Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat i konfirmasjon (laget selv eller bestilt)

Laget mat selv eller catering i konfirmasjon

  • Laget mat selv
    13 stemmer
  • Laget mat selv, med hjelp av andre (typ foreldre osv.)
    11 stemmer
  • Catering
    50 stemmer
  • Annet (fortell)
    16 stemmer
#1

Musemus sa for siden:

Dere som har hatt konfirmasjon, har dere laget mat selv eller bestilt catering?

Poll kommer.


#2

Luftslottet sa for siden:

Jeg skal bestille catering. :nemlig:


#3

Nada sa for siden:

Jeg lagde selv.


#4

Tjorven sa for siden:

Vi hadde hele nonfirmasjonen til snuppa på en restaurant; i et eget rom.

Det var ikke planen. Egentlig hadde vi leid et lokale og bestilt catering. Men hun ble konfirmert i 2020, og da var det plutselig ikke lov til å ha over 20 personer i leid lokale. (Og ha dem i et rom på restauranten var helt greit i følge reglene. :snill: )

Jeg lagde all maten til snuppas dåp, og lovet meg selv å aldri gjenta noe slikt. :nemlig:


#5

Anne C sa for siden:

Vi har betalt oss vekk fra alt som hadde med mat og rydding og alt. Vi har ikke plass hjemme, og jeg orket ikke maset med å styre alt selv. Så vi har endt opp på to ulike steder der vi har kommet til dekket bord, og har bare kunnet dra derfra når festen var over.

Det kostet selvsagt mer enn om man gjør alt selv, men vi hadde spart penger til å kunne gjøre det begge gangene.


#6

Syrinx sa for siden:

En blanding.
Bestilte noe, laget/la opp det meste selv og pappa stilte med sin potetsalat, siden den tross alt er verdens beste.


#7

Blå sa for siden:

Vi hadde 50 gjester og bestilte catering.

Vi dekket og ryddet selv og bakte kaker (med litt hjelp).

Til storesøster, som valgte å ikke konfirmere seg, men hadde større 15 årsdag var vi hjemme og da laget jeg mat selv.


#8

zinatara sa for siden:

Første gangen bestilte vi koldtbord fra catering. Lagde litt mat selv i tillegg, mest for å tilfredstille litt kresne ganer. Andre gangen reserverte vi en liten restaurant og ble servert tre retters meny. Det ble lagt til rette for både allergier, kresenhet og vegetarianer, så det var også veldig greit.

Tror vi går for sistnevnte løsning også ved tredje konfirmasjonen. Det var utrolig lettvint og vi følte vi i større grad kunne nyte vårt eget selskap.


#9

Skilpadda sa for siden:

Vår hadde ikke konfirmasjon, men vi hadde familieselskap i tilknytning til 15-årsdagen, og det hadde vi på restaurant.


#10

liefje sa for siden:

Vi bestilte catering fra Kajsas og kaker fra Pascal og Baker Hansen. Hadde konfirmasjonen hjemme hvor det er god plass, men vi bestilte også utstyr (bord, stoler, duker, servise etc.) så om det ble noe billigere enn å ha det på restaurant, tviler jeg på. Jeg laget blomsteroppsatser og dekket bord, sånne ting synes jeg er kjempegøy, men mat til så mange blir for mye styr. Vi hadde ikke serverings- og ryddehjelp. 24 gjester, alle tilreisende fra andre byer og land. De fleste kom litt før selve konfirmasjonsdagen så jeg ønsket å ha tid til gjestene i stedet for forberedelser og matlaging.


#11

Charlie sa for siden:

vi har hatt to konfirmasjoner, begge ganger i selskapslokale med full pakke. Begge ganger hadde vi middag servert ved bordet. Det var mer gunstig prismessig enn koldtbord (faktisk), men vi gjorde det ikke mest pga pris men fordi da sitter alle ved bordet hele tiden istedetfor å gå til og fra i en buffet.

