Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste tips for langdistanseflyvninger?

#1

vixen sa for siden:

I desember så drar vi til New Zealand hele familien og det er jo flyturen fra helvete. Har flydd distansen flere ganger,men det er jo 16 år siden sist. Pluss at nå reiser vi med barn på 14 og 10. På vei ned så har vi under to timer i Singapore før neste flight liksom så det blir veldig mye tid sammenhengende i flysetet. Plan A er å vinne i lotto sånn at vi kan fly business. Føler jeg må ha en plan B for å gjøre turen så grei som mulig. Hva er dine beste tips? Og hvilke fasiliteter er det stort sett på fly nå? Wifi? Lademuligheter? Bør man ha øreklokker med ledning for filmer og slikt?


#2

Niobe sa for siden:

Helt ærlig, med så store barn hadde jeg faktisk ikke vært bekymret i det hele tatt. Vi hadde fått dem til å laste ned filmer/serier på iPad, laptop etc, og de hadde klart seg helt fint. Jeg hadde vært mer bekymret for meg selv. :knegg:


#3

vixen sa for siden:

Hahaha. Ja, det er jeg også altså. Jeg er drit dårlig på å sove sittende og jeg kommer til å bli helt kake. Jeg tenker jeg rett og slett også må ha noen gode støttestrømper for å unngå for hovne bein. Tips til type anyone?


#4

Niobe sa for siden:

Åh, der har jeg bred erfaring. Jeg har smale legger og små føtter , og på meg er det 2XU sine støttestrømper som fungerer klart best. Cogoco (eller noe sånn) er også gode.


#5

vixen sa for siden:

Ser at innlegget kan leses som at tipsene går på det å reise med barn,men det var ikke ment slik. Jeg gruer meg mest.. Tenker jeg må kjøpe en god nakkepute.Pakke med meg litt muligheter for rene klær/undertøy underveis. Gode øretelefoner er også et must,men bruker nå mest bluetooth-propper. Bør ha sånn med ledning for å se underholdning om bord. Er det mulighetwr for å lade dingser med usb om bord mon tro eller bør man satse på powerbanker?


#6

Millen sa for siden:

Ville absolutt tatt med klesskift og noen toalettsaker k håndbagasje som tannbørste og tannkrem feks. Gjelder alle i familien. Medisiner i håndbagasje.
Lastet ned haugevis av serier/filmer. Tatt med bok.


#7

Niobe sa for siden:

Det er garantert lademulighet (USB) ombord. Jeg har med skift, litt toalettsaker og sånn fuktspray til ansiktet. Og om man har, så er jo headset med lyddemping veldig fint på fly.


#8

Niobe sa for siden:

Jeg elsker iPad Mini'en min på reise. Jeg har både filmer og bøker på den.


#9

vixen sa for siden:

Hvor laster du ned filmer fra? Jeg tror f.eks ikke det går an at flere brukere på samme netflix laster ned serier som kan ses offline.


#10

safran sa for siden:

Matpakker til alle. Som ikke inneholder nøtter. Ble en gang sittende inni flyet i tre timer, med nøtteallergikere om bord. Vi hadde jo bestilt mat om bord, men vi fikk aldri servert det fordi vi ikke fikk tatt av. Og så ble det plutselig så sent at flighten ble kansellert. :snill: Tok mange timer til før vi fikk tak i noe mat.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at vi kan laste ned på fire enheter?


#12

sindrome sa for siden:

Det kommer kanskje an på abonnementet?


#13

C3PO sa for siden:

Hvis jeg husker rett, er det viktig å ikke ta med matrester av flyet, da det er strenge regler for innførsel av matvarer til New Zealand og saftige bøter. Det er sikkert tryggest å kaste eventuelle matrester på flyet.

Jeg opplevde forresten på tur til New York at selv om man ligger godt i business, så ble maten servert på restaurantvis - én rett om gangen - noe som tok lang tid og betød at jeg aldri fikk tid til å slappe av skikkelig. Jeg var også mer fornøyd med maten i Sas Plus, og også der fikk vi bedre dyner. Så økonomipluss kan være et godt alternativ på lange reiser.


#14

ingling sa for siden:

Det er en stund siden jeg har reist langt, men har hatt med klesskift , definitivt hatt på støttestrømper og sørget for behagelige klær som ikke strammer noe sted ellers. Et lett teppe og nakkepute har også vært fint, flyene har jo ofte tepper men har vært kjekt med ekstra. Sånn fuktspray er fint, og gjerne ansiktsservietter til å freshe opp litt/fjerne sminke hvis en har på det. Og selvsagt noe å se film/serier på samt hodetelefoner eller ørepropper. Kan være fint å laste ned podkaster og/eller lydbøker også, hvis en bare trenger litt lyd mens en vil slappe av. Har også hatt med litt reservemat siden jeg har en del intoleranser, men ikke noe stort. Har alltid flydd økonomi, forøvrig, og det har ikke vært noe problem.


#15

Neket sa for siden:

Mens jeg syns økonomi pluss er waste. :knegg: Det kommer jo an på flyselskalpet sikkert, men jeg syns ikke det var verdt pengene med SAS eller med BA. Jeg elsker business, men det flyr jeg bare med jobb. Man må jo ikke spise maten.

