Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paraplyplanten min trenger større plass

#1

IzziCreo sa for siden:

Hva gjør jeg?! :sparke:

Jeg har nemlig åpenbart håndlag med grønne planter. Hvem ville trodd det, for jeg er generelt dårlig med blomster... Så paraplyplanten min har blitt schvææær og trenger ompotting eller hva det nå heter. Jeg ser etter en passende potte, men få har drenering. Og det bør man vel ha? Nå har jeg den stående i potte i blomsterpotte, så hvis jeg skal fortsette med det, som egentlig er finfint for meg og enkelt i forhold til vanning, så må jeg ha en ny og mye større plastpotte og så da en større potteskjuler/blomsterpotte. Vil den trives godt da eller bør man ha potte med drenering? Den har jo trivdes frem til nå i altfor liten plastpotte, så den er tydelig ikke så kravstor :knegg: Jeg tror ikke jeg har sett slike enkle plastpotter i butikkene, men jeg har kanskje ikke lett spesielt nøye.


#2

frukt sa for siden:

Jeg pleier å plante de rett i potten, og det fungerer fint så lenge planten ikke får for mye vann.
Du kan jo eventuelt kjøpe selvvanningspotte eller innsats som passer til vanlig potte.


#3

IzziCreo sa for siden:

Jeg må ha idiotsikkert opplegg skjønner jeg, for når jeg leser det du skriver "så lenge den ikke får for mye vann" så risikerer jeg litt av hvert :knegg: Så det er nok kanskje nøkkelen til suksess for min del, at jeg kan helle ut overskytende vann.


#4

Myria sa for siden:

Vi har vår plantet rett i en stor selvvanningspotte fra Ikea. Den trives veldig godt, kanskje litt for godt siden den har blitt over to meter høy.


#5

-ea- sa for siden:

Jeg bruker å ha lecaculer (eller småstein) i bunnen av potta (evt legger en bit tørkerull nederst så ikke kulene triller ut av hullene) under jord og plante, så da gjør det ikke noe om vann blir stående. Planterøttene strekker seg ned til vannreservoaret etterhvert.
På noen planter har jeg stor ytterpotte med lecakuler og setter potta med planten nedi.


#6

frukt sa for siden:

Det er bedre å gi litt for lite vann enn mye, men jeg skjønner jo at det ikke er like lett å vurdere passe mengde for alle. Moren min for eksempel, hun har drept flere av mine planter når hun har passet de. :humre: Selvvanningspotter er genialt i så måte. :jupp:






#11

Geitrams sa for siden:

Jeg bruker kun terracottapotter med fat. De har drenering, gir røttene luft og fås i alle størrelser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.