Hvis man tenker pris kan man sikkert spare noe hvis man har det hjemme og lager alt selv. Men det mange ikke tenker over, er når de leier lokale og så lager maten selv. Da tror jeg mange ikke tenker gjennom kostnadene ordentlig. Hvis man leier et lokale som koster 5000 (en helt vanlig pris for de populære utleielokalene her), så blir det med 30 gjester kr 166 pr person i lokale ALENE, med 50 gjester kr. 100/hode i lokale. Før man har kjøpt en eneste liten potet. Hvis man da legger til alle kostnader i innkjøp, mat og gaver til venninner som serverer, tror jeg differansen til å bare kjøpe full pakke og være gjest i eget selskap er relativt liten.

Første gangen hadde vi to retter, forrett og middag og så kakebord med kaker vi selv hadde med, andre gangen hadde vi gryterett og ditto kakebord. Begge gangene hadde vi avtalt servering av Mozell ved ankomst (fordi det er festlig og hyggelig, men også fordi det var begrenset plass på seremonien, og noen gjester kom direkte, da var det hyggelig at de ble mottatt med et glass).

Bare leverte bordkort, bordplan og servietter vi ville ha ekstra (ellers dekket de med hvite) dagen før. De gjorde absolutt alt. Det var også veldig deilig å kunne overlate matbehov til proffene. Meldte inn behov for tilrettelegging på forhånd og merket av på bordplanen de gjestene som hadde de ulike behovene, så servitørene visste hvem som skulle ha vegan, glutenfritt osv., og det var pølse og chips til noen av barna ved den første konfirmasjonen.

Hadde ingen bekymringer, og da det var slutt hadde de pakket kakene og vi bar gavene ut i bilen og takket for oss. Tror ikke vi kunne gjort det noe særlig billigere ved å bestille catering, men vi hadde det definitivt enklere. Det spørs selvfølgelig på hvor mange man er. Vi beregnet en 30-35 pers, og måtte da ha leid betydelig utstyr og hjelp eller leid lokale.


#12

Sissel sa for siden:

Vi har hatt begge konfirmasjonene på hotell med all mat inkludert, så jeg har ikke laget maten. :)


#13

star sa for siden:

Catering i begge.


#14

Blå sa for siden:

Charlie: Jeg er delvis enig. Det kommer en del ekstrakostnader også når man orger selv i leid lokale. Men, dersom man bestiller catering der så kan man bestille til færre enn man er, fordi byråene beregner veldig mye mat pr person og fordi man kan velge enklere løsninger til barn. Sist vi hadde et større arrangement var det ti barn under ungdomsskolealder og til dem beregnet vi ikke i buffeten, men hadde pølser som ekstra. Samtidig så var det ganske mye jobb, så jeg ser fordelene med å bare bestille alt ordnet.


#15

polarjenta sa for siden:

Vi lagde det meste selv, det eneste vi bestilte var vårruller. Det ble mye billigere enn å bestille alt. Nå hadde vi et billig lokale, tror vi betalte 5-600 kroner, om vi skulle bestilt catering hadde vi måttet ut med ca 10-12000 kroner, jeg tipper vi brukte 6-7000 inkl de kakene jeg bestilte.

Faren og en venninne av meg hjalp veldig mye.


#16

løve70 sa for siden:

Vi lagde det meste selv, med hjelp fra familie/venner. Hadde det hjemme og var ikke så mange (ca 20), så da gikk det greit å gjøre det på denne måten.


#17

Blondie sa for siden:

Vi har bestilt mat de to gangene vi har arrangert og skal det til vårens begivenhet også. Jeg orker ikke mer styr enn nødvendig og matlaging til 40 personer er veldig styr i min bok.

Vi ordner kaker, noen vennetjenester og noe selv.


#18

Pasta sa for siden:

Samme prosedyre begge gangene. Leide lokale til kroner 2.000,-. Hadde ca 40 gjester.
Venninner bakte kaker. Jeg og venninnen min laget koldtbord med varmrett, dekket bord og ordnet det meste. Noe bistand fra samboer, eksmann, foreldre og barn.
Aldri mer.
Dersom vi skal ha flere slike store selskap, så skal alt ordnes av andre. Jeg skal kun betale og kose meg med gjestene.


