Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

«The stew» fra Julies matblogg

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager denne retten med (u)jevne mellomrom, og jeg googler alltid når jeg trenger oppskriften. Men nå er visst bloggen hennes lagt ned, og jeg finner ikke oppskriften noe annet sted heller.

Noen som har oppskriften?


#2

Adrienne sa for siden:

Denne?

Oppskriften gir 4 porsjoner – 1 time

«The stew»:
-3 ss olivenolje
-4 hvitløksfedd
-1 gul løk
-2 ss raspet ingefær
-1/2 ts salt
-1/2 ts pepper
-1 1/2 ts gurkemeie
-1 ts tørket chiliflak
-2 bokser hermetiske kikerter
-2 bokser kokosmelk (ikke lett-variant!)
-2 dl tørre røde linser
-2 dl grønnsakskraft
-200 g grønnkål
-1 lime
-Frisk mynte til servering
-Frisk koriander til servering
-Gresk yoghurt til servering

Fremgangsmåte:

  1. Varm olje i en stor gryte over middels temperatur. Finhakk hvitløk og løk, rasp ingefær. Surr dette i oljen sammen med salt og pepper i 3-5 minutter til det er mykt og blankt.

  2. Tilsett gurkemeie og chiliflak. Sil bort laken fra kikertene, og ha det oppi gryta. Bland godt sammen med krydderet, og la det surre i 8-10 minutter. Legg til side litt av kikertene til å toppe gryten med.

  3. Bruk en sleiv eller potetstapper til å mose kikertene med. Det trenger ikke å være helt most, men omtrent halvparten bør være knust. Stivelsen som frigjøres når kikertene moses gjør at du vil få en stuingaktig konsistens.

  4. Tilsett kokosmelk, tørre røde linser og grønnsakskraft. Bland alt godt sammen. Gi det et oppkok, før du skrur ned temperaturen og lar det småputre uten lokk i 30-45 minutter. Rør om i blant.

  5. Synes du stuingen er for våt kan du fortsette å koke den inn enda mer, eller det er mulig å tilsette litt maizenna for å tykne den.

  6. Vask grønnkålen godt og plukk bladene av stilken. Tilsett bladene helt mot slutten av koketiden. Tilsett limesaft og smak eventuelt til med mer salt og pepper.

  7. Server i skåler og topp med gresk yoghurt, frisk mynte og koriander. Dryss noen av de hele kikertene du la til side over toppen for ekstra konsistens.

P.S. Dropper du yoghurten er den vegansk!


#3

Hyacinth sa for siden:

Ja! Takk! :blomst: :elsker: :klemmer: :danse:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.