Det er jo ofte nye filmer på langdistansefly, så jeg har ikke hatt behov for å ta med så mye egen underholdning. Ta med masse vann, jeg blir alltid tørst på fly, og jeg syns det går for lang tid mellom hver servering. Vi tar alltid med minst to store vannflasker hver (kjøpt etter sikkerhetskontrollen).


#16

millact sa for siden:

Enig, hadde tatt med noen grove kjeks, chips ol.


#17

liefje sa for siden:

Jeg vil sove så mye som mulig på fly og legger opp alt etter det. Prøver å få et fly som går sent på kvelden slik at jeg er trøtt. Spiser ofte på forhånd eller tar med mat så jeg ikke er avhengig av å vente på matservering. Jeg må ha vindusplass for å sove godt, men det er jo en smakssak. Tar av meg skoene og tar på deilige, myke sokker. Tar med lystett, myk ansiktsmaske og ørepropper (silikon er best). Gjerne også et ekstra teppe (har et digert, mykt sjal som ofte blir med). Myke, behagelige klær. På veldig lange reiser har jeg også tatt reseptfrie sovetabletter. Jeg pleier faktisk å droppe å drikke for mye så jeg ikke må på do. Ingen alkohol på flyet. I tillegg - dersom jeg ikke får sove har jeg bok, filmer på telefon/ipad.

De fleste fly har lademuligheter, men ta med powerbank for sikkerhets skyld. Har de entertainmentsystem med filmer, noe de fleste har, har de også hodetelefoner til dette. Det beste er om de har on-demand system slik at DU kan velge film selv, ikke bare se den som blir vist til alle. Sjekk flyselskapene/flytype. Bare få flyselskaper tilbyr (gratis) Wifi.

På Seat-Guru kan du få hjelp til å velge det beste setet.

Sist men ikke minst: Fortsett lotto-spillingen. Business class er redningen selv om jeg fortsatt dropper maten der dersom det ikke er et fly på dagtid.


#18

Elisabet sa for siden:

Litt ekstra mat og snacks til alle. God nakkepute for soving. Maske til å ha over øynene og støydempende ørepropper/hodetelefoner. Og powerbank.


#19

veobra sa for siden:

Jeg har alltid med egen drikkeflaske på ferie og fyller etter sikkerhetskontrollen. Evt koster det ikke alltid så mye å kjøpe på flypasser. Noen engangsservietter i enkletpakker synes jeg er fint for å freche opp litt her og der, for å si det sånn.


#20

Frk_Fryd sa for siden:

På våre flyturer i sommer ble det eksplisitt nevnt at powerbank ikke er tillatt å bruke. Jeg tror det er pga brannfare.


#21

meisje sa for siden:

Ta med et bilde av øvelser man kan gjøre mens man sitter i setet. Det er tøft med to så lange flygninger med kun 2 timers stopp imellom. prøv å få gått mye på de 2 timene. Prøv å få seter som ikke er innelåst sånn at det er mulig å få gått litt underveis.

Og selvfølgelig, drikk vann og ha med nok lesestoff evt serier, filmer etc.


#22

Høst sa for siden:

Samme fikk vi beskjed om på to flygninger hjem for bare noen dager siden. Har vært bortreist litt over en måned og kan ikke huske at de sa noe om powerbanker på utreiser, så jeg bet meg merke i det nå på returen.

Hvis jeg reiser langt alene, booker jeg sete langs midtgangen hvis mulig, slik at jeg kan reise meg og gå litt uten å måtte be noen flytte seg. Da har jeg også litt mulighet til å strekke ut bena skikkelig litt (og jeg er ikke spesielt høy altså). Laste ned noen episoder av favorittserien på forhånd, en lydbok eller vanlig bok.


#23

Minty sa for siden:

Powerbank må være i håndbagasjen og det er regler for hvor kraftige de kan være, sjekk hos selskapet dere flyr med.

Jeg bruker alltid støttestrømper når jeg flyr longhaul. Har også med et stort skjerf som fungerer som teppe. De man får utfelt blir sjeldent vasket. Noisecancelling earphones og antibacservietter + tannbørste og div sånt er også veldig kurant.


#24

Koma sa for siden:

Støttestrømper er must. Jeg pleier også ta en kvart Aspirin før jeg flyr langt.
Ta med øyemaske og noen løse kosesokker eller engangssandaler til å ta over støttestrømpene, som du kan bruke når du går på do så du slipper å ta på sko hver gang.
Noice cancelling høretelefoner er fantastisk, jeg er asosial og elsker å leve i min egen verden med høy musikk på fly og slippe forholde meg til flydur, barneskrik og annen støy.


#25

løve70 sa for siden:

Støttestrømper ja :nemlig: Støydempende headset er et must, det samme med et tynt, stort sjal. Ullstrømper til å ha utpå støttestrømpene. Sko putter jeg i hattehylla. Myke, behagelige klær. Gjerne flere lag, temperaturen kan variere. Jeg tar gjerne også en sovetablett for å sikre at jeg får sove.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.