#19

Eia sa for siden:

Vi leide lokaler billig (1500,-), bestilte catering (270,- pr. hode) og bakte kaker selv. Det ble litt billigere pr. pers. totalt, men jeg hadde valgt 400,- pr. kuvert på restaurant, hadde jeg tenkt like langt som de bekjente av meg som hadde konfirmasjon på restaurant i nabobyen. All den jobben som hadde vært spart!


#20

Neket sa for siden:

Med nummer en hadde vi det hjemme med catering. Nummer to var korona-konf, det var på restaurant.


#21

Isolde sa for siden:

Lagde taco med flere typer kjøtt. Tok meg og sambo noen timer på lørdag ettermiddag.
Maten kom på rundt 2500kr for 30 personer. Mye rester.


#22

Bergensis sa for siden:

Bestilt mesteparten. Noko lagde me og noko fekk me frå andre. 2/3 frå catering, vil eg tru. Kjøpte berre ei kake (resten fekk me eller lagde sjølv - ca 20 stk).


#23

veobra sa for siden:

Akkurat på samme måte hos oss. Den ene var også under pandemien med begrensing på 10 personer. Det var jo ikke så mye mer styr enn en familiemiddag, egentlig.


#24

Pelle sa for siden:

Skal ha på restaurant


#25

Charlie sa for siden:

Enig i det med porsjoner. Første gangen hadde vi pølse og chips til 2-3 mindre barn, og det var en egen mye rimeligere pris. Det var restauratøren selv som tilbød å lage pølser til de yngste som det kunne være aktuelt for. Vi spurte de aktuelle foreldrene og merket av på bordplanen de barna som "bare" skulle ha pølse. De fikk også en goodiebag med litt fargestifter og ting å plukke på som vi laget til dem. :ja: Og så hadde vi tilgjengelig såpebobler, litt ringspill og sånt på terrassen og de ble bordplassert ved døra så foreldrene kunne gå ut en tur ved behov.


#26

millact sa for siden:

Bestilte catering; svært fornøyd. Bestiller samme sted i august neste år også.


#27

Tilde sa for siden:

Vi bestilte mat til alle tre konf.
Laget dessert selv.
Venninner og familie laget kaker.


#28

Magica sa for siden:

Bestilte mat/koldtbord. Tror vi kjøpte brød og smør selv på lokal kiwi (bestilte på forhånd).

Vi bakte kaker selv, dvs outsourcet til venner og familie. :)


#29

Kaprifol sa for siden:

Vi lagde maten selv i et leid lokale. Jeg skal aldri samarbeide med min eks om noe lignende igjen, heldigvis for det. Vi hadde 46 gjester, og det ble bare for mange oppgaver som falt på meg. Selv om jeg fikk mye hjelp av min familie.


#30

amo sa for siden:

Leid lokaler som vi pyntet og dekket selv. Catering og kjøkken og vaskehjelp til resten.


#31

Floksa sa for siden:

Har laget selv (1 bryllup, 4 barnedåper og to konfirmasjoner). Elsker det. Rundt 50 gjester. Bruker 2-3 dager sammen med nærmeste familie. Har også hjulpet til i diverse andre konfirmasjoner og elsker det også #veldiggladimat


#32

Bluen sa for siden:

Catering pluss sushi fra sjappa på hjørnet. Tenker vi gjør det samme neste år (men bestiller MYE mindre av buffeten, for vi drukna i mat).

Hadde selskapet på jobben min, og er så heldige å få muligheten til det igjen.


#33

GeekyGirrrl sa for siden:

Hadde hele greiene på hotell, de hadde avtale med lokalt bakeri for kaker så vi fikk ikke lov å ta med kaker. Veldig enkelt og greit. Dyrt selvsagt, men vi hadde satt av penger til det og angrer ikke.


#34

Elise sa for siden:

Lagde det meste av maten selv. Tapas. Gjorde det samme da jeg og mannen feiret førti sammen. Vi var litt over 20 pers begge gangene, men hadde mat til minst ti til.


