn meg!


#32

vixen sa for siden:

Akkurat sånn for meg også. Jeg er av dem som synes det er litt leit at folk bruker mindre fb. For meg har det vært og fremdeles er en fin måte å holde kontakten på. Jeg har flyttet en del og gjennom SoMe så føler jeg at jeg kan holde kontakt veldig lavterskel. For eksempel så skal jeg møte noen gamle venner nå når vi skal til new zealand og jeg tror at uten fb har jeg mistet de helt siden jeg flyttet derfra i 2005.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.