Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan dere gi meg deres beste brødoppskrift, uten elting?

#1

Trulte sa for siden:

Nå må jeg begynne å bake igjen. Men har ikke kjøkkenmaskin lengre, og da utgår elting!



#3

Shun sa for siden:

Trines matblogg har massevis av eltefrie bakstoppskrifter.

Jeg er svak for valnøttbrødet når det ikke er så viktig med grovheten.


#4

skyfri sa for siden:

Dette baker jeg når vi er leie av kjøpebrød. Enkelt og veldig godt.


#5

kamp sa for siden:

Dette er vist godt
frutimian.no/2012/11/20/eltefritt-gulrotbrod/

Ellers har jeg laget mye med emmer mel, enkorn og spelt som jeg kan finne oppskrift på.
Blir jo litt annerledes smak enn hvete men min familie elsker det ;)



#7

Geitrams sa for siden:

Jeg følger ingen oppskrift. Bruker 5 dl væske per brød og tilsetter mel, korn og frø til passe konsistens. Har i litt salt og en liten mengde gjær. Står enten fra morgen til sen ettermiddag/tidlig kveld, eller fra sen kveld til neste ettermiddag og godgjør seg.


#8

Anda sa for siden:

Har delt min enkleste her før, gjør det gjerne igjen;

600 gram mel/korn etter smak og ønsket grovhet
Ca 4,5 dl kaldt vann, avhengig av sammensetning av mel/korn
1 klype salt
1 klype sukker
0,25 teskje tørrgjær
Litt olje

Rør sammen, la stå under lokk over natta, hell i smørefri brødform, sett i kald ovn, skru på 200 grader og ta ut etter 55 min. Voila.


#9

IzziCreo sa for siden:

Jeg simpelthen elsker Mat på bordet-Ina sin kokebok Eltefri bakst, så den kan jeg anbefale.
Den jeg bruker aller mest nå er kneippbrødet hennes, da mine sære gutter ikke vil ha hele korn:

300 g spelt fin
300 g spelt sammalt grov
1 ss maltekstrakt
3 ts salt
5 dl vann
1/2 ts gjær

Pensler med egg og strør på valmuefrø. Det er prikken over i'en:hjerter:

Du trenger ikke bruke spelt altså, det er det jeg som gjør. I oppskriften står det hvetemel. Tror også det står sammalt fin og sammalt grov, men det er ikke alltid jeg får tak i i spelt. Kjører jeg spelt fin, så tar jeg ofte 100 g mindre fin og 100 g mer sammalt. Summert opp; det blir bra uansett :knegg:

Deigen kan stå 8-20 t på kjøkkenbenken, og så inntil 4 dg i kjøleskapet etter det. Bretter den noen ganger med mel før jeg tar den oppi brødform (str mellom stor og liten brødform). Etterheve 2t. Stekes på 200°C i 33 min. Jeg tar første del med varmluft, og så går over til over- og undervarme ca halvveis.


#10

Magica sa for siden:

Jeg bruker 6 dl. Har i litt kefir eller yoghurt naturell hvis jeg har. Bruker mel til grovbakst og hvetemel (ca 50/50). Litt havregryn og solsikkekjerner og sesamfrø. En dæsj honning.

Hvis deigen blir stående mer enn 20 timer så har jeg den i kjøleskapet. Den kan stå der i flere dager ved behov!


#11

Charlie sa for siden:

Jeg lager brødet som får verdens beste kokker til å stønne. :knegg:

Det er kategori loff, da.

www.nrk.no/osloogviken/1.12722357

Har prøvd litt med litt grovere mel også, vær obs på at det suger mer væske. Oppskriften er til et lite brød.



#13

Katinka sa for siden:

Denne. Aner ikke opphavsmann eller -kvinne.
Men du baker neppe andre brød etter at du har prøvd denne. Sies det.

Hm. Uleselig tekst på bildet. Det står altså:

GROVBRØD
1000 g hvetemel
350 g sammalt hvetemel
90 g solsikkekjerner
90 g gresskarkjerner
75 g sesamfrø
75 g havregryn
250 g linfrø
1 ss salt
50 g gjær
1,5 l vann

(jeg har også oppi litt honning)

Hevetid: 30 min under klede
Hell deigen i 3 godt smurte former/eventuelt former med bakepapir.
Hevetid 2: 45 min.
Steketemp: 225
Steketid: 40 min pluss 15-20 min uten former


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.