Jeg synes alltid at det er vanskelig å beregne mat til mange mennesker. Jeg vil at det skal være nok, og ender ofte opp med å lage for mye, men jeg vil jo heller ikke kaste mat og det er begrenset hvor mye suppe jeg kan ha i frysen. :rolleyes:
Jeg skal lage suppe til ca 40 personer. Det blir tre typer, to av dem med "biter" i og en jevnet men med ganske mye grønnsaker, så den blir tykk.
Er det noen som har en ide om hvor mange liter suppe jeg bør beregne?
To av suppene er vegetariske og en med kjøtt. Det er tre mennesker i forsamlingen som ikke spiser kjøtt, men jeg regner med at de vegetariske også blir populære.
Jeg beregner 5 dl suppe per person (som hovedrett), men det avhenger også litt av hvor mye tilbehør det er til suppen. Hvis det er godt brød og en del ulike toppinger går det gjerne litt mindre, men jeg ville ikke beregnet mindre enn 4 dl.
:nemlig: Jeg ville beregnet samme mengde. Litt av utfordringen her blir jo at du ikke vet hvor mange som spiser av hvilken suppe, så da hadde jeg tatt litt i for å sikre at alle får den suppa de vil ;)