Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat som binder magen

#1

Floksa sa for siden:

Hva er dine «go too» ved løs mage/diaré?

Jeg får tidvis heftige «tilbakefall» etter en skikkelig runde med matforgiftning i fjor og trenger flere matvarer å velge i når det står på. Greier jeg å bremse magen ganske raskt slipper jeg å bli skamdårlig og måtte en tur på sykehus for å væskes opp :dåne:

Så kom med tips!

Lista mi inneholder nemlig bare:
Blåbær
Banan
Ris
Nøtter


#2

Heilo sa for siden:

Salte kjeks, type Ritz, eller helt tørre kjeks som Kaptein. Cola, helst litt død og med sukker. Og ristet loff. Dette var i alle fall mine go-tos under ungdomstid i land med potensiale for Delhi-belly...


#3

celebelen sa for siden:

Da Ville var liten fikk jeg tips om raspet eple ved omgangssyke. (Mulig at raspingen skyldtes alderen). Kanskje både eple og pære kan hjelpe?


#4

Tjorven sa for siden:

Ritz-kjeks - greit å få i seg noe som inneholder en del salt.


#5

meisje sa for siden:

Salte kjeks og Cola er min løsning, men jeg sliter tradisjonelt ofte med kvalme og oppkast, heller enn diaré.


#6

Stompa sa for siden:

Jerntilskudd. :nemlig:


#7

ingling sa for siden:

Blåbær og nøtter har litt motsatt effekt hos meg. :vetikke: Men du har sikkert testet ut det. Ristet loff, salte kjeks som flere nevner, pasta er ting som har fungert for meg. Jeg har ofte dårlig apetitt hvis jeg har den type problematikk (med irritabel tarm er det ofte enten eller hvis det først skjærer seg :mumle:), da er dette ting jeg får til å spise.


#8

Zulu sa for siden:

Makaroni med smør og salt.


#9

Blondie sa for siden:

Jeg støtter ideen om salt kjeks. Jeg må alltid ha det tilgjengelig, fordi jeg har perioder hvor jeg ikke klarer å holde på noe. En halv kjeks kan binde nok til at jeg får i meg litt vann, i det minste.


#10

Fersken sa for siden:

Dette. Får jeg diare/løs mage har jeg vært for dårlig å ta jerntilskudd og vitaminene mine.



#12

Milfrid sa for siden:

Visiblin ja. :nemlig: Jeg har ikke tykktarm og har konstant veldig løs mage. Visiblin hjelper Veldig. Bare husk at du må drikke MYE vann også, for ellers risikerer du at det blir en «propp» i systemet, og da blir det som kommer ut enda tynnere. Ellers - ris og banan. Kok ris i suppebuljong så får du i deg salter også (og det smaker utrolig mye bedre enn ris kokt i vann med litt salt i, sånn til ellers også). Ritzkjeks er bra mht salt, men det er en del fett i det, og fett kan gjøre diaré verre igjen.


#13

Elisabet sa for siden:

Spise en pose popcorn. Vidunderkur faktisk kan være. Gjerne litt ekstra salt på en pose mikropop og spise opp alt alene. Men er det ikke bare engangstilfelle innimellom må en jo finne bedre løsninger enn dette. ;)


#14

liefje sa for siden:

Jeg fikk det ved motsatt problem, altså forstoppelse/hard mage. Trodde du hadde skrevet feil, men googlet og ser at det kan virke mot begge deler.


#15

veobra sa for siden:

Det regulerer begge veier. Veldig flott sånn sett. Første gang jeg brukte det var reaksjonen min :sjokk: , kan noe virke så enkelt og effektivt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.