Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan male vegger tidligere malt med oljemaling?

#1

Primrose sa for siden:

Overskriften ble litt feil: hvordan male vegger som TIDLIGERE er malt med oljemaling.

Jeg har noen vegger innendørs som er veldig glatte og som jeg tror er malt med oljemaling. De er i hvert fall fra 60-tallet. De glatte overflatene gjør at jeg kvier meg for å male over. Vil vannbasert maling sitte greit hvis jeg prøver å male? Må alt sammen pusses først eller er det noen andre triks til forbehandling? :gruble:


#2

Appelsin sa for siden:

Jeg mener du kan bruke heftgrunn først, men hør med noen i ei malingsjappe aller først.


#3

Adrienne sa for siden:

Jeg ville testet en vegg først, gjerne en der det ikke er helt krise om det ikke blir superbra. Og først vasket med salmiakk og malt ett strøk med heftgrunn før vanlig maling.


#4

Primrose sa for siden:

Noterer. Aldri hørt om heftgrunn før, jeg er ikke så erfaren på dette. Tusen takk for tips! Mye er kult fra 60-tallet, men noen farger kan godt oppdateres.


#5

Charlie sa for siden:

Gjør ihvertfall ikke den feilen å tro at bare fordi en vegg er skikkelig, skikkelig gammel, så gjelder det ikke lenger. Brant oss på noen kvisthull for mange år siden. Trodde det holdt med en klatt kvistlakk på hver, men nei.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.