#35

Filifjonka sa for siden:

Har hatt to konfirmasjoner på hotellrestaurant, og to der vi har laget maten selv.


#36

Polyanna sa for siden:

Catering tapas pluss egen varmrett og dessert/kaker.


#37

Señora sa for siden:

To konfirmasjoner der vi hadde eget lokale på hotell, med egen tapasbuffet.

Eneste jeg gjorde var å levere bordplassering, bordkort, et par kaker og blomster.


#38

Hyacinth sa for siden:

Annet: Vi leide kokk til å komme hjem og lage mat. Leide også inn serverings- og ryddeperson sammen med dette. Kokken laget tre retter, og serveringspersonen serverte, ryddet og vasket. Vi var ca 20 personer begge gangene, og dette kom på rundt 10000, tror jeg. Vi fikk mye for pengene, synes jeg.

Det eneste vi gjorde var å dekke på, pynte og kjøpe drikkevarer. Vi bakte også noen kaker, kom jeg på nå, men det trengtes ikke så mange siden vi hadde dessert etter middagen.


#39

Che sa for siden:

Hadde første konfirmasjon på restaurant og planlegger å ha det på neste og. Jeg har lyst å kose meg på konfirmasjonen jeg og.


#40

My sa for siden:

Buffet på restaurant/hotell. Jeg pyntet bord med egne blomster, lys etc, og satte ut bordkort, ellers ble alt annet av matlaging, servering og rydding under middagen utført av stedets ansatte. Kakebordet stod vi for selv etterpå, dvs bestilte én kake fra stedet, for å slippe "kaketillegg" på 60 kr/kuvert, men fylte i tillegg opp med noen selvbakte kaker og diverse bidrag fra enkelte gjester. Kaffen ble ordnet fra restauranten.

To konfirmasjoner på to ulike steder, men det foregikk på denne måten begge stedene.

Så "annet".


#41

Elise sa for siden:

Vi lagde all maten på forhånd, og hadde to ungdommer på kjøkkenet i selve konfirmasjonen, sånn at vi ikke trang å gjøre noe særlig underveis. :jupp:


#42

Chablis sa for siden:

Bestilte mat, ha det på hotell eller restaurant utgikk, for jeg liker å pynte lokalet selv og brukte endel tid på det.


#43

Gri sa for siden:

Har lagd mesteparten sjølv til 65 gjestar, men fekk hjelp med enkelte ting som måtte lagast same dag.


#44

Toffskij sa for siden:

De ville verken konfirmeres eller ha selskap! Men jeg regner med at vi ville gått for en blandingsløsning. Vi lagde all maten selv til vårt eget bryllup, og det var vel ikke verdens beste idé. :hehehe:


#45

Appelsin sa for siden:

Vi hadde festlokale med matservering. Tok med kaker selv.


#46

jolie sa for siden:

Snuppa hadde sodd i sin konfirmasjon. Det kjøpte vi direkte fra slakteriet i diiiger bøtte og en ditto pose med soddboller ved siden av. Og potet på digre hermetikkbokser. Jeg hadde venner på kjøkkenet som varmet herligheten, og hadde lånt store kasseroller og serveringsboller/øser fra jobben.

Minsten vet ikke helt hva han vil ha enda, men heller nok mot pizza. Bestilt og levert. Ikke tradisjonell konfirmasjonsmat, men det er faktisk helt greit. Og veldig fint for meg - litt mindre å styre med. Fjorårets konfirmasjon ga fasiten på at det ble mange oppgaver på meg og ganske få på far. Når han ikke ser poenget med "dill" (var snakk om hvite papirduker på bordene og røde roser i vaser, samt bilder av jenta fra årene som har vært) og heller ikke er så veldig interessert i å bidra på verken opprigg eller rydding tar jeg gladelig imot alt som gir mindre arbeidsmengde på meg.


#47

Fintdethei! sa for siden:

Catering til de to eldste, og til yngste en kokk som laget maten på stedet vi var. Kaker har vi ordnet selv til alle 3.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.